3 minuten leestijd

Wil je goedkope business class tickets kopen? Het boeken van een zakenreis is soms niet eenvoudig. Het aantal businessclass plaatsen in een vliegtuig is beperkt en als je er niet op tijd bij bent dan is er op populaire vluchten vaak geen plaats meer. Wat te doen?

Wil je goedkope business class tickets boeken dan is het dus vaak noodzakelijk om al zeer ruim van tevoren je reis te plannen.

Nu is dat in de zakenwereld soms geen probleem, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat jij, of als je secretaresse bent je directeur of andere manager, onverwacht voor een bespreking naar het buitenland moet.

Dan is het wel handig om te weten waar je op moet letten als je een goedkoop businessclass ticket wilt boeken. Deze tips kunnen je daarbij helpen.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

1. Boek op een minder gunstig tijdstip je goedkope business class tickets

Is het geen bezwaar om al vroeg in de ochtend te vertrekken of in de avonduren voor een reis binnen Europa dan zijn deze tickets vaak goedkoper.

Je bespaart door voor deze optie te kiezen een flink bedrag, er zijn vaak genoeg goedkope business class tickets te vinden die fors lager geprijsd zijn dan wanneer je voor een tijdstip kiest waarop iedereen wel wil vliegen.

2. Met welke maatschappij vlieg je?

Als er geen voorkeur is voor de maatschappij, dan kun je voor de goedkoopste gaan. Dit zijn vaak de wat minder bekende vliegmaatschappijen, maar ze bieden wel tickets aan die een stuk voordeliger zijn.

De service aan boord is vaak prima in de businessclass. Zeker op een korte vlucht is het vaak al voldoende als er een comfortabele zitplaats is en de mogelijkheid om aan boord stukken te kunnen doornemen of andere werkzaamheden te kunnen doen.

Als het geen probleem is dat er geen driegangen sterrendiner wordt geserveerd maar dat de maaltijden wellicht wat soberder zijn. Dan is het zeker de moeite waard om ook de voordelige vliegmaatschappijen te checken als je op zoek bent naar een goedkoop businessclass ticket.

3. Vergelijkingswebsites gebruiken voor goedkope business class tickets

Online zijn diverse vergelijkingswebsites te vinden. Hier typ je de bestemming en de gewenste datum in en vervolgens kunt checken bij welke maatschappij je het goedkoopste ticket voorde businessclass kunt boeken.

Enkele bekende sites zijn Chaser en Cheaptickets die ticketprijzen vergelijken van tientallen aanbieders en met name voor vakanties gebruikt worden.

Let er op at je bij het invoeren van de gegevens kiest voor businessclass omdat hier standaard vaak al economy class ingevuld staat. Een veel gebruikte en goede vergelijkingswebsite is Trip.com

Misschien wat minder bekend dan de meest populaire vergelijkingswebsites maar hier vind je vaak wel heel goedkope tickets als je businessclass wilt vliegen.

Trip.com vergelijkt ticketprijzen van +1200 aanbieders.

4. Boek ver van tevoren

Goedkope business class tickets vinden lukt het beste als je ruim van tevoren kunt boeken. Als je vandaag boekt en overmorgen wilt kunnen vliegen is de kans groot dat het niet meer gaat lukken om voor een aantrekkelijke prijs nog een businessclass ticket te vinden.

In zo’n geval mag je vaak allang blij zijn als er sowieso nog plaats is op de vlucht die je wilt boeken en betaal je voor een businessclass plaats vaak de hoofdprijs.

Je kunt er dan soms beter voor kiezen om businessclass te vliegen wat vaak ook al duurder is dan wanneer je ruim van tevoren boekt.

Dit heeft te maken met het feit dat vliegmaatschappijen een deel van hun stoelen voor een scherpe prijs aanbieden. Zo kan het gebeuren dat stoel 1 fors goedkoper is dan stoel 2 die ernaast zit, terwijl beide passagiers dezelfde service krijgen. De goedkopere tickets zijn uiteraard als eerste vergeven.

Weet je al ruim van tevoren dat je op een bepaald moment een vliegreis gaat maken en wil je businessclass vliegen, dan is het dus zaak om je ticket zo vroeg mogelijk te reserveren.

Dit kan honderden euro’s schelen in de prijs.

5. Upgrade bij vertrek

Soms gebeurt het dat een vliegtuig is volgeboekt maar dat er in de businessclass nog plaatsen over zijn. Omdat een maatschappij het liefst met zo weinig mogelijk lege stoelen vliegt, worden in zo’n geval businessclass tickets soms voor een lager tarief aangeboden.

Als je op het vliegveld komt kun je soms door ter plaatse bij te betalen een upgrade krijgen naar de businessclass voor een lager tarief dan wanneer je goedkope business class tickets eerder online had geboekt.

Deze optie is echter alleen interessant als je het in principe niet erg vindt om economy class te vliegen en een upgrade naar de businessclass voor jou prettig maar niet noodzakelijk is.

De kans dat je alsnog businessclass kunt vliegen is immers niet heel groot als je dit op het moment dat je bij de incheckbalie staat alsnog wilt regelen.

Conclusie

Het moraal bij het goedkope business class tickets kopen is dat het is aan te raden om op tijd te boeken en de prijzen van verschillende websites te vergelijken voordat je definitief boekt.

Trip.com is een aanrader als je op zoek bent naar goedkope businessclass tickets. Deze website geeft een compleet overzicht van de goedkoopste vliegtickets voor jouw bestemming.

Je kunt direct de prijzen vergelijken en het ticket voor de businessclass van jouw keuze meteen online boeken. Uitproberen? Druk op onderstaande oranje button!

  • Vergelijk en vindt de goedkoopste tickets in 1200 databases
  • Met één zoekopdracht bij Trip.com wordt tegelijkertijd in meerdere ticketvergelijkingssites gezocht
  • Reisklasse (premium) economy,  business class en first class
  • Vertrek/aankomst van vliegveld naar keuze
  • Optioneel: boeken van een hotel

Zoek je goedkoopste ticketVergelijkt prijzen uit 1200 databases

trip.com - zakelijk vliegen met gemak

Share This