2 minuten leestijd

Het kopen van een tweedehands elektrische auto biedt talloze voordelen voor zowel het milieu als je portemonnee. Elektrische auto’s worden steeds populairder vanwege hun lage uitstoot en energie-efficiëntie. Met de groeiende markt van elektrische voertuigen is het nu ook mogelijk om een tweedehands elektrische auto aan te schaffen, wat een duurzame en kosteneffectieve keuze kan zijn.

1. Voordelen van tweedehands elektrische auto

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van een tweedehands elektrische auto is de lagere aanschafprijs in vergelijking met een nieuwe elektrische auto. Nieuwe elektrische auto’s kunnen vaak behoorlijk prijzig zijn, maar door te kiezen voor een tweedehands model kun je aanzienlijk besparen.

Bovendien is de afschrijving van elektrische auto’s doorgaans langzamer dan die van traditionele benzine- of dieselauto’s, waardoor de restwaarde van een tweedehands elektrische auto vaak relatief hoog blijft.

Lees ook: 20% van de leaserijders stappen over van elektrisch naar benzine

1.1 Op weg naar duurzame mobiliteit

Daarnaast dragen tweedehands elektrische auto’s bij aan de duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor een tweedehands elektrische auto geef je een bestaand voertuig een tweede leven, waardoor de productie van nieuwe auto’s en de daarmee gepaard gaande milieu-impact worden verminderd.

Elektrische auto’s hebben ook een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot dan conventionele auto’s, waardoor ze een milieuvriendelijkere keuze zijn. Door een tweedehands elektrische auto te kopen, draag je actief bij aan de overgang naar duurzame mobiliteit.

2. Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands elektrische auto

Bij het kopen van een tweedehands elektrische auto zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het essentieel om de batterijstatus van het voertuig te controleren. Elektrische auto’s maken gebruik van batterijen die na verloop van tijd kunnen slijten. Het is belangrijk om te weten hoeveel kilometers de batterij al heeft afgelegd en hoeveel capaciteit deze nog heeft. Zo kun je een realistische inschatting maken van de levensduur van de batterij en mogelijke vervangingskosten in de toekomst.

Lees ook: hoe zorg je ervoor dat je groene energie laadt in de elektrische auto?

2.1 Let op onderhoudsgeschiedenis

Verder is het aan te raden om de onderhoudsgeschiedenis van de tweedehands elektrische auto te achterhalen. Controleer of het voertuig regelmatig onderhouden is en vraag naar eventuele reparaties die zijn uitgevoerd.

Daarnaast is het verstandig om een proefrit te maken om de algehele staat van het voertuig te beoordelen en ervoor te zorgen dat alle elektrische systemen correct functioneren.

Tot slot is het belangrijk om de laadinfrastructuur in je omgeving te overwegen. Zorg ervoor dat er voldoende laadpunten beschikbaar zijn in de buurt van je huis of werkplek, zodat je gemakkelijk je tweedehands elektrische auto kunt opladen.

2.2 Aantrekkelijk optie

Al met al biedt het kopen van een tweedehands elektrische auto een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een duurzaam en betaalbaar voertuig. Door rekening te houden met de batterijstatus, onderhoudsgeschiedenis en laadinfrastructuur, kun je met vertrouwen een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van je tweedehands elektrische auto. Maak de groene keuze en geniet van de voordelen van elektrische mobiliteit!

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This