< 1 minuut leestijd

Heerlijk, het voorjaar komt er aan! Maar het is tijdens het autorijden weinig zo vervelend als verblind worden door de zon. Het comfort wordt ernstig vergroot als je een zonnebril draagt tijdens het autorijden, en ook de algemene veiligheid voor de bestuurder wordt vergroot. Zeker een gepolariseerde zonnebril kan ervoor zorgen dat je minder snel wordt verblind, waardoor je altijd goed zicht houdt.

1. Zonnebril voor autorijden vooral handig tegen verblinding

Natuurlijk is de belangrijkste eigenschap van een zonnebril tijdens het autorijden dat je minder wordt verblind door het zonlicht dat in je ogen schijnt. Zeker als de zon laagstaat, in de ochtend of in de avond, is het handig om goed voorbereid de auto in te stappen.

Ook als er de weg extra reflecteert, bijvoorbeeld als het sneeuwt of regent, moet je je zicht maximaliseren. Je ziet in deze omstandigheden obstakels zoals verkeersborden, andere voertuigen en voetgangers een stuk minder goed.

Een goede verduisterde bril minimaliseert dit effect, vooral als er sprake is van gepolariseerde glazen.

Zonnebril voor autorijden vooral handig tegen verblinding

1.1 Wat zijn gepolariseerde glazen

De zon heeft als eigenschap is dat de stralen op zeer veel oppervlakten reflecteren in allerlei richtingen. Deze schittering kan hinderlijk zijn tijdens het autorijden neemt het zicht in diepte af.

Maar ook de algehele waarneming vervormt en kan deze in extreme gevallen leiden tot een tijdelijke totale verblinding. Wil je niet achter het stuur..

Gepolariseerde glazen filteren het licht

Het dragen van een polariserende zonnebril is hiervoor een goede remedie. Gepolariseerde glazen filteren het licht: horizontale schitteringen door de felle zon worden weggenomen.

Het voordeel is dat weerkaatsingen niet meer op je netvlies terecht komen. Je ziet de wereld zonder hinderlijke schitteringen.

Naast het wegnemen van de schittering geven gepolariseerde glazen een beter waarneming dan ‘normale’ zonnebrillen van kleuren en contrasten.

2. UV-straling is sowieso schadelijk voor je ogen

Afgezien van het feit dat een zonnebril tijdens het autorijden minder verblindt, vermindert deze ook de hoeveelheid UV-straling in je ogen. Deze straling kan zeer schadelijk zijn voor je ogen, zeker als je ogen voor langere tijd worden blootgesteld.

Vooral bij lange ritten op zonnige dagen loop je dus risico op schade. Kies daarom altijd voor een zonnebril die daadwerkelijk UV-bescherming biedt. Een bril kopen van goede kwaliteit is daarom zeker aan te raden. Het dragen van een goede bril vermindert het risico op bijvoorbeeld staar significant.

3. Voor de stijl een zonnebril voor autorijden het ook niet verkeerd

Dan komen we bij het laatste punt over een zonnebril dragen tijdens het autorijden, en dat is het esthetische effect. Een zonnebril staat vaak erg mooi, zeker als je er een kiest die past bij de vorm van je gezicht. Een stoere bril geeft vaak een goed gevoel als je zicht achter het stuur, althans, dat geldt voor de schrijver van dit stuk :-)

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

Share This