2 minuten leestijd

Er bestaat een heuse lijst van de slechtste airlines. Kenmerkend voor deze vliegtuigmaatschappijen zijn de krappe stoelen, veel vertragingen en een ongekend slechte dienstverlening. Wie zijn de beste en wie zijn slechtste airlines?

Ons Nederlandse Transavia – weliswaar onderdeel van Air France KLM  – staat in de top tien van de slechtste maatschappijen in de wereld. Dit blijkt een  onderzoek van AirHelp die (zaken)reizigers helpt bij vertraagde of geannuleerde vluchten.

Onderzoek op drie criteria

Het onderzoek naar de slechtste airlines is wereldwijd uitgevoerd door AirHelp en met name gelet op een drietal zaken.

Ze kijken ten eerste of de vluchten op tijd vertrekken en aankomen en ten tweede naar de kwaliteit van de service. Als laatste heeft men onderzocht hoe de airlines met een schadeclaim omgaan als een vlucht fors is vertraagd of geannuleerd wordt.

Qatar Airways is de beste

AirHelp gebruikt de informatie van duizenden passagiers die in totaal bij 72 verschillende maatschappen hebben gevlogen.

Qatar Airways scoort trouwens het beste met een hoog cijfer. Ze scoren een 8,23 uit 10 punten. Aeromexico en American Airlines volgen. KLM werd aangetroffen op de twaalfde plek met een 7,74. Een goed cijfer voor onze nationale trots.

Budgetmaatschappijen zijn veelal slechtste airlines

De matig presterende maatschappijen bungelen onderaan de ranglijst en zijn de slechtste airlines in de wereld.

Het gaat om Vueling, Ryanair en ook om Easyjet. Bekende namen. Transavia scoort ook slecht. De omgang met claims krijgt een 3,9 maar de service scoort met 7,4 dan weer lang niet slecht.

Met name de claims bieden veel ruimte voor verbetering bij de meeste vliegtuigmaatschappijen.

Maar ook de reiziger is veranderd. Men kan of wil hier nog niet goed mee omgaan schijnt. De nieuwe reiziger kent zijn rechten en staat op zijn strepen. Er moet een financiële compensatie zijn bij een vertraagde of geannuleerde vlucht.

Het is belangrijk, dat de vliegtuigmaatschappijen dit sneller en probleemloos  oplossen om het consumentenvertrouwen te behouden.

De slechtste airlines zijn:

63. Adria Airways

64. Aerolineas Argentinas

65. Transavia

66. Lauda

67. Norwegian Air

68. Ryanair

69. Korean Air

70. Kuwait Airways

71. EasyJet

72. Thomas Cook Airlines

Maar Transavia is wel veilig

Een positieve noot is dat op het gebied van veiligheid Transavia wel goed scoort. Zo blijkt uit een Duits onderzoek van Jacdec.

KLM en Transavia staan beide in de top tien. Transavia scoort zelfs nog beter dan KLM. Hoe slecht de dienstverlening ook is, veiligheid gaat boven alles.

  • Vergelijk en vindt de goedkoopste tickets in 1200 databases
  • Met één zoekopdracht bij Trip.com wordt tegelijkertijd in meerdere ticketvergelijkingssites gezocht
  • Reisklasse (premium) economy,  business class en first class
  • Vertrek/aankomst van vliegveld naar keuze
  • Optioneel: boeken van een hotel

Zoek je goedkoopste ticketVergelijkt prijzen uit 1200 databases

trip.com - zakelijk vliegen met gemak

Share This