2 minuten leestijd

Het verduurzamen van de auto industrie heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe manier is ontstaan over hoe er wordt omgegaan met gebruikte voertuigen. Het is nu namelijk mogelijk om een Refurbished Renault te kopen, en Toyota heeft recentelijk ook aangekondigd een soortgelijk project te starten. Met de nieuwe technieken worden gebruikte auto’s compleet opgeknapt. Er kan zelfs een geheel nieuwe aandrijflijn worden geplaatst. Is dit de oplossing voor de overspannen tweedehands automarkt?

1. Waarom refurbishen?

De laatste jaren zijn refurbished apparaten steeds beter verkrijgbaar en is inmiddels niet meer weg te denken. Maar wat is het eigenlijk? Refurbished apparaten zijn toestellen die eerder zijn verkocht of gebruikt, maar die volledig gereviseerd en schoongemaakt zijn.

Eventuele data op het apparaat is verwijderd en het toestel wordt uitgebreid getest en gerepareerd. Na het refurbishen is het apparaat zo goed als nieuw. Het grote verschil tussen refurbished en tweedehands apparaten is dat je bij refurbished producten weet dat het in optimale conditie wordt aangeboden. De voordelen zijn evident:

 1. Duurzaam
 2. Ruim aanbod
 3. Voordelig
 4. Veilig
 5. Je krijgt garantie

Bekende voorbeelden van refurbisched apparaten zijn smartphones, laptops en tablets. Sinds kort kun je ook een refurbisched Renault kopen? Bizar? Lees verder!

Refurbished: producten eerder zijn verkocht of gebruikt, maar die volledig gereviseerd en schoongemaakt

1. Renault Refurbished Factory in Frankrijk

In Frankrijk vind je een van de grootste fabrieken van Renault. Sinds 2021 is de Renault Refactory gevestigd in dit gebouw. Hier wordt een groot deel van het opknappen van gebruikte voertuigen geautomatiseerd.

Hierdoor is een Refurbished Renault een stuk sneller klaar dan een ‘gewone’ tweedehands auto. Dit komt door allerlei verschillende factoren.

1.1 Scheelt doorlooptijd

Denk bijvoorbeeld aan een grote voorraad die beschikbaar is in de fabriek. Er hoeft niet of nauwelijks worden nabesteld. Dit scheelt een stuk in de doorlooptijd.

Maar ook het scannen van de gebreken van auto’s gaat sneller bij een Refurbished Renault. De specialisten gaan in groot tempo door de aangelverde tweedehands auto’s heen.

Doordat ze veel voertuigen behandelen, wordt sneller duidelijk wat er ontbreekt. 

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Ook elektrische Refurbished Renault

Een van de kritiekpunten die mensen hebben op elektrische auto’s heeft te maken met de afgedankte accu’s. Hier wordt volgens hen niet vaak een tweede leven voor gevonden, maar dat is bij Renault niet het geval.

De accu’s worden omgebouwd zodat ze gebruikt kunnen worden op plekken waar niet veel elektriciteit is. Zo kun je met een steekwagen elektriciteit rondbrengen. De Refurbished Renault ontvang weer een nieuwe accu, zodat de auto naar een gelukkige eigenaar kan.

3. Verlengen levensduur verbrandingsmotor

Het is misschien gek om te beseffen dat mensen bezig zijn met verbrandingsmotoren meer levensjaren te geven. Maar natuurlijk is ook dat goed voor het klimaat. De uitstoot van auto’s gaat namelijk niet alleen maar over de benzine of diesel die wordt verbruikt.

Als een hele nieuwe auto aangeschaft wordt, zijn daar heel veel grondstoffen voor nodig. Met de Refurbished Renault worden minder nieuwe auto’s verkocht, en dat is goed.

4. Een Refurbished Renault is snel de weg op!

Zoals we al zeiden zorgt de fabriek ervoor dat de Refurbished Renault snel de weg op kan. Zo zorgt een volautomatische fotostudio ervoor dat de opgeknapte auto binnen 6 minuten volledig is vastgelegd op beeld.

Alle foto’s zowel van het interieur als exterieur kunnen gelijk naar het internet. Hierdoor kan een nieuwe eigenaar in een mum van tijd de foto’s van zijn nieuwe auto zien. Scheelt een boel werk voor de dealer.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This