zakelijke autorijders tips2018-08-17T18:49:34+00:00
Zakelijke autorijder tips

Uit onderzoek blijkt dat administratie, de btw aangifte en ander fiscale bezigheden voor zelfstandig ondernemers de grootste bronnen van ergernis vormen.

 

Zet ergernis om in oplossingen!

Zakelijke autorijders

Ruim 60%  van de zzp’ers rijden in een gekochte tweedehands auto, omdat dit voor hen het meest voordelig is. Maar de kilometervreters in ZZP Nederland rijden steeds vaker in een leaseauto. Ruim 12 procent van deze zakelijke autorijders rijden in een leaseauto, een verdubbeling sinds 2014. Dit blijk uit onderzoek van ZZP Barometer in 2017.

Het aantal zakelijke autorijders

In Nederland zijn ruim 1,7 miljoen bedrijven actief. Daarvan zijn 1 miljoen ZZP’ers die full time als zelfstandige ondernemer hun inkomen verdienen. Volgens de Kamer van Koophandel zijn ruim 260.000 zzp’ers actief in de dienstverlening, 120.000 in de bouw en 85.000 in de sector gezondheid.
Een onderneming wordt een mkb genoemd als ze meer dan 9 en minder dan 250 werknemers in dienst heeft. Totaal zijn er 422.000 mkb bedrijven in Nederland en deze zakelijke autorijders rijden veelal in een lease auto.

Zakelijke autorijders letten op de centen

De zakelijke autorijders willen zoveel mogelijk voordelig rijden. Iedere kilometer die voor uw onderneming in de auto rijdt is zakelijk. Alle gemaakte zakelijke autokosten zijn aftrekbaar van de belasting. Als u meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt, dan moet uw bijtelling betaling: het bedrag wordt bij de winst van het bedrijf opgeteld. De bijtelling is maximaal 25%, afhankelijk van de CO2 uitstoot.

Daarom: tips voor de zakelijke autorijder

Deze website is door ontwikkeld naar een informatieve website voor de zakelijk autorijders. Op de linker tabs vindt u allerlei onderwerpen waar de zakelijke autorijder dagelijks mee te maken heeft.  Mist u een bepaald onderwerp? Laat het ons weten! 

 

 

Rittenregistratie oplossingen

Rittenregistratie

Elke zzp’er, vof’er of mkb’er moet iedere gereden zakelijke en privékilometer verantwoorden aan de belastingdienst. Ook als de auto volledig voor het bedrijf wordt gebruikt, moet u volgens de regels voor rittenregistratie kunnen bewijzen door middel van een correcte rittenregistratie.
Vroeger ging dat op papier, een tijdrovend manier die niet meer van deze tijd is,  al mag dat nog steeds!  Tegenwoordig zijn er voor de zakelijke autorijders handige kilometer registratie apps, zowel gratis al betaald. Klik op de button en kies voor u de beste.

Bekijk de rittenregistratie apps

 

Rittenregistratie inbouw oplossingen

Nieuwe zakelijke autorijder tips - Rittenregistratie inbouw oplossingen

 Indien u er helemaal geen omkijken naar wilt hebben dan zijn er fraaie rittenregistratie inbouw oplossingen. Op onze speciale pagina worden een aantal inbouw oplossingen met elkaar vergeleken waarom het aantrekkelijk is voor de zakelijke autorijder. De werking uitgelegd en de voordelen worden benoemd.

Bekijk de rittenregistratie apps

Gemak en een scherpe brandstofprijs voor zakelijke autorijders

 

Handige apps

Met een zakelijke tankpas betaald u de pompprijs bij het afrekenen. Zakelijke autorijders gebruiken handige apps om het goedkoopste brandstof station in de buurt te vinden. Het is publiek geheim dat tanken langs de snelweg veel duurder is. Gelukkig dat er apps zijn sinds de komst van de iPhone die brandstofprijzen vergelijken van de (ruim 4200) brandstof stations in Nederland. Voor de globetrotters onder ons testen we ook apps die een overzicht van tankstations geven in Europa. Lees ook ons artikel met tips over tanken in Europa.

De beste goedkoop tanken apps

 

Betaald parkeren met een app

Betaald parkeren apps

Betaald parkeren apps zijn populair bij zakelijke autorijders. Het betalen van parkeergeld met een app kan inmiddels op honderden parkeerplaatsen en garages in Nederland en België. Er zijn een paar grote voordelen. Vooraf inschatten van de parkeertijd – met als gevolg teveel betalen – is niet meer nodig. U betaald alleen de zuivere parkeertijd en dat scheelt u geld. Daarnaast ontvangt u – net als met de tankpas – één verzamelfactuur met daarop alle transacties en de btw. Wel zo handig voor de belasting aangiften. O ja, een verkeersboete vanwege te lang parkeren? Die zijn verleden tijd! Bezoek onze speciale pagina waar een aantal mobiel parkeer oplossingen met elkaar worden vergeleken.

Betaald (mobiel) parkeren apps

Online boekhoud pakketten

Nieuwe zakelijke autorijder tips - Online boekhoud pakketten

 

U bent zelfstandig fotograaf en opzoek naar een manier om de boekhouding zelf te regelen. Handmatig doen of met Excel is eigenlijk geen optie, maar wat kiest u dan wel? In het verleden kon u een boekhoudpakket aanschaffen waardoor u alle boekhouding op uw eigen computer heb staan wanneer u zelf de boekhouding doet. Meer eigentijds is om cloud in te gaan, ofwel het online boekhouden. Zo’n boekhoudprogramma werkt online werkt met als prettige bijkomstigheid dat er u er overal en op elk tijdstip erbij kunt. 

De online cloud oplossingen zijn tegenwoordig volop aanwezig en voor een klein maandbedrag kunt u aan de slag. Sommige pakketten bieden zelfs het eerste jaar een gratis abonnement aan. Bekijk de meest gebruikt boekhoud oplossing en via onze boekhoudpakket vergelijker en als u wilt kunt u het direct aanvragen!

Bekijk Online Boekhoudpakketten

Zakelijk mobiel abonnement

Nieuwe zakelijke autorijder tips - zakelijk mobiel abonnement

Elke ondernemer en zakelijke autorijder gebruikt een smartphone. Natuurlijk om te bellen, whatsapp uit te wisselen, mailen en afspraken bij te houden. De apps zijn ook niet meer weg te denken. Naast het bij houden van nieuws e.d. zijn er handige apps waar u goedkoop kan tanken  of uw rittenregistratie bij te houden (zie de aparte tabs!). De smartphone met een zakelijk mobiel abonnement een onmisbaar hulpmiddel geworden.
Verstandig omgaan met geld uitgeven is vaak een tweede natuur van de ondernemer en mobiele abonnementen kunnen flink aan de prijs zijn. Heeft u al een smartphone? Klik op de button en maak een selectie van de beste SIM only abonnementen.

Bekijk de beste SIM only abonnementen

 

Smartphone voor de ondernemer 

Nieuwe zakelijke autorijder tips - Smartphone voor de ondernemers

Bekijk smartphones voor de ondernemer

 

 

 

Lease auto digitaal aanvragen

Nieuwe zakelijke autorijder tips - lease auto voor ondernemers

banken verstekken bijna geen leningen voor de (bedrijfs)auto. Dan is een (gebruikte) lease auto voor ondernemers een mogelijkheid.  Voor de ZZP’er, VOF’er en/of MKB’er is een auto een van de grootste investeringen. De oplossing is financial lease voor zowel een nieuwe als gebruikte lease auto: een vaste rente en een vast termijnbedrag.

Daarom hebben wij een aparte pagina waar u meer informatie kan vinden over de leaseauto voor ondernemers.  Mocht u interesse hebben, dan kunt u de aanvraag volledig digitaal indienen met als voordeel: sneller, overzichtelijker en vooral prettiger. Over ondernemen gesproken..

Bekijk de lease mogelijkheden

 

Download gratis eBook ‘Met een glimlach €50,- per maand ontvangen’

Uit onderzoek blijkt dat ruim 30% van de ondernemers efficiëntere administratie wil hebben en er minder tijd aan kwijt willen zijn.

Ontdek in het eBook hoe u als zakelijke autorijder dat kan bereiken.

Niet meer druk maken over zoek geraakte papiertjes zoals van tankstations, wasstraat en parkeermeter.

Download Gratis eBook!

Inhoudelijk artikelen voor zakelijke autorijder

Tweemaal per week publiceren wij artikelen met als doel de zakelijke autorijder kennis, tips en producten te bieden de administratieve last te verminderen en meer tijd en plezier te creëren voor het ondernemen.

2205,2018

Vijf mogelijke leasevormen voor lease auto kiezen

Nog niet zo lang geleden wilde iedereen een dikke lease auto kiezen. Door de steeds hoge fiscale bijtelling en het beperktere aanbod is het auto’s vergelijken minder (leuk) spannend geworden. [...]

301,2018

Tankpassen vergelijken door 32 kenmerken

Het tankpassen vergelijken op deze website gebeurt onafhankelijk van tankpas aanbieders. En dat is uniek in Nederland, want wij zijn de enige website die tankpassen van brandstofmerken en universele tankpas aanbieders vergelijken. [...]

1211,2018

Prijs elektrische auto daalt echt snel

Prijs elektrische auto daalt als een baksteen, omdat autofabrikanten flink investeren in elektrische modellen. Ze worden betaalbaar én hebben een hogere actieradius. Overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? [...]

811,2018

Hoe u door slim tanken altijd goedkope brandstof heeft!

De merkgebonden tankpassen zijn vaak gebonden aan specifieke locaties om te tanken. Sommige van deze tankpassen zijn onderscheidend door bijvoorbeeld goedkope brandstof of extra diensten.  Maar u moet altijd tanken [...]

Lees meer artikelen