fbpx
3 minuten leestijd

Premium economy is de nieuwe klasse waarmee je betaalbaar vliegt in extra luxe. Wil je geen 1.000 euro extra betalen voor een business class ticket, maar toch ontspannen vliegen, extra beenruimte, een eigen armleuning en een goede maaltijd die je van een echt bord kan eten met echt bestek? Premium economy is voor elke zakenreiziger een verademing.

1. Premium economy class: Made in Taiwan

Met de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air vliegt de passagier al sinds 1991 betaalbaar in luxe introduceerde onder de noemer premium economy. Inmiddels zijn airlines als British Airways en Singapore Airlines al gevolgd en werkt ook Emirates aan de nieuwe vliegklasse.

KLM is volgens de NOS nog bezig om de optie te onderzoeken. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij biedt overigens wel economy comfort tickets aan, waarbij de reiziger extra beenruimte krijgt, de stoel verder achterover kan en er een oplaadpunt voor de telefoon of laptop is.

Economy comfort is niet hetzelfde als premium economy. De laatstgenoemde biedt naast de voordelen die economy comfort biedt nog andere voordelen die het reizen een stuk comfortabeler maken voor de zakelijke reiziger.

2. Vliegt een ondernemer betaalbaar tegen elke prijs?

Koop je een normale economy class ticket, dan weet je zeker dat je betaalbaar vliegt. Daarbij is het prijsverschil tussen economy class en de business class zo groot, dat we dan maar voor lief nemen dat we bijna bij onze buurman op schoot zitten.

En als we dan naar het toilet moeten, dan worstelen we ons daar wel langs. Aan het eind van de rit heb je dan toch al gauw 1.000 euro of meer bespaart op een business class ticket.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

2.1 Frustraties in een vliegtuig

Nadeel is dat zeker bij langere vluchten je op deze manier weliswaar betaalbaar vliegt, maar wel bekaf of gefrustreerd het vliegtuig uit komt.

We zijn nog vergeten te vertellen van de baby van twee rijen achter je die jou de hele reis vakkundig uit je slaap heeft gehouden.

Of een overspannen passagier die bij elke turbulentie keihard begint te gillen.

Dus hoewel je die 1.000 euro hebt bespaard, moet je eerst de tijd nemen om rustig bij te komen van de vlucht. Daarna kun je pas weer fris naar je business meeting gaan.

3. Je vliegt betaalbaar en ontspannen

Gelukkig zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen inmiddels bezig gegaan om een tussenklasse aan te bieden, de premium economy class. Het lijkt op een combinatie van economy class en business class:  Je vliegt betaalbaar is luxe.

Hoe ziet dat er concreet uit? Premium economy is niet een vast recept met overal dezelfde ingrediënten. Het verschilt per airline welke luxe je geboden krijgt.

Het lijkt op een combinatie van economy class en business class:  Je vliegt betaalbaar en het biedt meer comfort.

4. De formule van premium economy

Luchtvaartblogger Sander de Jonge vertelt aan de NOS dat een aantal ingrediënten wel vaststaat. Betere en bredere stoelen met een eigen armleuning, meer beenruimte en een zitplaats in een afgescheiden gedeelte van het vliegtuig.

Je zit dus niet langer bij je buurman op schoot, kunt rustig zo vaak naar het toilet als je wilt zonder dat je daarmee je buurman frustreert en die baby daar heb je geen last meer van.

Daarbij is de service ook nog eens beter. Volgens De Jonge is het eten van een hoger niveau, de keuze uit de drankjes is uitgebreider en je eet van een echt bord met echt bestek.

Extra voordeel voor de zakelijke reiziger die regelmatig vliegt is dat je met een premium class ticket meer airmiles spaart dan wanneer je economy class vliegt.

5. Premium economy is de voordeligste keuze

Het kan zij dus je nu denkt: hoeveel moet als die extra luxe kosten? We blijven ten slotte Hollanders en dus willen we weten of je ook echt betaalbaar vliegt. Om het prijsverschil in euro’s uit te kunnen drukken, hebben we een voorbeeld genomen van British Airways.

Voor een retourtje Amsterdam Schiphol – JFK Airport in New York zijn de verschillen tussen de drie klassen duidelijk:

  • Economy Class – 1.388 euro
  • Premium Economy – 1.708 euro
  • Business class – 4.242 euro (British Airways)

Voor een business class ticket betaal je dus bijna drieduizend euro meer. Een upgrade naar premium economy kost daarentegen slechts iets meer dan driehonderd euro meer. Je vliegt dus echt betaalbaar in luxe met een premium economy ticket.

Een business class ticket kost 3.000 euro meer, een premium economy ticket slechts 300 euro…

6. Premium economy: je vliegt echt betaalbaar en ontspannen

premium economy

Natuurlijk zijn de verschillen tussen de drie soorten tickets per vlucht anders, maar het geeft aan dat premium economy voor de zakenreiziger een goed alternatief is.

Denk nog maar eens terug aan die buurman in het vliegtuig, en hoe je over hem heen moet klimmen om naar het toilet te kunnen. En beeld je nog eens in hoe die baby tekeer gaat.

Het lijkt erop EVA Air uit Taiwan al in 1991 de juiste formule had gevonden. Het fijne voor ons is dat ook andere airlines hun premium economy class hebben geïntroduceerd. Kies je voor premium economy, dan weet je zeker dat je betaalbaar en ontspannen vliegt.

Via onze website kun je tickets boeken via Trip.com. Ook specifiek zoeken op Premium Economy is mogelijk….. Klik op het plaatje en je vliegt uitgerust naar je bestemming!

  • Vergelijk en vindt de goedkoopste tickets in 1200 databases
  • Met één zoekopdracht bij Trip.com wordt tegelijkertijd in meerdere ticketvergelijkingssites gezocht
  • Reisklasse (premium) economy,  business class en first class
  • Vertrek/aankomst van vliegveld naar keuze
  • Optioneel: boeken van een hotel

Zoek je goedkoopste ticketVergelijkt prijzen uit 1200 databases

trip.com - zakelijk vliegen met gemak

Share This