2 minuten leestijd

De keuze tussen het kopen van een gloednieuwe of gebruikte auto kan moeilijk zijn. Er zijn verschillende voor- en nadelen aan verbonden en het is belangrijk om de kosten en voordelen van elke optie af te wegen voordat je een beslissing neemt. Gelukkig kan je met een paar handige tips een weloverwogen beslissing nemen over welke weg het beste voor jou is. We vertellen je meer over de verschillen tussen nieuwe en gebruikte auto’s en de voor- en nadelen van beide!

1. De voor- en nadelen van een nieuwe auto

Enkele voordelen en nadelen van het kopen van een nieuwe auto zijn:


1.1 Geen reparatiekosten 

Nieuwe auto’s vallen vaak onder garantie en zijn gedekt. Bepaalde soorten slijtage en schade worden daardoor vergoed. Dit betekent dat je, je je in de eerste paar jaar geen zorgen hoeft te maken over onverwachte kosten als gevolg van reparaties of onderhoud.1.2 Lagere verzekeringskosten 

Nieuwe auto’s hebben doorgaans lagere verzekeringstarieven dan gebruikte auto’s. Dit komt door het lagere risico op schade en diefstal bij nieuwe auto’s.


1.3 Zelf samenstellen

Je kan de auto zelf samenstellen, hij is dus helemaal gemaakt op basis van jouw behoeften. Vind je het leuke om allerlei gadget toe te voegen? Ga je gang!


1.4 Hogere doorverkoopwaarde

Nieuwe auto’s hebben doorgaans een hogere doorverkoopwaarde dan tweedehands auto’s. Dit betekent dat je een betere prijs krijgt voor de auto als je toch besluit om de auto te verkopen.

1.5 Snellere afschrijving 

Naast dat je de auto voor meer kan verkopen, schrijft deze ook sneller af dan een gebruikte auto. Zodra de garantie is verlopen zal je auto namelijk flink dalen in waarde. 

Nieuwe auto’s hebben een hogere doorverkoopwaarde dan tweedehands auto’s

2. Voor- en nadelen van het kopen van een gebruikte auto

Wanneer je een tweedehands auto koopt, koop je de oude auto van iemand anders. Er zijn veel positieve aspecten aan het kopen van een gebruikte auto. Enkele van de belangrijkste voordelen en nadelen van het kopen van een gebruikte auto zijn:


2.1 Lagere kosten 

Een van de belangrijkste redenen om een gebruikte auto te kopen zijn de lagere kosten. Doordat nieuwe auto’s in waarde dalen, kan je hier makkelijk gebruik van maken door een gebruikte auto te kopen.2.2 Grotere verscheidenheid 

Er is een veel grotere verscheidenheid aan gebruikte auto’s dan aan nieuwe. Zoek je een Kia sportage op gaspedaal.nl, dan vind je talloze opties. Je kan dus precies de auto vinden die je graag zou willen als je van dit soort sites gebruik maakt.2.3 Minder opties 

Gebruikte auto’s hebben vaak een minder voorzieningen, zoals leuke gadgets, dan vergelijkbare nieuwe auto’s. Dit komt omdat deze auto’s ouder zijn en niet alle nieuwste technieken hebben. 

2.4 Hogere kosten op onderhoud 

Als je een gebruikte auto koopt, dan loop je een groter risico dat je meer moet investeren in het onderhoud. 

 • Koop : €5,- per maand, eenmalig kosten €145,-
 • Lease:  €10,- per maand, all-in
 • Eerste 3 maanden gratis via onze site
 • Rittenregistratie, inclusief straat parkeren app
 • Bij uitstek geschikt voor zzp’er
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Score
8,5

 • Automatische kilometerregistratie
 • Al meer dan 20.000 zakelijke gebruikers 
 • Fiscusproof, inbouw systeem heeft keurmerk RitRegistratieSystemen 
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Bestel nu v.a. €5,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

Cartracker - dongle

Uniek: plug & play, met straatparkeren

Share This