fbpx
2 minuten leestijd

De brandstofprijzen blijven de lucht in schieten en een manier om hier onderuit te komen, is het aanschaffen van een elektrische auto! Elektrisch rijden is nog nooit zo goedkoop geweest en is milieuvriendelijker dan rijden op benzine of diesel.

Niet zo vreemd dus dat mensen steeds meer in elektrische auto’srijden. De aanschaf van een elektrische auto is natuurlijk wel een hele investering, maar uiteindelijk zal je goedkoper uit zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat er zijn om subsidie aan te vragen voor het gebruik van een elektrische auto? Hierover later meer. Als je elektrisch gaat rijden heb je wel één ding nodig: een laadpaal. En deze kun je gemakkelijk bij jou in de buurt laten installeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste laadpaal aanschaft?

1. Cable Solutions laadpalen

Bij Cable Soolutions kun je terecht voor laadpalen voor jouw elektrische auto. Je kunt zelfs een complete laadoplossing samenstellen die perfect bij jouw auto past. Hiervoor moet je de gegevens invullen van jouw auto, hoeveel kilometer je er per dag mee gaat rijden en de juiste netaansluitwaarde.

Als je de netaansluitwaarde niet weet, kun je contact opnemen met je netbeheerder. Op basis van al deze gegevens worden de beste laadpalen geselecteerd. Vind je het alsnog moeilijk om een keuze te maken? Neem dan contact op met Cable Soolutions zodat zij je goed kunnen informeren. Heb je een laadpaal gevonden tussen de laadpalen? Dan is het tijd om één van de laadpalen te bestellen.

2. Laadpalen installeren

Nadat je één van de laadpalen hebt besteld, kun je deze zelf installeren of je kunt deze laten installeren door een installateur. Je kunt de laadpaal ook laten installeren door Cable Soolutions zelf.

Je hoeft nooit meer te tanken, je hoeft alleen je auto op te laden

De kosten hiervan kun je opvragen bij het bedrijf en hangen af van wat je zelf kan en wilt doen. Bespreek daarom goed hoe de installatie plaats gaat vinden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als de laadpaal is geïnstalleerd, you are all set.

2.1 Nooit meer brandstof tanken

Je hoeft nooit meer te tanken, je hoeft alleen je auto op te laden! Onderweg ineens elektriciteit nodig? Er staan tegenwoordig op veel plekken laadpalen voor elektrische auto’s. Vind je een elektrische auto toch een te grote investering? Bekijk dan of je wellicht recht hebt op subsidie.

3. Subsidie voor een laadpaal of de auto

Elektrisch rijden is de toekomst en om deze reden wordt het nu ook door overheden gestimuleerd om een elektrische auto aan te schaffen. Dit doen ze door verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar te stellen. Voor een laadpaal kun je een subsidie aanvragen, maar ook voor de aanschaf een elektrische auto.

Dit kan zowel zakelijk als particulier. Als je meer over de verschillende subsidiemogelijkheden wilt weten, kun je hierover lezen op de website van de overheid. Er zijn namelijk wel een aantal voorwaarden aan verbonden om recht te hebben op de subsidie. Wellicht kom jij hier wel voor in aanmerking.

 

 • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
 • Opladen bij 150.000+ laadpunten in Europa bij publieke laadpalen,
 • Snelladen bij Ionity
 • Starttarief €0,35 per laadsessie, normaal laden €0,36 per kWh
 • Geen (standaard) borg betaling
 • Maandelijks één btw-factuur met de laadkosten, geen gedoe met bonnetjes

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld

Coolblue laadpas gratis

 

 • Opladen in Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, UK, DK, Zwitserland  en Italie 
  (totaal +150.000 laadpunten)
 • Publieke laadpalen in steden, dorpen, parkeergarages, bedrijventerreinen, vliegvelden
 • Géén lastige credit check die uw aanvraag in de weg staat
 • Maandelijks opzegbaar
 • Geschikt voor Stichtingen (mits ingeschreven bij KvK)

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

Coolblue laadpas gratis

 

 • Keuze uit een laadpas of sleutelhanger
 • App voor navigatie naar dichtstbijzijnde oplaadpunt
 • 24/7 support voor laadproblemen
 • Te combineren met betaald parkeren app
 • Geschikt voor elektrische (ev) of hybride (phev) auto’s

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

Coolblue laadpas gratis


Share This