3 minuten leestijd

Financial leasing is een populaire financieringsoptie geworden voor bedrijven over de hele wereld. Het biedt een reeks voordelen die het aantrekkelijk maken voor bedrijven van verschillende groottes en sectoren.

Zit jij bijvoorbeeld te denken aan een Mercedes Benz financial lease of een Volkswagen financial lease? In dit artikel zullen we de voordelen van financial leasing verkennen en waarom het een slimme keuze kan zijn voor veel bedrijven.

1. Verbeterde liquiditeit

Een van de meest directe voordelen van financial leasing is de verbeterde liquiditeit. In plaats van grote hoeveelheden kapitaal te investeren in het kopen van activa, kunnen bedrijven ervoor kiezen om ze te leasen.

Hierdoor behouden ze hun liquide middelen voor andere zakelijke behoeften, zoals operationele kosten, uitbreiding of investeringen in groei. Dit kan vooral nuttig zijn voor startende bedrijven of bedrijven die snel willen groeien zonder hun cashflow te belemmeren.

Lees ook: Meer weten over de lease mogelijkheden? Bezoek onze gratis lease wiki!

2. Fiscale voordelen

Financial leasing kan ook aanzienlijke fiscale voordelen opleveren voor bedrijven. Omdat de leasebetalingen vaak als operationele kosten worden beschouwd, kunnen ze van de belastingen worden afgetrokken.

Financial lease is goed voor je liquiditeit positie

Bovendien kunnen bedrijven in sommige gevallen profiteren van fiscale stimuleringsmaatregelen voor het leasen van bepaalde activa, waardoor de effectieve kosten van leasing verder worden verlaagd.

3. Flexibiliteit

Leasing biedt bedrijven een grote mate van flexibiliteit bij het beheren van hun activa. In plaats van vast te zitten aan verouderde apparatuur of technologie, kunnen bedrijven ervoor kiezen om regelmatig te upgraden naar de nieuwste modellen door simpelweg hun leaseovereenkomst te vernieuwen.

Dit stelt bedrijven in staat om concurrerend te blijven in een snel evoluerende markt zonder de last van verouderde activa.

4. Risicobeheer

Financial leasing kan ook helpen bij het beheren van risico’s voor bedrijven. Omdat de verhuurder doorgaans verantwoordelijk is voor het onderhoud en de reparatie van het geleasde activum, hoeven bedrijven zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten die verband houden met slijtage of technische problemen.

Dit vermindert het operationele risico en biedt gemoedsrust aan bedrijfseigenaren.

Zakelijk een auto leasen- kijk naar financial lease

5. Verbeterde balansstructuur:

Leasing kan ook helpen bij het verbeteren van de balansstructuur van een bedrijf. Omdat geleasede activa niet als schuld op de balans worden vermeld, kan het aantrekken van financiering via leasing de verhouding tussen schuld en eigen vermogen van een bedrijf verbeteren.

Dit kan vooral gunstig zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar financiering maar hun schuldpositie willen beperken.

6. Toegang tot hoogwaardige activia

Voor veel bedrijven biedt leasing de mogelijkheid om toegang te krijgen tot hoogwaardige activa die anders misschien niet binnen hun budget zouden passen.

Door de kosten van het activum te spreiden over een langere periode, kunnen bedrijven profiteren van geavanceerde technologieën of uitrusting zonder dat ze grote sommen kapitaal hoeven te investeren.

7. Geen afschrijvingskosten

Ten slotte elimineert leasing de afschrijvingskosten die gepaard gaan met het bezitten van activa. Omdat de eigendom van het activum bij de verhuurder ligt, zijn bedrijven niet verantwoordelijk voor de waardevermindering van het activum in de loop van de tijd.

Bij financial leasing heb je geen afschrijvingskosten

Dit kan helpen bij het verbeteren van de winstgevendheid van een bedrijf door de winst- en verliesrekening minder te belasten met afschrijvingskosten.

7.1 Leaseovereenkomst

Al met al biedt financial leasing een scala aan voordelen die het aantrekkelijk maken voor bedrijven van alle soorten en groottes. Door verbeterde liquiditeit, fiscale voordelen, flexibiliteit, risicobeheer, een verbeterde balansstructuur, toegang tot hoogwaardige activa en eliminatie van afschrijvingskosten, kan leasing een waardevolle financieringsoptie zijn voor bedrijven die streven naar groei en succes.

Echter, voordat een bedrijf besluit om te leasen, is het belangrijk om zorgvuldig alle aspecten van de leaseovereenkomst te overwegen en professioneel advies in te winnen om ervoor te zorgen dat het de juiste beslissing is voor hun specifieke situatie.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This