2 minuten leestijd

Nu er met Corona een stuk minder wordt gevlogen, hebben bijna alle luchtvaartmaatschappijen het moeilijk; faillisementen dreigen. De uitbuiters van privé jets vieren echter hoogtij. Dit heeft enerzijds te maken met de angst die sommige reizigers voelen om in een ‘normaal’ vliegtuig te stappen. Anderzijds komt het doordat een groot deel van de reguliere vluchten is geschrapt, en men vaak geen andere keus had dan gebruik maken van een privé jet.  

 

 

1.  Aanbieders privé jet snel op 80% voor de virusuitbraak 

De bekendste aanbieders van privé jets – Villiers, XO Jets, NetJets en SurfAir – zagen dat al hun vliegtuigen aan de grond werden gehouden, net als bij reguliere luchtvaartmaatschappijen.

De privé jet markt is momenteel echter al weer terug op 80% van hun normale aantal vluchten. Even een vergelijking met de grote luchtvaartmaatschappijen; die zitten op nog geen 15%.

 

1.1 Meer tickets dan voorheen 

Sommige privé jet bedrijven hebben de ticketverkoop zelfs zien stijgen. Aangezien dit natuurlijk een opmerkelijke trend is, zijn er onderzoekers aan de slag te gaan om uit te vinden waar dit door komt. Het blijkt dat er twee factoren zijn die meespelen bij de groei.

Het eerdergenoemde veiligheidsaspect speelt zeker mee. Het andere belangrijke punt heet simpelweg te maken met de prijs. Tickets voor een privé jet zijn aardig gedaald sinds het begin van de crisis.

ASL Group, de De Nederlands-Belgische aanbieder van privé vluchten, heeft zelfs besloten om hun vloot uit te breiden. Er zijn acht nieuwe toestellen besteld, die de komende tijd beschikbaar komen. Het gaat om vliegtuigen die worden gestationeerd in Eindhoven, Antwerpen, Kortrijk en Boekarest.

Het totaal aantal toestellen komt met deze uitbreiding op ruim veertig vliegtuigen. Het bedrijf blijft het goed doen, en topman Philippe Bodson laat desgevraagd dan ook weten erg trots te zijn op het gehele team.

 

 

2. Huur een privé jet via Villiers 

Naast bovengenoemde ASL, biedt Villiers nog meer mogelijkheden. De vliegtuigen van Villiers vertrekken wereldwijd verspreid van maar liefst vanaf 40.000 locaties.

Een zakenreis met een gehuurd vliegtuig bespaart je vele uren als je het vergelijkt met de reguliere lijndiensten. Villiers biedt vertrek mogelijkheden van maar liefst 40.000 (regionale) vliegvelden, wereldwijd.

Met een beschikbare vloot van 9000 vliegtuigen zijn ze de grootste speler in de markt. 

De reistijd van je woonplaats naar de luchthaven kan korter zijn maar de inchecktijd is significant korter. De voordelen kort onder elkaar: 

  • Van 3 uur van te voren aanwezig zijn naar 10 minuten inchecktijd  
  • Daarnaast vertrek je van een speciale terminal en niet de main terminal. 
  • Loopt de vergadering uit? Bij een lijndienst moet je wachten op de volgende vlucht, maar met een privé jet vlieg je direct na de vergadering weer terug. 

Meer weten? Bezoek hun site van een overzicht van de locaties en de prijzen, of klik op de oranje button.

  • Zoeken: Ruim 9000 privé jets beschikbaar op 40.000 locaties
  • Boeken: Digitaal en voor de beste prijs en service
  • Vliegen: Geen wachtrijen, geen vertragingen door eigen VIP terminals
  • Je vliegt wanneer jij wil van waar je wenst.
  • Besparing van je kostbare uren aan tijd op het vliegveld.
  • Van 3 uur van te voren aanwezig zijn naar 10 minuten inchecktijd
  • Vertrek je van een speciale prive VIP terminal en niet de main terminal.

Zoek, Boek en Vlieg >Huur een prive jet als ondernemer  

 

Villiers prive jet

Share This