fbpx
2 minuten leestijd

Hoewel Nederlanders de laatste jaren meer online kopen betekent dit niet dat we massaal een creditcard zijn gaan gebruiken. Nederland is in vergelijking met andere landen een vreemde eend in de bijt wanneer het om creditcardgebruik gaat.

Zowel consumenten als ondernemers in ons land willen meestal wel profiteren van de voordelen van een creditcard, maar zitten niet te wachten op de regels, voorwaarden en kosten die bij een creditcard horen. Herkenbaar?

Stap in dat geval over op de prepaid creditcard. Hieronder lees je meer over waarom een zakelijke prepaid creditcard onmisbaar is voor je onderneming.

1. Wat is een zakelijke prepaid creditcard precies?

Wanneer je als ondernemer gebruik wil maken van een creditcard voor werk heb je de keuze uit een gewone creditcard en een zakelijke prepaid creditcard. Het grote verschil tussen beide soorten creditcards is dat je bij een prepaid creditcard alleen kunt uitgeven wat je er zelf qua geld op hebt gezet.

Je kunt zo’n betaalpas wel vergelijken met een kaart met beltegoed; het bedrag dat je betaald hebt kun je op je smartphone laden en niet meer of niet minder. In het geval van een prepaid creditcard bepaal je zelf hoeveel geld je op de pas zet.

Vervolgens kun je daarmee betalen. Dat houdt in dat je dus niet ‘in het rood’ kunt staan en geld kunt uitgeven dat je niet hebt.

1.1 Prepaid of gewone creditcard?

Nu vraag je je misschien af waarom je voor een prepaid creditcard moet gaan en niet voor een gewone creditcard. Een van de redenen waarom veel Nederlanders niet beschikken over een creditcard is omdat ze bang zijn dat ze te veel geld gaan uitgeven; geld dat ze eigenlijk niet hebben.

Bij een prepaid creditcard kan dat niet, omdat je er eerst zelf geld op moet zetten dat je al bezit. Tegelijkertijd kun je wél optimaal profiteren van de voordelen van een creditcard, zoals veilig en gemakkelijk betalen waar je ook maar bent.

Een zakelijke prepaid creditcard aanvragen doe je bij debitcard.nl. Daar lees je ook meer over deze betaalpas.

2. Voordelen van een zakelijke prepaid creditcard voor je bedrijf

Het maakt niet uit of je een beginnende ondernemer bent of wanneer je al even aan het hoofd staat van een bedrijf; een zakelijke prepaid creditcard is er voor iedere ondernemer.

Waar je met een tankpas met gemak je zakelijke auto kunt voltanken, gebruik je een zakelijke prepaid creditcard om snel en veilig aankopen te doen voor je bedrijf of om even snel een zakelijke lunch af te rekenen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan de zakelijke prepaid creditcard, waaronder:

 • Iedereen kan een zakelijke prepaid creditcard aanvragen. Er wordt bijvoorbeeld niet gekeken naar je inkomen, zoals bij een gewone creditcard wel het geval is. Ook krijg je geen BKR-notering en wordt er niet naar je BKR gekeken bij het aanvragen van een prepaid pas.
 • Omdat je altijd vooraf een bedrag op je creditcard zet, ben je beter op de hoogte van je zakelijke uitgaven. Bij een normale creditcard kun je vaak blijven betalen zonder dat je door hebt hoeveel je eigenlijk hebt uitgegeven. Een prepaid creditcard zorgt dus voor meer grip op je uitgaven.
 • Betalingen met een prepaid creditcard zijn veiliger dan betalingen met een gewone pas. Ook profiteer je bij een creditcard van voordelen zoals vergoeding bij verlies, schade of diefstal van producten die je ermee hebt aangeschaft.
 • Wat helemaal prettig is om te weten, is dat je geen rente hoeft te betalen voor de uitgaven die je doet. Dat komt omdat je al vooruit hebt betaald en niet pas achteraf hoeft te betalen, zoals bij een normale creditcard het geval is.
 • Zakelijke prepaid creditcards geven je de vrijheid om waar ter wereld snel en gemakkelijk te betalen.

3. Zijn er ook nadelen te vinden aan een zakelijke prepaid creditcard?

Net als bij zoveel andere ontwikkelingen en toepassingen is er een aantal punten waar je op moet letten bij het afnemen van een zakelijke prepaid creditcard.

Zo moet je in vrijwel alle gevallen minstens 18 jaar zijn om zo’n pas aan te vragen. Dat is niet zozeer een groot nadeel, maar wel iets waarmee je rekening moet houden.

Daarnaast is het aan te raden om goed aan de slag te gaan met prepaid creditcards vergelijken, zodat je precies weet waar je het meest voordelig uit bent.

3.1 Soms extra kosten

Er zijn namelijk nogal wat extra kosten waarmee je te maken kunt krijgen wanneer je zo’n prepaid creditcard afsluit. Soms worden er per transactie kosten gerekend. Onthoud ook dat je niet op alle plekken ter wereld terecht kunt met een prepaid kaart.

Een zakelijke auto huren is bijvoorbeeld handiger wanneer je over een normale creditcard beschikt. Maar: zolang dat de ‘nadelen’ van de prepaid creditcard voor ondernemers zijn, valt het allemaal nog wel mee. Neem daarom bij interesse een kijkje op debitcard.nl om te beginnen met prepaid creditcards vergelijken.

 • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
 • Sluitende administratie van de autokosten
 • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
 • Veelal goedkoper tanken dan adviesprijs
 • Gegarandeerde btw teruggave
 • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
 

zakelijke tankpassen vergelijken

Share This