fbpx
2 minuten leestijd

Een vrachtwagen zijn onmisbaar in het wegtransport. Mar kunnen ook een gevaar zijn op de weg. Ze zijn groot, komen niet snel tot stilstand en de chauffeurs hebben een beperkte zichtbaarheid vanuit hun cabine. Om deze problemen enigszins te verkleinen, is het mogelijk om verstralers voor vrachtwagens te installeren. Deze moeten ervoor zorgen dat een vrachtwagenchauffeur een stuk beter zicht heeft, als het donker is buiten. En zijn beter zichtbaar door mede weggebruikers. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de voordelen. 

1. Wat doen verstralers voor vrachtwagens precies?

Allereerst is het natuurlijk goed om stil te staan bij wat verstralers voor vrachtwagens precies kunnen doen, en hoe ze werken.

Je kunt een verstraler het beste omschrijven als een verlichtingsaccessoire. Met dit accessoire verlicht je – zoals de naam misschien al doet vermoeden – een gedeelte van de weg voor de vrachtwagen. De verstralers hebben als het ware een krachtige lichtbundel die ze uitstralen.

Een verstraler het beste omschrijven als een verlichtingsaccessoire

Deze bundel licht is gecentreerd en kan dus aan de voorkant van de vrachtwagen worden gemonteerd. Hierdoor zie je als chauffeur een stuk meer.

1.1 Breedstraler voor vrachtwagens verhogen zichtbaarheid

Een breedstraler doet net wat anders, aangezien deze een breder oppervlak rondom de vrachtwagen kan verlichten. Omdat je met deze stralers tegenliggers kunt verblinden, schakelen vrachtwagenchauffeurs ze vaak uit als er anderen op de weg zijn.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Voordelen van deze technologie

De voordelen van verstralers voor vrachtwagens zijn op een bepaalde manier natuurlijk vrij overduidelijk, maar toch zijner vaak een aantal dingen die over het hoofd worden gezien.

Denk bijvoorbeeld aan de dode hoek van een vrachtwagen. Deze wordt door ene verstraler ernstig verkleind al het donker is. Hierdoor is er minder kans op ongelukken.

Maar ook het kunnen volgen van scherpe bochten in bergachtige omgevingen is voor voor vrachtwagens vaak lastig is, dit kan worden verholpen door een breed- of verstraler. Vooral de breedstraler is in dit geval van toepassing.

2.1 Winterse omstandigheden

Het is een opendeur maar verstralers voor vrachtwagens verhogen de zichtbaarheid op de weg. Voor de chauffeur en voor de andere weggebruikers. Zeker in winterse of regenachtige omstandigheden (mist, sneeuw, regen) is de zicht al veelal beperkt en is extra licht welkom.

2.2 Verstralers voor vrachtwagens worden meer gebruikt

Maar ook in de bouw worden deze verstralers veel gebruikt. Graafmachines en bulldozers moeten vaak werken op bouwterreinen die niet of matig verlicht zijn en hebben dus extra verlichting nodig om veilig te kunnen werken.

Een andere toepassing voor een verstraler kun je vinden in de landbouwsector. Boeren moeten in de nacht of vroeg in de ochtend vaak bezig op hun akker, en hebben dan goed zicht nodig.

Daarom zul je ook bijna altijd zien dat tractoren zijn uitgerust met uitgebreide lichttechnologie.

Maar ook de zwaailicht sector gebruiken de ver- en de breedtestralers.

Hulpdiensten zoals brandweer en politie moeten snel ter plaatse zijn en extra verlichting helpt om veilig te kunnen rijden en de plaats van het incident goed te kunnen zien.

verstralers voor vrachtwagen zoals de brandweer

 • Eerste 3 maanden gratis (alleen via deze site
 • Doelgroep: mkb met wagenparkbeheer van >2 auto’s
 • Automatische kilometerregistratie
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode 'zakengemak' 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Fiscusproof, keurmerk RitRegistratieSystemen bij inbouw
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode 'zakengemak' 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

Share This