2 minuten leestijd

Onder ruitschade valt een ster, barst of ingeslagen ruit bij een inbraak. Als je ruitschade hebt is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten herstellen, ook al is het maar een sterretje. De kans is vrij klein, maar een sterretje kan een scheur of zelfs een barst worden.

Wanneer dat gebeurt, zul je de gehele ruit moeten laten vervangen door assistentie autoruitschade. Je kunt daar het beste ruitschade voorkomen sterretje. Dit kan heel eenvoudig met de volgende 4 tips.

1. Wijk uit voor opspattende steentjes

Het is altijd belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere weggebruikers. Uiteraard voor de veiligheid, maar ook om schade aan de autoruit te voorkomen.

Vooral zware voertuigen, zoals vrachtwagens, zorgen er vaak voor dat er stenen opspatten. Zorg er daarom voor dat je voldoende afstand houdt tot andere weggebruikers zodat opspattende steentjes niet tegen jouw voorruit belanden.

2. Beperk temperatuurverschillen

In maart gaan de meeste autoruiten kapot. Dit komt doordat de temperatuur in deze periode sterk kan variëren. Kleine sterren kunnen bijvoorbeeld barsten bij extreme temperatuurverschillen.

Verklein je de kans op autoruitschade. Zet de auto daarom het liefst binnen of uit de wind en dicht bij het huis. Voorkom ook snelle temperatuurwisselingen in de auto.

Zet in een warme auto de airco niet meteen voluit aan. De koude lucht die via de airconditioning tegen de ruiten slaat, zorgt voor extra spanning in het glas.

Andersom is het ook niet verstandig als het buiten vriest en je zet de verwarming op z’n maximale stand, dan loop je het risico op ruitschade. Gebruik ook geen kokend water om je bevroren ruiten te ontdooien.

Zet je verwarming niet direct op maximale stand

3. Laat waardevolle spullen niet in het zicht liggen

Auto-inbraken of diefstal zijn helaas nooit helemaal te voorkomen. Maar je kunt de kans wel zo klein mogelijk houden. Zet de auto in goed verlichte ruimtes en waar mensen zijn.

Of laat tijdens het winkelen je navigatiesysteem niet even bij het raam of je laptop op de achterbank liggen. Een ruitje is door een inbreker namelijk zo ingetikt.

Hoe voorzichtig je ook bent met je auto, iemand anders kan hele andere ideeën hebben en tegen de autoruit slaan. Er is dan geen sprake van een barst of scheur meer, maar de ingeslagen ruit zal vervangen moeten worden.

4. Repareer kleine sterretjes meteen.

Hoewel je de kans op schade aan je autoruit kunt verkleinen, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er toch een sterretje of barst in de ruit komt. Om meer schade te voorkomen, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen.

Herstelbedrijven kunnen kleine sterretjes snel repareren. Blijf je hier te lang mee doorrijden? Dan kan dit resulteren in een barst. Als je zicht te veel wordt belemmerd, komt een auto mogelijk niet door de APK. Zelfs een kleine barst of ster kan snel in een grote barst veranderen.

Blijf er dus niet mee doorrijden en laat de beschadiging zo snel mogelijk herstellen door een onderneming voorruit vervangen.

Tip: plak meteen als je ontdekt dat er een sterretje in je ruit zit, een sticker over de ster of barst. Zo komt er geen vuil in, waardoor de reparatie beter uitgevoerd kan worden.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This