fbpx
3 minuten leestijd

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je één of meerdere auto’s voor de zaak kopen? Dan moet je deze verzekeren. Omdat je het voertuig in dit geval zakelijk gebruikt, kunnen wij ons voorstellen dat je niet precies weet hoe je dit aanpakt. Daarom zijn wij er om je te helpen. Je leest hier namelijk alles over zakelijke autoverzekeringspolissen, zodat je straks weet hoe je je bedrijfsauto moet verzekeren.

1. Gebruik van de auto

Voordat je een verzekering voor je bedrijfsauto afsluit, raden wij je aan eerst naar het gebruik van het voertuig te kijken. Op het gebied van zakelijk rijden heb je namelijk verschillende opties.

Als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met het voertuig en over weinig kapitaal beschikt, kan zakelijk rijden in een privéauto interessant zijn.

Je profiteert in dat geval van belastingvoordelen. Zo mag je 21 cent per gereden kilometer van de winst aftrekken en is de btw over de aanschaf aftrekbaar. Extra bijkomstigheid is dat je geen extra investeringen hoeft te doen, want je hebt de privéauto immers al in bezit.

Zo mag je 21 cent per gereden kilometer van de winst aftrekken en is de btw over de aanschaf aftrekbaar.

1.1 Zet op naam van de zaak

Gebruik je een zakelijke auto eigenlijk alleen voor je bedrijf? Dan is het interessant om deze op naam van de zaak te zetten. Dit is een flinke investering, want je financiert het voertuig met geld van je onderneming.

Hier staan echter ook de nodige voordelen tegenover, want je mag alle gemaakte kosten voor de auto zakelijk aftrekken van de belasting. Besef je wel dat je te maken kunt krijgen met kosten bijtelling als je een auto op naam van de zaak zet. Dit is het geval als je per jaar meer dan 500 kilometer privé in het voertuig rijdt. 


2. Verschillende dekkingen voor bedrijfsauto’s

Als je ervoor kiest om een auto op naam van de zaak te zetten, moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Denk niet dat deze verzekering hetzelfde is voor iedere bedrijfsauto, want dat is niet het geval. Je bepaalt namelijk zelf hoe je een bedrijfsauto verzekert. Vaak kun je kiezen uit de volgende drie dekkingen:

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
Bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar worden vaak alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid, ook wel afgekort tot WA. Deze verzekering dekt alleen schade die je met je bestelauto veroorzaakt aan anderen of spullen van een ander.

2. WA + Beperkt Casco
Als een bedrijfsauto tussen de 6 en 10 jaar oud is, kiezen veel ondernemers voor de dekking WA + Beperkt Casco. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht, maar ook voor schade aan je eigen auto door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en de natuur en een aanrijding met loslopende dieren. Ruitschade is bovendien meeverzekerd.

3. WA + Volledig Casco (allrisk)

Voor zakelijke auto’s jonger dan 6 jaar wordt vaak een allrisk bestelautoverzekering afgesloten. Deze dekking staat bij veel verzekeraars ook wel bekend als WA + Volledig Casco. Naast alle zaken die we hierboven al noemden, is ook schade aan je eigen auto door een aanrijding of botsing en vandalisme verzekerd.3. Vergelijk verzekeraars met elkaar

Ondanks dat veel verzekeraars soortgelijke zakelijke autoverzekeringspolissen aanbieden, is het niet zo dat de dekking en premie ook overal hetzelfde zijn. Reden genoeg om altijd eerst een vergelijking te maken voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Hier kun je het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Je vult hier je voorkeuren in en je krijgt binnen een paar tellen te zien welke zakelijke autoverzekering hier beste bij aansluit.

Essentie: Alle kosten aftrekbaar, geen kilometer begrenzing, onderhoud zelf regelen.

 • Lease voorraad +90.000 (bedrijfs)auto’s: nieuw en occasions!
 • Aanvraag volledig digitaal in 4 stappen
 • Het leasebedrag, slottermijn en looptijd naar wens aan te passen.
 • Looptijd: 24, 35, 48, 60 maanden
 • Binnen 24 uur reactie op offerte aanvraag
 • Financial lease van zzp tot mkb: auto is direct je eigendom
 • Marktleider van nieuwe en jonge auto’s

Bekijk het aanbod > In 4 stappen naar jouw lease contract

 

FinancialLease.nl - blog

Klantentevredenheid: 9,5

Essentie: Je betaald een hoger maandbedrag, maar geen omkijken naar onderhoud.

 • Intuïtief en eenvoudig je auto online configureren en afsluiten
 • Flexibele termijnen: 18 tot 72 maanden zorgeloos leasen
 • Lease contract is snel opzegbaar 
 • Incl. pechhulp in Nederland en een eigen risico van max. 300 euro
 • Keuze uit extra voordelige rijker uitgeruste én direct leverbare Athlon Editions

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

Athlon logoKlantentevredenheid is 8,4

Essentie: Private lease is voor ondernemers aantrekkelijk bij weinig privé kilometers!

 • Scherpe tarieven
 • Meer dan 30.000 mensen gingen je voor
 • Met contract annuleringsoptie: bij ontslag kan je van de auto af
 • Flexibele kilometerbundel
 • De 120 medewerkers hebben samen 45 jaar lease-ervaring
 • Gemak: ze bieden een haal- en brengservice bij onderhoud
 • Aangesloten bij Keurmerk Private Lease

Kies jouw personenautoStel zelf je nieuwe leaseauto samen

 

Private Lease bij Justlease

Klantentevredenheid is 8,6

Share This