2 minuten leestijd

Op de Nederlandse wegen wordt veel technologie toegepast. Van natuurkundige trucjes, voor het vastleggen van snelheid bijvoorbeeld, maar ook simpele technologie, zoals camera’s, wordt volop gebruik gemaakt. Hoewel je al snel denkt aan de snelheidscamera, zijn er nog vele andere camera’s op de weg te vinden.

1. Achteruitrijcamera

Een belangrijke camera is de achteruitrijcamera set. Deze monteer je achterop de auto en dan verbind je de camera met een scherm naast de bestuurdersstoel. Op die manier kan je makkelijk zien wat er achter je gebeurt. Dit is erg handig als je ergens moet keren bijvoorbeeld, maar nog handiger bij het achteruit inparkeren, of fileparkeren.

1.1 Comfortabeler en makkelijker

Dit maakt het rijden een stuk comfortabeler en makkelijker, waardoor je veel meer rijplezier kan ervaren, omdat vervelende taken zoals parkeren ineens een stuk lichter en makkelijker zijn. Maar ook is het veiliger, aangezien je als je bijvoorbeeld moet draaien door middel van steken je sneller een fietser aan zult zien komen en ruim op tijd nog kan stoppen vervolgens.

Overigens hoef je in veel auto’s al niet meer zelf het achteruitrijcamera installeren te doen, aangezien in veel auto’s deze al ingebouwd is.

2. Snelheidscamera’s

De vijand van iedere snelheidsduivel en elke wegpiraat is toch wel de snelheidscamera. Deze staat in verbinding met een snelheidsmeter en maakt een foto van een auto als deze te hard rijdt, zodat de bestuurder een bon in de brievenbus kan krijgen, zonder dat oom agent daar op wat voor manier dan ook een blik op hoeft te hebben geworpen.

De vijand van iedere snelheidsduivel en elke wegpiraat is toch wel de snelheidscamera

Op deze manier worden camera’s ingezet om de wegen veilig te houden, aangezien mensen zich beter aan de snelheidslimiet zullen houden. Nu is natuurlijk wel een probleem dat deze camera’s op vaste plekken staan, waardoor mensen ze door gaan hebben en die die verplaatst worden steeds, worden telkens omgeroepen over de radio.

3. Siberië in beeld

Nog een belangrijk gebruik van camera’s op de weg is de dashcam. Vele clips zijn er te vinden van auto’s die een dashcam hebben op Youtube, veelal uit Rusland en Siberië in het bijzonder. Vaak zijn in deze clips het de ongelukken die worden getoond, of vreemde dingen die op straat gebeuren.

Hoewel dit natuurlijk vermakelijk is om naar te kijken, is het ook nuttig voor mensen als het bijvoorbeeld een ongeluk vast legt en je wil kijken wie er nou de schuld had als dit niet duidelijk was. Zo zijn er vele video’s te vinden van zulke ongelukken.

 • Eerste 3 maanden gratis (alleen via deze site
 • Doelgroep: mkb met wagenparkbeheer van >2 auto’s
 • Automatische kilometerregistratie
 • Plug & Play installatie en gebruik
 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

 • Live track & trace inzicht van gehele wagenpark
 • Fiscusproof, keurmerk RitRegistratieSystemen bij inbouw
 • Altijd en overal inzicht (gratis app + webportaal)
 • Te koppelen aan MoveMove pas
 • Straat parkeren zonder transactiekosten
 • Let op: gebruik korting couponcode ‘zakengemak’ 

Vraag aan v.a. €7,- per maandmet couponcode ‘zakengemak’ 

wagenparkbeheer voor wagenparkbeheerders

Uniek:  live tracking en straatparkeren

Share This