fbpx
2 minuten leestijd

Een tweedehands auto leasen is een nieuwe trend. Is daarom occasion lease interessant ook voor ondernemers? Ja, blijkt uit onderzoek, vooral voor de starters en zzp’ers.

De redenen zijn de veel lagere kosten en de kortere looptijd. Een van grootste lease maatschappij Athlon doen er regelmatig onderzoek naar. Waarom is in zo’n korte tijd occasion lease interessant en populair geworden?

1. Lagere kosten maakt occasion lease interessant

Leaserijders verkiezen tweedehands auto boven nieuwe leaseauto als dit voordeliger is. Zeker Nederlandse leaserijders willen het liefst zo min mogelijk betalen voor hun auto.

Dat heeft alles te maken met de bijtelling, die vrij fors kan zijn: maximaal 25% van de aanschafwaarde.

Uit een onderzoek blijkt verder uit dat leaserijders liever een tweedehands auto rijden en minder betalen, dan een nieuwe leaseauto. Een lease auto occasion is dan een mogelijk alternatief. De bijtelling is dan vaak lager.

Via onze bijtelling calculator kan je direct de hoogte berekenen die je jaarlijks mag (moet..) afdragen.

1.1 Vrouwen zijn zuiniger

Vrouwen zijn zuiniger dan mannen. Liefst 72% van de vrouwen en 55% van de mannen zou graag willen besparen op hun maandelijkse bijtelling.

Uit het onderzoek blijkt dat 43% van de ondervraagden lieve een tweedehands auto rijdt, dan een auto met een hoog percentage aan bijtelling.

Dit puur vanwege economische redenen. Van de groep van 43% wil het grot wel een jong gebruikte tweedehands auto rijden. 15% wil een auto van maximaal 4 jaar rijden, en 21% een goed onderhouden leaseauto.

2. Autoliefhebbers letten niet altijd op de centen

Blijkbaar zijn er ook nog autoliefhebbers in Nederland die er meer geld voor over hebben.

Want 39 procent van de ondervraagden denkt dat het verschil in bijtelling tussen de oude en de nieuwe bijtelling verwaarloosbaar is. 

De belangrijkste redenen voor hun om toch een nieuwe auto te leasen zijn:

  • Het ontbreken van nieuwe functies op een ouder model
  • Minder kans op technische gebreken bij een nieuw model
  • en natuurlijk… Omdat een nieuwe auto toch een visitekaartje is voor de autoliefhebber.

Het onderzoek werd onder 1000 leaserijders uitgevoerd in opdracht van leasemaatschappij Athlon.

3. Is nieuw of toch occasion lease interessant?

Wilt een lagere bijtelling en maandtarief? Of wilt u toch een nieuwe auto rijden?

Een lease auto voor ondernemers wordt in ieder geval steeds aantrekkelijker. Bekijk op onze pagina met uitleg en bepaal voor uw onderneming of occasion lease interessant kan zijn.

U kan desgewenst doorklikken naar de website van Athlon Essential, een leasemaatschappij waar u volledig digitaal een lease auto kan aanvragen. 

3.1 Een tweedehands auto financial leasen

U wilt een andere auto uitzoeken, maar voor een nieuwe auto betaalt u de hoofdprijs.

Wees geen dief van uw eigen portemonnee, lease een jong gebruikte occasion!

Zo bespaart u al direct duizenden euro’s. Het is mogelijk om een tweedehands auto of tweedehands bedrijfswagen te financial leasen via Athon Essential

De maximale kilometerstand die het voertuig mag hebben is 125.000 km voor een benzine auto of een hybride-benzine auto, voor een diesel geldt een maximale kilometrage van 150.000. Aan het einde van de looptijd mag de auto of bedrijfswagen maximaal 8 jaar oud zijn.

Daarnaast zijn er nog meer voordelen van occasion lease:

  • u rijdt in een bijna nieuwe auto, van de eerste eigenaar
  • de leaseprijs is laag
  • in sommige gevallen heeft u nog fabrieksgarantie
  • Jonge occasions hebben de “hoogste” afschrijvingskosten al gehad
  • en bovendien bespaart u letterlijk duizenden euro’s!

Financial lease is het meest aantrekkelijk voor de ondernemer. Lees in onze FAQ het verschil tussen financial en operationele lease

4. Nog geen occasion op het oog?

Wilt u graag een tweedehands auto leasen, maar u heeft nog geen specifieke auto op het oog? Klik op onderstaande buttons; occasions zijn zowel verkrijgen via operational – of financial lease.

De klantenwaardering van beide maatschappijen is minimaal 8,4 en is niet voor niets zo hoog. Athlon is vorige jaar bekroond als beste leasemaatschappij van Nederland. Dat geeft u misschien u net een extra zetje om occasion lease interessant voor u te maken…

Share This