fbpx
< 1 minuut leestijd

Hoewel het niet altijd zo lijkt, staat het voorjaar alweer voor de deur. Dat betekent dat het niet lang meer duurt voor het motorseizoen weer kan beginnen. Misschien ben je van plan om over te stappen van motorverzekering, omdat je kosten wilt besparen.

Of wellicht heb je voor het eerst een motor gekocht en ben je daarvoor op zoek naar een verzekering. Wat je situatie ook is, dit artikel is voor jou. We leggen namelijk snel en simpel uit waar je op moet letten als je een nieuwe polis voor je motor gaat afsluiten. Handige informatie, dus lees snel verder!

1. Aanvullende dekkingen

Naast de 3 standaard varianten (WA, WA + beperkt casco, WA + volledig casco), kun nog een aantal aanvullende pakketten kiezen bij het verzekeren van je motor. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een opzittendenverzekering, waarmee de schade aan de motor, ook schade aan de bestuurder en passagier gedekt zijn.

inzittendenverzekering dekt de schade van bestuurder en passagier

Of een no-claim garantie, waarmee je een keer per jaar schade kunt claimen zonder schadevrije jaren te verliezen. Er zijn meerdere aanvullingen waar je uit kunt kiezen, dus bepaal voor jezelf welke dekkingen je nuttig vindt en welke minder.

2. Winterstop

Wat een motorverzekering uniek maakt ten opzichte van een autoverzekering, is het feit dat je een winterstop motorverzekering kunt inbouwen. Als het buiten flink koud is, dan ga je natuurlijk veel minder snel een stukje rijden.

Sterker nog, de kans is groot dat je motor stof staat te vangen tijdens de koude maanden. Gelukkig kun je daarom ervoor kiezen om je verzekering een aantal maanden stop te zetten. In die maanden worden er dan geen premies van je rekening afgeschreven.

2.1 Let op de zonnige dag in de winter

Maar let wel op! Mocht er ’s winters toch een mooie zonnige dag zijn, dan kun je dus niet op je motor springen en een stukje gaan rijden. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op, net zoals dat voor auto’s geldt.

Wat moet je niet vergeten bij aankoop van je motor

Doe je dat toch, dan kun je een hele fikse boete verwachten. Overweeg dus of de besparing van een winterstop voor jou opweegt tegen het feit dat je in de winter geen ritjes meer kunt maken.

3. Helm en kleding verzekerd

Een helm en motorkleding zijn vaak niet goedkoop. Dat is maar goed ook, want je wilt zeker zijn dat je goed beschermd bent op de motor. Hetzelfde geldt voor verzekeringen: je wilt zeker weten dat je goed gedekt bent en dat schade vergoed wordt.

Let dus op bij het afsluiten van je motorverzekering op of schade aan je helm, kleding en schoenen is meeverzekerd en tot welk bedrag. Na een val kan het best zijn dat je je spullen moet vervangen, dus dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk kosten vergoed krijgen.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

Share This