2 minuten leestijd

Financial lease is een populaire en efficiënte manier om bedrijfsmiddelen te financieren zonder aanzienlijke kapitaalinvesteringen. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van leasen vanwege de financiële voordelen en flexibiliteit die het biedt.

In dit artikel bespreken we enkele praktijkvoorbeelden van bedrijven die succesvol kosten hebben bespaard door middel van financial lease.

1. De voordelen van zakelijke financial lease

Zakelijke financial lease biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven, waaronder belastingvoordelen, behoud van werkkapitaal en flexibele aflossingsmogelijkheden.

Door bedrijfsmiddelen via financial lease aan te schaffen, kunnen ondernemers hun liquide middelen behouden voor andere strategische investeringen. We geven een paar voorbeelden.

1.1 Een logistiek bedrijf

Een groot logistiek bedrijf schakelde over op financial lease voor hun transportvloot. Voorheen kochten ze hun voertuigen rechtstreeks, wat een grote impact had op hun cashflow.

Door over te stappen op financial lease konden ze dezelfde voertuigen aanschaffen zonder hoge kosten in één keer. Bovendien genoten ze van fiscale voordelen doordat de leasebetalingen als bedrijfskosten werden beschouwd.

Dit stelde hen in staat om hun vloot uit te breiden en hun operationele efficiëntie te verbeteren zonder hun financiële stabiliteit in gevaar te brengen.

Lees ook: bezoek onze lease wiki met vele lease auto artikelen!

1.2 Een koeriersbedrijf

Een koeriersbedrijf gebruikte financial lease zakelijk om hun bussen te financieren. Door hun wagenpark via financial lease aan te schaffen, kon het bedrijf de cashflow beter beheren en tegelijkertijd profiteren van belastingaftrek.

Dankzij de financiële ruimte die ontstond door leasen, kon de koerier meer klanten van dienst zijn en zelfs uitbreiden naar nieuwe markten.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

1.4 Een consultancybureau

Een toonaangevend consultancybureau koos voor financial lease voor hun wagenpark. Het bureau, dat vaak klantbezoeken aflegt en medewerkers op locatie heeft, had een betrouwbare en representatieve vloot nodig. Door te kiezen voor financial lease, kon het bureau de nieuwste modellen auto’s leasen zonder grote investeringen.

Bovendien sloten ze een op maat gemaakte leaseovereenkomst af, rekening houdend met hun specifieke behoeften en budget. Dit stelde het bureau in staat om hun dienstverlening te optimaliseren en hun professionele imago te versterken, terwijl ze tegelijkertijd hun financiële middelen konden behouden voor andere bedrijfsinvesteringen.

2. Audi Lease als innovatieve oplossing

Veel bedrijven kiezen ook specifiek voor merken, zoals Audi, vanwege de gecombineerde voordelen van luxe en betrouwbaarheid die deze voertuigen bieden. Door gebruik te maken van Audi Lease kunnen bedrijven genieten van premium voertuigen zonder grote investeringen vooraf.

Deze aanpak is bijzonder nuttig voor bedrijven die representatieve auto’s nodig hebben voor hun medewerkers of managementteam. Financial lease biedt de mogelijkheid om deze hoogwaardige voertuigen tegen betaalbare maandelijkse kosten in hun wagenpark op te nemen.

2.1 Financial lease is strategisch

Financial lease is een strategisch instrument dat bedrijven helpt om kapitaaluitgaven te minimaliseren, terwijl ze toch toegang krijgen tot essentiële bedrijfsmiddelen. De hierboven genoemde praktijkvoorbeelden tonen aan hoe verschillende soorten bedrijven significant kunnen besparen door gebruik te maken van zakelijke financial lease.

Het biedt talrijke voordelen waarmee bedrijven hun financiële gezondheid kunnen verbeteren. Overweeg je ook financial lease als oplossing voor je onderneming? Kijk dan naar de verschillende mogelijkheden en ontdek hoe je je bedrijfskosten kunt optimaliseren door slim gebruik te maken van deze financieringsvorm

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This