2 minuten leestijd

ASL Group is een van de grootste uitbaters van privévliegtuigen in Nederland. En waar deze branche tijdens de eerste corona golf nog redelijk goede zaken deed, gaat het de laatste tijden wat minder. Veel privévliegtuigen staan stil en een groot deel van de bedrijfstak is (tijdelijk) werkloos. Hoe nu verder, want wie gaat er gebruik maken van een privévliegtuig in deze tijd?

 

 

1. In maart was alles rooskleurig voor privévliegtuig branche

Tegen alle verwachtingen in ging het ten tijde van de eerste coronagolf goed met de privévliegtuig branche.

Toentertijd werden ‘normale’ vluchten massaal gecanceld waardoor velen genoodzaakt waren om een privévliegtuig te boeken.

Zo wilden mensen terugkeren van hun vakanties en besloten ze niet te wachten tot hun overheid repatriëringsvluchten hadden geregeld. Dit gebeurt in deze tweede golf echter een stuk minder, aangezien bijna niemand überhaupt naar het buitenland is afgereisd. 

Wel ontstaan er andere groep – soms verrassend – geïnteresseerden.

Zo heeft de ASL Group een aantal bouwvakkers uit Portugal naar België gehaald. Deze bouwvakkers moesten een scheepswerf klaar maken voor de opening en konden geen normale vlucht boeken. Ze kozen toen voor een privévliegtuig van ASL Group. 

 

 

2. Huidige staat van ASL Group

Het is nog steeds toegestaan om mensen die vastzitten in het buitenland met een privévliegtuig thuis te brengen.

Dit is momenteel ook de voornaamste reden waarom mensen gebruik maken van een privé-charter. Hierdoor staan alle vliegtuigen van ASL Group stand-by en worden ze niet gebruikt. Het personeel is daarom ook afgeschaald. Momenteel is 70% (tijdelijk) werkloos. Hopelijk zien deze werknemers snel dat het beter zal gaan met de vliegtuigbranche.

Men verwacht dat de privésector sneller zal bijtrekken dan de normale vliegtuigindustrie. Dit komt omdat diegenen die moeten vliegen niet zo snel in een druk vliegtuig zullen stappen, met het oog op besmettingsgevaar.

 

Ruim 70% van het personeel is werkloos

 

Zij die het kunnen betalen, zullen waarschijnlijk eerder voor een privévliegtuig kiezen. De grootste speler in de mondiale privévliegtuig branche is Villliers. De vliegtuigen van Villiers vertrekken wereldwijd verspreid van maar liefst vanaf 40.000 locaties. Met een beschikbare vloot van 9000 vliegtuigen zijn ze de grootste speler in de markt.

Meer weten? Bezoek hun site van een overzicht van de locaties en de prijzen of klik op onderstaande oranje button.

  • Zoeken: Ruim 9000 privé jets beschikbaar op 40.000 locaties
  • Boeken: Digitaal en voor de beste prijs en service
  • Vliegen: Geen wachtrijen, geen vertragingen door eigen VIP terminals
  • Je vliegt wanneer jij wil van waar je wenst.
  • Besparing van je kostbare uren aan tijd op het vliegveld.
  • Van 3 uur van te voren aanwezig zijn naar 10 minuten inchecktijd
  • Vertrek je van een speciale prive VIP terminal en niet de main terminal.

Zoek, Boek en Vlieg >Huur een prive jet als ondernemer  

 

Villiers prive jet

Share This