fbpx
2 minuten leestijd

Veel ondernemers brengen veel tijd door in de auto of zijn op een andere manier op reis. Om het reizen en rijden zo optimaal mogelijk te maken zijn er gelukkig tal van handige gadgets beschikbaar. In dit artikel zetten we 8 van dit soort gadgets op een rijtje zodat jij effectief en veilig onderweg bent.

1. Smartphonehouder 

Het is natuurlijk logisch dat deze handige gadget op de eerste plaats staat in deze lijst. Hoewel veel auto’s tegenwoordig een aardig infotainment systeem hebben, met goede navigatie, geven velen de voorkeur aan Google/Apple Maps.

Met een goede smartphonehouder maak je deze apps gebruiken erg gemakkelijk.  De houder kan op het dashboard worden geplaatst, of worden bevestigd aan een van de ventilatieroosters.

Als je auto beschikt over Apple CarPlay of Android Auto is het niet nodig om deze handige gadget te gebruiken. Je kunt je telefoonscherm dan namelijk gewoon op het infotainmentscherm ‘mirroren’.

2. Carkit als handige gadget?

Misschien is een carkit niet meer iets waar je snel aan denkt bij handige gadgets, maar niet alle auto’s hebben een (goed werkend) handsfree-systeem.

En aangezien het heel gevaarlijk – en verboden – is om de telefoon in de hand te houden is een Carkit een goede oplossing.

Sinds kort hebben wij een speciale webpagina met allerlei handige accessoires voor de zakenreiziger. De smartphonehoesjes en de carkits zijn daar ook te vinden.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. GPS-Tracker

Zeker voor ondernemers die een aardig wagenpark beheren is een GPS-tracker een van meest handige gadgets. Je kunt altijd precies bijhouden waar alle auto’s zich bevinden.

Ook in het geval van een diefstal is dit natuurlijk een uitkomst.

4. Gebruik een achteruitrijcamera als handige gadget

Wederom iets wat sommige auto’s tegenwoordig ingebouwd hebben, maar deze luxe is niet voor iedereen weggelegd.

Daarom is het goed dat je ook zo’n camera aan je handige gadgets kan toevoegen. De camera’s zijn meestal makkelijk te bevestigen en het scherm plaats je op je dashboard.

Zo ben jij ook in ouderwetse auto’s een goede parkeerder!

5. Startkabels met batterij ook een handige gadget?

Het feit dat deze startkabels op batterij zijn aan te sluiten maakt dat ze wel degelijk in de categorie van handige gadgets geplaatst kunnen worden.

e hebt geen andere auto meer nodig om jouw lege accu weer te starten met deze kabels. Zo ben je in een mum van tijd weer onderweg, of help je anderen met pech in een handomdraai.

6. Dashboardcamera

Deze dashboardcamera is een van de meeste handige gadgets die je kunt gebruiken. Je kunt er zowel mooie plaatjes mee schieten als je op reis bent, maar ook voor de verzekering kan het van pas komen. Je kunt namelijk precies bewijzen wat er is gebeurd bij een eventueel ongeluk.

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Zo kun je ook een dashboardcamera gebruiken die filmt als je automotor niet draait.

Met een batterij en een geheugenkaarten kun je je auto ook weer beter beveiligen tegen diefstal dus.

Met een dashboardcamera kun je precies bewijzen wat er is gebeurd bij een eventueel ongeluk.

7. Veiligheidshamer

Oke, misschien niet per se een van de meest handige gadgets, maar toch kan je er niet zonder. Als je vast komt te zitten bij een ongeluk, is een veiligheidshamer noodzakelijk.

Je slaat de autoruiten gemakkelijk stuk zodat je kunt ontsnappen.

8. Een handige gadget om de bandenspanning te controleren

Elke keer naar een tankstation rijden om de bandenspanning te controleren is natuurlijk niet ideaal. Met een bandenspanningcontroleset die deze spanning kan checken bespaar je dus een hoop gezeur.

Hierdoor kijk je vaker naar je bandenspanning waardoor je veiliger op weg bent.

Share This