2 minuten leestijd

Wil jij met een aantal leuke feitjes de show stelen op de volgende borrel? Lees dit artikel dan goed, want we delen 10 auto weetjes die zeker het doorvertellen waard zijn! Zo valt er nooit meer een gesprek stil op de vrijdagmiddag borrel van je bedrijf.

1. Moe van betalen voor je brandstof? Verhuis naar Turkmenistan

In Turkmenistan krijgt elke inwoner maandelijks 120 liter brandstof cadeau. Dat zijn aardig wat kilometers die je kunt maken. Turkmenistan kan dit doen omdat er heel veel olie en andere delfstoffen in het land aanwezig zijn. 

2. Een auto weetje over de duurste benzine van de wereld?

In Zimbabwe is de prijs per liter benzine het hoogste van de wereld. Hier betaal je – althans toen deze auto weetjes werden geschreven – $3,35 voor een liter.

Het land is jarenlang toneel geweest van corrupt beleid dat voor hyperinflatie heeft gezorgd. De prijzen kunnen hierdoor dan ook nog steeds erg volatiel zijn.

 

3. Altijd al gedroomd van een Bugatti? They do not come alone

Er zijn niet zo heel veel Bugatti’s op de wereld. Het exclusieve automerk maakt snelle, hele dure en bijzondere auto’s. En daar horen natuurlijk ook auto weetjes bij! Wolfgang Durheimer is de voormalig CEO van Bugatti, en die wist in een interview iets schokkends te vertellen.

Hij zei namelijk dan een gemiddelde Bugatti-eigenaar 84 auto’s heeft, 3 vliegtuigen en daarnaast een mooi jacht. Een echt speeltje voor de rijken.

4. Wist jij dat roze auto’s vaker een aanrijding veroorzaken?

Dit auto weetje komt van de percentages die het Verbond van Verzekeraars in 2018 openbaarde.

Groene auto’s rijden het veiligst, en de roze wagens zijn echte brokkenpiloten. Of dit komt doordat er in absolute aantallen minder roze auto’s zijn – en de percentages dus een vertroebeld beeld laten zien – houdt Het Verbond in het midden. 

5. Ook over Belgen zijn natuurlijk auto weetjes te vertellen

Want wist jij dat is gebleken dat Belgen de meest agressieve chauffeurs zijn van Europa? Dat had je misschien niet verwacht als je wel eens in Italië was geweest, maar het is echt zo!  

Dit auto weetje komt door een enquête die is afgenomen. 15 procent van de Nederlanders vertoont weleens agressief gedrag: toeteren, uitstappen om te intimideren of schelden. In België is dat maar liefst 63 procent!

6. Weleens geflitst op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht? Je bent niet de enige

Natuurlijk moet er bij auto weetjes ook iets verteld worden over boetes. In een jaar tijd was de meest lucratieve trajectcontrole in Nederland het stuk op de A2.

Tussen Amsterdam en Utrecht komt in een jaar meer dan 38 miljoen euro binnen.

7. Ook over dodelijke ongelukken zijn genoeg auto weetjes te vertellen

Men vindt het vaak gevaarlijk of eng om op de snelweg te rijden Toch vindt hier maar 8 procent van de dodelijke ongevallen plaats.

Het overgrote deel – 55 procent – komt voor op de provinciale weg. De cijfers van dit auto weetje slaan op data uit heel Europa.

8. Waar staat de meeste flitspalen?

Het is natuurlijk verschrikkelijk om met de auto op vakantie te gaan en thuis te komen met een paar boetes op de mat. Let hier vooral op als je naar Italië gaat.

Hier staan namelijk de meeste flitspalen per vierkante meter. Een auto weetje dat je ook nog eens geld kan doen besparen.

9. Een auto weetje over de bekende Turtle Wax?

Turtle Wax is een van de meest bekende waxen voor auto’s. De uitvinder bedacht de was in zijn badkuip! 

10. Wist jij dat elektrische auto’s al bijna 200 jaar bestaan?

De eerste elektrische auto werd in 1835 gemaakt. Men dacht toen al dat elektrische auto’s het zouden winnen van verbrandingsmotoren.

We hebben er even op moeten wachten, maar de technologie lijkt eindelijk zover dat we dit idee kunnen uitvoeren.

Share This