2 minuten leestijd

In Nederland ben je verplicht om je wagen van een verzekering te voorzien wanneer je er mee op de openbare weg wilt rijden. Doordat iedereen deze verzekering moet afsluiten, profiteert ook iedereen daarvan. Heb jij als ondernemer net een nieuwe auto gekocht, maar ben je nog vergeten om een passende autoverzekering af te sluiten?

1. Geen paniek

Dan laten wij je graag zien hoe je moeiteloos een bestelautoverzekering zzp online afsluiten kunt. Je zult zien dat wanneer je weet waar je op moet letten, je in een mum van tijd een scherpe polis kunt afsluiten.

Zo zorg je ervoor dat je niet alleen aan je plicht voldoet, maar dat je ook nog eens veel extra gemak kunt ervaren van je verzekering. 

2. Welke verzekering heb je nodig? 

De basisverzekering voor je auto is verplicht, maar dat wil niet zeggen dat er slechts een optie is die je kunt ‘kiezen’. Er zijn er namelijk drie. Dat heeft te maken met de leeftijd van je auto. Hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je deze hoeft te laten verzekeren. Dat komt omdat de dagwaarde van je wagen daalt naarmate je wagen ouder wordt.

De dagwaarde daalt naarmate je wagen ouder wordt.

Op een gegeven moment bereikt je wagen het punt dat de dagwaarde zo laag is dat het geen zin meer heeft om hem te repareren wanneer je schade hebt opgelopen. In dat geval is het voornamelijk belangrijk om de tegenpartij schadeloos te kunnen stellen wanneer je een aanrijding veroorzaakt hebt.

2.1 Doel basis WA verzekering

Dat is precies het doel van de basis WA-verzekering. Deze wordt aangeraden voor wagens van negen jaar of ouder. Is je wagen tussen de zes en negen jaar, dan kun je de WA+ Beperkt Casco verzekering nemen.

Deze vergoedt vele soorten schade, maar niet de schade als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt. Tot slot, heb je een nieuwe auto van maximaal zes jaar oud? Dan kun je het beste de allrisk verzekering nemen. Deze polis vergoedt alle vormen van schade. 

3. Breid je polis uit 

Wanneer je eenmaal de verplichte basisverzekering hebt gekozen, is het tijd om te kijken of je ook nog aanvullende verzekeringen wilt. Wanneer je je bedrijfsautoverzekering afsluiten gaat, zul je namelijk zien dat er nog interessante extra’s beschikbaar zijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Dit pakket is ideaal voor mensen die niet met pech langs de kant van de weg willen blijven staan. Houdt je auto er ineens mee op, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeraar die een monteur jouw kant op zal sturen.

Mocht je vervangend vervoer nodig hebben, dan zal dit geregeld worden. Reken maar dat je er geen spijt van zal krijgen van deze aanvullende verzekering. 

Conclusie MoveMove tankpas review: 8,2

De MoveMove pas is uniek. Ja, je betaald een maandprijs, maar daarvoor ontvang je extra diensten zoals overal tanken, elektrisch laden, gebruik van OV, parkeren en de wasstraat. Daarom is de pas geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en graag verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

MoveMove tankpas review

Diensten afrekenen zoals tanken, elektrisch laden, het OV, parkeren en de wasstraat.  De pas is geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

4 Rij verantwoord en bespaar op je polis

Tot slot willen we je wijzen op een mooie manier om extra korting te pakken: hoe langer je schadevrij rijdt, hoe minder premie je gaat betalen. Deze no-claimkorting kan je veel geld besparen en dat terwijl je er bijna niets voor hoeft te doen.

Zo hou je geld over dat je in je bedrijf kunt steken. Wie kan daar iets op tegen hebben?

Share This