3 minuten leestijd

Het transporteren van auto’s is een vak apart. Of je nu een auto hebt gekocht in het buitenland, gaat verhuizen of een klassieker naar een autoshows wil brengen, er zijn veel redenen waarom je een auto zou moeten transporteren. Maar hoe werkt autotransport precies? En waar moet je op letten? In dit artikel gaan we dieper in op het proces van autotransport en geven we je handige tips.

Lees meer: bestelbusjes veroveren de Nederlandse wegen

1. Waarom kiezen voor autotransport?

Autotransport biedt veel voordelen, vooral als je een lange afstand moet overbruggen. Het bespaart je niet alleen tijd, maar ook kilometers op je auto.

Bovendien is het vaak veiliger dan zelf de auto rijden, vooral als je te maken hebt met een klassieke of luxe auto. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen om hun auto te transporteren.

1.1 Autotransport met gemak

Een andere reden om te kiezen voor autotransport is gemak. Wanneer je bijvoorbeeld een auto koopt in het buitenland, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om deze zelf naar Nederland te rijden. Met autotransport wordt dit proces een stuk eenvoudiger.

Autotransport is ook ideaal voor verhuizingen

Je hoeft je geen zorgen te maken over de route, overnachtingen of mogelijke problemen onderweg. Het transportbedrijf regelt alles voor je, van het ophalen van de auto tot de levering op de gewenste locatie.

1.2 Ook voor verhuizen

Autotransport is ook ideaal voor mensen die verhuizen. Het is al stressvol genoeg om een verhuizing te plannen zonder je zorgen te maken over het rijden van je auto naar je nieuwe huis.

Door te kiezen voor autotransport, kun je je volledig concentreren op de verhuizing zelf, wetende dat je auto in goede handen is.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2. Het kiezen van de juiste autotransporteur

Bij het kiezen van een autotransporteur zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de reputatie van het bedrijf.

Een betrouwbare autotransporteur, zoals JUR autotransport, heeft goede recensies en kan referenties van tevreden klanten overleggen. Het is altijd een goed idee om online recensies te lezen en te vragen naar ervaringen van anderen voordat je een beslissing neemt.

autotransport tips

2.1 Complete dienstenpakket

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de diensten die de autotransporteur aanbiedt. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld alleen nationaal transport aan, terwijl anderen ook internationale transportdiensten hebben.

Kijk ook naar de extra’s die worden aangeboden, zoals verzekering en tracking van je voertuig. Een goede autotransporteur zorgt ervoor dat je auto goed verzekerd is tijdens het transport en dat je de voortgang van het transport kunt volgen.

2.2 Vraag meerdere offertes aan

Prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op wat er precies in de offerte is inbegrepen.

Soms lijkt een offerte goedkoper, maar blijkt later dat er allerlei extra kosten bij komen. Transparantie over de kosten is dan ook een belangrijk punt bij het kiezen van een autotransporteur.

3. Hoe werkt autotransport precies?

Het proces van autotransport begint meestal met een offerteaanvraag. Je geeft de transporteur alle benodigde informatie, zoals het type auto, de ophaal- en afleverlocatie en de gewenste transportdatum. Op basis hiervan krijg je een offerte en, als je akkoord gaat, wordt het transport gepland.

3.1 Open of gesloten trailer

Op de afgesproken dag wordt je auto opgehaald. Dit kan bij je thuis, op je werk of op een andere locatie zijn. De auto wordt zorgvuldig geladen op een transportvoertuig.

Afhankelijk van het type transport dat je hebt gekozen, kan dit een open of gesloten trailer zijn. Een gesloten trailer biedt extra bescherming tegen de elementen en is vooral aan te raden voor klassieke of luxe auto’s.

3.2 Tracking

Tijdens het transport kun je vaak de voortgang van je auto volgen. Veel transportbedrijven bieden trackingdiensten aan, zodat je precies weet waar je auto is en wanneer deze wordt afgeleverd. Dit geeft extra gemoedsrust, vooral als het om een waardevolle auto gaat.

controleer goed de auto op eventuele schade voordat je deze in ontvangst neemt.

Bij aankomst op de bestemming wordt de auto weer zorgvuldig uitgeladen en geïnspecteerd. Het is belangrijk om de auto goed te controleren op eventuele schade voordat je deze in ontvangst neemt. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, dan kun je dit meteen melden bij de transporteur en aanspraak maken op de verzekering.

4. Tips voor een succesvol autotransport

Autotransport kan een stressvolle ervaring zijn, maar met de juiste voorbereiding hoeft dat niet zo te zijn. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt:

 1. Kies een betrouwbare transporteur: Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om een goede autotransporteur te kiezen. Doe je onderzoek en kies een bedrijf met een goede reputatie, zoals JUR autotransport.
 2. Verzeker je auto: Zorg ervoor dat je auto goed verzekerd is tijdens het transport. Vraag de transporteur naar de verzekeringsopties en wat er precies gedekt is.
 3. Maak foto’s van je auto: Voordat je je auto laat transporteren, is het verstandig om foto’s te maken van de huidige staat van je voertuig. Dit kan helpen bij het claimen van eventuele schade die tijdens het transport ontstaat.
 4. Leeg je auto: Zorg ervoor dat er geen persoonlijke bezittingen in de auto liggen. De meeste transportbedrijven dekken geen schade aan persoonlijke eigendommen die in de auto zijn achtergebleven.
 5. Plan vooruit: Boek je autotransport ruim van tevoren, vooral als je op een specifieke datum je auto wilt laten transporteren. Dit geeft de transporteur de tijd om alles goed te plannen en eventuele problemen te voorkomen.

Autotransport is een geweldige manier om je auto veilig en efficiënt van A naar B te krijgen, of het nu gaat om een verhuizing, een aankoop of een autoshows.

Met de juiste voorbereiding en een betrouwbare transporteur, zoals JUR autotransport, kun je erop vertrouwen dat je auto in goede handen is.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This