3 minuten leestijd

Als u een eenmanszaak heeft, dan is het zeer waarschijnlijk dat u een auto nodig heeft om uw klanten te bezoeken. Het is mogelijk om een auto met uw investeringsbudget te kopen. Maar is auto lease voor eenmanszaak echter ook een optie? Ja. We gaan naar de mogelijkheden kijken.

 

1. Opties voor auto lease voor eenmanszaak

Veel ondernemers met voldoende reserves of spaargeld kiezen juist voor om een lening af te sluiten om een auto te kopen. Dat klinkt tegenstrijdig, al is auto lease voor eenmanszaak helemaal geen rare keuze.

Financial lease is een veel gekozen optie. Het grote voordeel is, dat men geld in de business houdt om op een andere manier het geld investeren. Op die manier kunt u uw bedrijf laten groeien op een gezonde manier.

Met deze leasevorm wordt de auto in termijnen afbetaald. Het is te vergelijken met huurkoop. Op termijn bent u de volledige eigenaar van de auto.

Vanaf het eerste moment bent u echter al de economische eigenaar en kunt u ook gebruik maken van alle fiscale regelingen en voordelen. Voorwaarde is wel dat de auto als investering geactiveerd wordt op de balans. Lees meer in onze FAQ die de verschillen uitlegt tussen financial- en operational lease.

 

 

2. Is het leasen van een auto makkelijk?

Als eenmansbedrijf is het niet zo eenvoudig om een auto te leasen. Leasemaatschappijen verstrekken niet zo 1-2-3 financieringen aan kleine ondernemers.

Maar als uw persoonlijke en financiële situatie er goed uit ziet dan is alles mogelijk. Soms vraagt men wel om een kleine aanbetaling te doen.

 

 

2.1 Waarom wilt u een auto lease voor eenmanszaak?

Een  auto lease voor eenmanszaak is een slimme zet. Het is wel belangrijk om te weten waar u de auto voor gaat leasen. Het is mogelijk om een nieuwe auto te leasen, maar ook een tweedehands auto. Occasion lease kan interessant zijn voor ondernemers.

Zo hoeft u de eerste jaren waarschijnlijk geen tot weinig onderhoud. Iets wat veel geld (liquide middelen) kan schelen, afhankelijk natuurlijk van het gebruik.  

Daarnaast is uw bedrijfsauto uiteraard ook een visitekaartje van uw bedrijf. Het kan belangrijk zijn om niet in een aftandse auto rond te rijden. Een oude gebruikte auto is dan een minder goede keuze.

Het is belangrijk om eerst naar uw budget voor een  auto lease voor eenmanszaak te kijken. Op basis van uw budget kunt op zoek naar bepaalde type auto. 

 

Het voordeel van financial lease is het lagere maandbedrag en direct de fiscale voordelen.

 

2.2 Operational lease voor eenmanszaken kan wel

Het is mogelijk om bij  auto lease voor eenmanszaak te kiezen voor operational lease, naast financial lease.

Maar let wel op met operational lease. Deze lease vorm is te vergelijken met het huren van een auto. De leasemaatschappij is de eigenaar en met hen spreekt u een huurtermijn van de auto af.

Omdat leasemaatschappij de eigenaar is, kan u geen volop gebruik maken van de fiscale voordelen voor ondernemers. Het grote voordeel van operational lease is wel, dat u een maandbedrag inclusief onderhoud, reparaties, wegenbelasting en de verzekering van de auto is.

Al deze kosten zitten in de leaseprijs en alles wordt geregeld. Of het financieel de beste keuze is, is maar de vraag. Want u betaald de absolute hoofdprijs. Het is vaak mogelijk om de auto te kopen na de looptijd.

U betaalt dan wel een hoog bedrag hiervoor. Financial lease is vaak een slimmere keuze. U betaalt een lager maandbedrag en u bent direct de eigenaar van de auto.

 

3. Ik wil een offerte aanvragen!

U kunt op onze speciale webpagina zakelijk auto leasen kan u meer informatie daarover lezen en direct (vrijblijvend en digitaal) een offerte aanvragen. Ook auto lease voor eenmanszaak…

Maak voor uzelf een afweging en bekijk de voordelen en nadelen van financial lease.

Ons bescheiden advies is om in ieder geval geen operationale autolease af te sluiten. Kies altijd voor de meest financieel aantrekkelijke, dus voordelige variant: Financial lease.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This