fbpx
06 - 23703555 [email protected]
3 minuten leestijd

occasion lease XC70

Occasion lease betekent het leasen van een tweedehands auto. In veel gevallen gaat het bij een occasion om een ex-lease auto. Voor zowel particulieren als ondernemers aantrekkelijk, want u rijdt in een relatief nieuwe en goede auto. En dat zonder al te veel geld te besteden.

Het leasen van een nieuwe auto gaat vaak gepaard met flinke kosten.

Kosten die u wellicht liever aan andere noodzakelijke investeringen besteedt.

Met het afsluiten van een occasion lease bespaart u al gauw enkele duizenden euro’s. Zo rijdt u in een goede en jonge auto, zonder dat teveel in uw portemonnee te merken.

 

1. Occasion lease privé of zakelijk

Occasion lease is zowel privé als zakelijk mogelijk. Verwacht u met de auto aanzienlijk meer zakelijke dan privékilometers te maken?

Dan is het vanwege de belastingvoordelen gunstiger om een zakelijke lease af te sluiten.

Maar andersom kan natuurlijk ook, wanneer u voornemens bent de auto vaker voor privédoeleinden te gebruiken.

Een occasion lease kunt u dus op uw eigen behoeften afstemmen.

 

Wat is financial lease
Occasion lease interessant voor ondernemers.

Een tweedehands auto leasen is de nieuwe trend onder ondernemers blijkt uit onderzoek. De redenen zijn de serieus lagere kosten en de kortere looptijd. Lees meer over de mogelijkheden

 

2. De voordelen van een occasion lease

Behalve het feit dat de leaseprijs een behoorlijk stuk lager kan liggen, zitten er aan een occasion lease nog meer voordelen vast.

Vanwege zijn jonge leeftijd staat er nog maar een relatief laag aantal kilometers op de teller. Bovendien zijn ze goed onderhouden én hebben ze de hoogste afschrijvingskosten al gehad.

Doordat bij deze relatief jonge, maar gebruikte auto’s de afschrijving een stuk lager ligt, is daardoor ook de aanschafprijs en automatisch het btw bedrag lager.

De btw schiet u als rijder voor en kunt u later terugvorderen bij de Belastingdienst. En ondanks dat u op deze manier relatief weinig geld uitgeeft, is de auto na het aflopen van de occasion lease periode uw eigendom.

 

3. Aantrekkelijk voor ondernemers

Deze leasevorm is erg aantrekkelijk voor ondernemers die niet al te veel geld te besteden hebben. Vooral voor startende ondernemers kan een occasion lease een echte uitkomst zijn.

Het is niet voor niets dat occasion lease onder ondernemers een populaire trend is geworden. De opstart van een bedrijf kost namelijk al meer dan voldoende. Bovendien weet u als ondernemer als geen ander dat goede jaren of periodes zich met magere afwisselen.

En dat het dus belangrijk is om een goede auto voor een aantrekkelijke prijs te kunnen blijven rijden, ook wanneer u wat minder geld te besteden heeft.

 

3.1 Auto leasen bij uw dealer

Athlon logoWist u trouwens dat het vaak ook mogelijk is om een zakelijke occasion lease aan te vragen voor een auto die u elders hebt zien staan?

Dat is een van de reden dat wij occasion lease van Athlon Second Drive adviseren, omdat ze deze service kunnen bieden.

Daarnaast hebben ze honderden occasions of hun website staan als u een zakelijk auto wil leasen.

 

4. Particulieren

Ook voor particulieren is een occasion lease een verstandig alternatief op het aanschaffen van een dure, nieuwe auto. U bent na afloop van de looptijd de eigenaar van de auto zonder daar te veel voor te betalen.

Deze financiële constructie voor particulieren heet private lease, een van de vijf lease vormen die tegenwoordig gangbaar zijn.. De aflossing op uw auto valt binnen het maandbedrag dat u betaalt.

Dit vaste maandbedrag omvat eveneens wegenbelasting, verzekeringen en services zoals reparaties en onderhoud.

Eigenlijk is tanken het enige wat u nog zelf hoeft te doen. Door zo een leasecontract beschermt u zichzelf tegen de onzekerheid die u wel zou hebben als u zelf een tweedehands auto aan zou schaffen.

 

 

5. Kleven er ook nadelen aan occasion lease?

Nadelen kunnen we het niet zozeer noemen, wel is er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden voordat u aan een zakelijke of privé occasion lease begint. Het eerste punt is dat u uit een vrij beperkt aanbod een auto kiest. Althans, bij de meeste lease maatschappijen.

Bovendien is het niet mogelijk om deze helemaal af te stemmen op uw wensen. Het is namelijk niet mogelijk om voor veel verschillende extra opties te kiezen.

Bovendien ligt de maandpremie wel lager dan bij het leasen van een nieuwe auto, maar het verschil is niet enorm te noemen.

De maandelijkse leasepremie is weliswaar aantrekkelijk vanwege de lage inkoop, maar de onderhoudsreservering zorgt ervoor dat de maandlasten weer iets stijgen.

Wanneer u deze ‘kanttekeningen’ niet als probleem beschouwt, is occasion lease voor zeker een verstandige beslissing. Meer weten? Bekijk onze pagina over zakelijk auto leasen.