2 minuten leestijd

Nederland is een land dat erg groot is op het gebied van handel. Zowel de cijfers van de im- als export zijn erg hoog. Dat zie je mede terug door het aantal vrachtwagens dat je op de snelweg vindt. Waar de ‘normale’ chauffeur zich misschien ergert aan deze vrachtwagens, is het andersom net zo waar. In dit artikel kijken we naar de top 5 verkeersergenissen van deze Nederlandse truckers. Voorkom deze ergernissen en zorg voor vlot lopend en veilig verkeer!

1. Automobilisten die bij het uitvoegen voor de truck schieten

We beginnen met het uitvoegen naar een afrit op de snelweg. Van alle verkeersergenissen is dit een van de gevaarlijkste.

Een automobilist denkt dat hij of zij nog wel eventjes snel de vrachtwagen kan inhalen en kiest ervoor om kort voor de afrit nog even de auto ervoor te gooien.

Dit is voor de trucker erg vervelend. Het is erg schrikken en onnodig. Hoeveel tijd wordt er nou gewonnen door nog die ene vrachtwagen in te halen?

2. Een van de gevaarlijkste verkeersergenissen: de brake check

Je kan je misschien niet voorstellen dat mensen dit daadwerkelijk doen, maar de brake check hoort zeker bij de verkeersergenissen van truckers. Automobilisten ergeren zich weleens aan vrachtwagens, en willen hun agressie botvieren. Dit doen ze door voor de vrachtwagen te gaan rijden, en vervolgens op de rem te gaan.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

2.1 Gevaarlijke actie

Deze brake check zorgt ervoor dat de trucker op de rem moet. Natuurlijk is dit erg gevaarlijk, voor zowel de automobilist als de trucker. Een vrachtwagen remt niet zo gemakkelijk als een auto. Een reactie van de trucker kan zijn om uit te wijken. Een ongeluk is zo gebeurd!

Truckers hebben het al niet zo makkelijk, en verdienen daarom genoeg ruimte en veiligheid tijdens het uitvoeren van hun baan. Uit recent onderzoek bleek dat slechts 64 procent van de chauffeur een vast contract heeft! Houd dus een beetje rekening met deze harde werkers.

3. Van deze verkeersergenissen hebben we allemaal last: de telefoons in het verkeer

Het gebruiken van je telefoon als je aan het rijden bent is sowieso erg gevaarlijk. Je merkt het aan alles als iemand er niet helemaal bij is.

Een beetje slingeren, te langzaam inhalen, niet door hebben als er iemand langs wil, en ga zo maar door. Niet voor niets is de telefoon een van de grootste verkeersergenissen, ook voor Nederlandse truckers.

4. Te langzaam rijdend verkeer

Langzaam rijdend verkeer kan komen door telefoongebruik, zoals hierboven vermeld, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Zeker met de nieuwe regel dat je alleen in de avond 130 kilometer per uur mag rijden, zien we dat de hoeveelheid verkeersergenissen door langzaam rijdend verkeerd snel oploopt.

Velen halen de snelheid van 130 kilometer per uur in de avond niet. Dit zorgt voor opstoppingen en dat is natuurlijk vervelend. 

5. Fouten bij het in- en uitvoegen

Het in- en uitvoegen op de snelweg is de laatste van de verkeersergenissen. In- en uitvoegen is voor vrachtwagens niet zo makkelijk.

Het duurt altijd even voordat ze op snelheid komen, en een vrachtwagen heeft natuurlijk veel ruimte nodig. Het is daarom van belang dat de trucks genoeg ruimte krijgen tijdens deze acties. Probeer rekening te houden met elkaar!

 • Koop : €5,- per maand, eenmalig kosten €145,-
 • Lease:  €10,- per maand, all-in
 • Eerste 3 maanden gratis via onze site
 • Rittenregistratie, inclusief straat parkeren app
 • Bij uitstek geschikt voor zzp’er
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Score
8,5

 • Automatische kilometerregistratie
 • Al meer dan 20.000 zakelijke gebruikers 
 • Fiscusproof, inbouw systeem heeft keurmerk RitRegistratieSystemen 
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Uniek: plug & play, met straatparkeren

Share This