fbpx
2 minuten leestijd

Ook als klein bedrijf is het heel goed mogelijk om een auto te leasen. Waar vele zzp’ers denken dat dit iets is voor grotere bedrijven, is dat absoluut niet het geval. Meestal is het juist relatief voordeliger om te leasen als klein bedrijf. Op deze pagina kun je 5 tips vinden waardoor het leasen zeer rendabel wordt.

1. Kijk vooral naar de kleinere auto’s

Deze tip is van groot belang, omdat het je veel geld scheelt. Naast het feit dat de aanschafprijs van een kleinere auto een stuk lager ligt, betaal je ook minder wegenbelasting en verzekering.

Als je als klein bedrijf dus auto(’s) wilt leasen, bijvoorbeeld voor werknemers, kun je beter voor een milieuvriendelijke auto kiezen.

2. Maandelijks opwaarderen

Als je dan toch een keer een grotere auto nodig hebt – dat kan voor allerlei redenen zijn – heb je bij veel leasebedrijven opties om een maand op te waarderen.

Je kunt dan een tijdje in een grotere auto rijden, uiteraard wel tegen een meerprijs. Let wel: dit kan alleen als je een flexibel leasecontract hebt.

Bij een contract waar je 5 jaar vastzit aan een auto is dit niet mogelijk.

Conclusie MoveMove tankpas review: 8,2

De MoveMove pas is uniek. Ja, je betaald een maandprijs, maar daarvoor ontvang je extra diensten zoals overal tanken, elektrisch laden, gebruik van OV, parkeren en de wasstraat. Daarom is de pas geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en graag verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

MoveMove tankpas review

Diensten afrekenen zoals tanken, elektrisch laden, het OV, parkeren en de wasstraat.  De pas is geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en verschillende reisvormen willen gebruiken. De redactie geeft een 8,2 voor deze veelzijdige mobiliteitspas. Verder lezen >>

3. Zit je als klein bedrijf voor lange tijd vast aan een contract?

Zoals hierboven al genoemd zijn veel leasecontracten voor vijf jaar. In de hypothetische situatie dat je voor een bepaalde werknemer een auto leaset, en hij of zij vertrekt, kan dat problemen opleveren.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook leaseconstructies die dit verhelpen. De operational lease is vaak maandelijks opzegbaar. Zo is het mogelijk om bij Athlon operational lease contracten af te sluiten met een looptijd van 18 tot 72 maanden.

Natuurlijk betaal je per maand dan iets meer dan wanneer je jezelf vastlegt. Je bent dan als klein bedrijf wel een stuk flexibeler.

Een kleine auto heeft een lagere aanschafprijs, is goedkoper in de wegenbelasting en verzekering en daardoor een lager maandbedrag.

4. Houd als klein bedrijf de bijtellingspercentages in de gaten.

De Belastingdienst verandert bijna elk jaar de regels en percentages omtrent te bijtelling. Het is goed om dit als klein bedrijf extra in de gaten te houden.

Zo verandert er ook voor 2023 het nodige. Je gaat per maand tot wel 70 euro extra per maand aan bijtelling betalen volgend jaar, afhankelijk van de aanschafprijs natuurlijk.

Aangezien je een leasecontract voor 5 jaar kunt afsluiten, is het misschien een goed idee om dat voor het einde van het jaar te doen.

5. Bedenk goed of het het waard is als klein bedrijf

Leasen kun je zien als het afkopen van risico’s en het uitstellen van een grote betaling. Beide dingen kosten natuurlijk geld, waardoor je door te leasen meer geld kwijt bent dan wanneer je een auto ‘gewoon’ koopt.

Reken voor jezelf uit of dit het waard is. Als klein bedrijf moet je op alle centen letten. Kijk dus naar de (fiscale) voordelen en maak geen overhaaste beslissingen.

Wil je meer weten of leasen voor je geschikt is? Bezoek dan onze AutoLease Wiki. Deze pagina is een kennisbank over de verschillende leasevormen, fiscale tips en nog veel meer.

Wil je vrijblijvend alvast kijken naar een auto, klik dan op onderstaande buttons van een aantal aanbieders.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This