2 minuten leestijd

Elektrische auto’s worden steeds populairder en veel bedrijven realiseren zich dat het bieden van laadinfrastructuur een belangrijke manier is om de behoeften van hun werknemers en klanten tegemoet te komen. Hieronder volgen enkele redenen waarom elk bedrijf laadpalen zou moeten overwegen.

1. Duurzaamheid

Een van de belangrijkste redenen om zakelijke laadpalen te installeren is dat het past bij de duurzame doelen van veel bedrijven. Door werknemers en klanten aan te moedigen om elektrisch te rijden, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verminderen en bijdragen aan een schoner milieu.

Het bieden van laadinfrastructuur is dus niet alleen goed voor de werknemers en klanten, maar ook voor de planeet.

2. Aantrekkelijkheid voor werknemers en klanten

Het bieden van een laadplein voor elektrische auto’s is ook een manier om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor werknemers en klanten.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, en het aanbieden van laadinfrastructuur kan het bedrijf onderscheiden van concurrenten en laten zien dat het bedrijf begaan is met duurzaamheid en het bieden van gemak voor zijn klanten en werknemers.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto

3. Kostenbesparing

Bedrijven die laadpalen installeren, kunnen ook profiteren van kostenvoordelen. Sommige overheden bieden subsidies en belastingvoordelen aan bedrijven die laadpalen installeren.

Bovendien kan het gebruik van elektrische auto’s helpen om de brandstofkosten van werknemers te verlagen en kan het bedrijf profiteren van lagere onderhoudskosten voor elektrische auto’s.

4. Toekomstbestendig

Het installeren van laadpalen is niet alleen goed voor het heden, maar ook voor de toekomst. Steeds meer bedrijven en overheidsinstanties stellen ambitieuze doelen voor elektrificatie van transport.

Door nu al laadinfrastructuur aan te bieden, kan het bedrijf zich voorbereiden op de toekomst en bijdragen aan het behalen van deze doelen.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

5. Flexibiliteit

Ten slotte biedt het aanbieden van laadinfrastructuur bedrijven de flexibiliteit om de laadpalen te gebruiken voor verschillende doeleinden.

Zo kunnen werknemers en klanten de laadpalen gebruiken om hun auto’s op te laden, maar kunnen de laadpalen ook worden gebruikt voor het laden van bedrijfsvoertuigen of het aanbieden van een snellaadpunt voor reizigers die onderweg zijn.

5.1 Verschillende soorten laadpalen

Kortom, het aanbieden van laadpalen is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook voordelen voor werknemers, klanten en bedrijven zelf. Het kan bijdragen aan de duurzame doelstellingen van het bedrijf, aantrekkelijker maken voor werknemers en klanten, kosten besparen, toekomstbestendig zijn en flexibiliteit bieden voor verschillende doeleinden.

Bedrijven die nog geen laadpalen overwegen te installeren, kunnen het beste contact opnemen met een erkende installateur om te bespreken welke opties het beste zijn voor hun specifieke situatie en behoeften. Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar, zoals snelladers, standaard laders en laadpalen met meerdere aansluitingen, en het is belangrijk om de juiste optie te kiezen die past bij de behoeften van het bedrijf.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe de laadinfrastructuur wordt beheerd en onderhouden. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de laadpalen in eigen beheer te houden of ze uit te besteden aan een derde partij. Door een goed onderhoudsplan op te stellen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat de laadpalen optimaal werken en dat de gebruikers te allen tijde toegang hebben tot de laadinfrastructuur.

 

 • Paskosten €2,67 per maand, eenmalig aanschafkosten van €5,-
 • Dekking van 98% (+300.000) in de Benelux van publieke laadpalen,
 • +100.000 gebruikers (!)
 • Snelladen bij Allego en Fastned 
 • Geen (standaard) borg betaling
 • Geen opslag- of transactiekosten per oplaadbeurt
 • Maandelijks één btw-factuur met de laadkosten, geen gedoe met bonnetjes

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

trusttrusttrusttrust trustpilot  (8,5)

 

 • Opladen in Benelux, Frank, Duitsland, Zwitserland  en Italie  (totaal +300.000 laadpunten)
 • (Semi) publieke laadpalen in steden, dorpen, parkeergarages, bedrijventerreinen, vliegvelden
 • Géén lastige credit check die uw aanvraag in de weg staat
 • Maandelijks opzegbaar
 • Beheerders tool voor het wagenpark (mkb)
 • Geschikt voor Stichtingen (mits ingeschreven bij KvK)

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

 

 • Keuze uit een laadpas of sleutelhanger
 • e-Flux app voor navigatie naar dichtstbijzijnde oplaadpunt
 • 24/7 support voor laadproblemen
 • Te combineren met betaald parkeren app
 • Klanten beoordeling: 8,5
 • Geschikt voor elektrische (ev) of hybride (phev) auto’s

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

Share This