Welke tankpassen zijn er voor de ondernemers2018-02-21T12:41:46+00:00

Welke tankpas aanbieders zijn er voor de ondernemers? Een tankpas is een kaart waarmee onder andere brandstof mee betaald kan worden. Het grootste voordeel van een tankpas is het gemak bij BTW aangifte doen. Als ondernemer (zzp-vof-mkb) is het u bekend dat onze belastingdienst eist dat btw-plichtigen uitgaven betalen met een zakelijk betaalmiddel. Dat kan een pinpas, creditcard of een tankpas zijn, als die maar op naam staat van uw onderneming, stichting of vereniging. Indien u privé betaald, of contant, dan is de btw simpelweg niet aftrekbaar en heeft het inloggen belastingdienst geen zin. In onze Kennisbank Zakelijk Rijden is alle informatie te vinden over de spelregels rondom aftrekposten en de belastingdienst. Wij hebben er bewust voor gekozen de universele tankpas en de merkgebonden tankpas met elkaar te vergelijken.  Welke tankpassen zijn er voor de ondernemers? Hieronder vindt u de tankpas aanbieders op een rij.


Tankpas.nl

Tankpas aanbieders faciliteren betalen bij Q-park

De brandstofpas van Tankpas.nl is de meest veelzijdige pas in de markt. Naast dat u overal kan tanken in Nederland, biedt een breed palet aan extra diensten die de gebruiker kan afnemen.

 • Gericht op zelfstandige ondernemers, zie onze zzp tankpas vergelijker.
 • U kunt niet alleen overal tanken, maar ook vrijwel overal afrekenen in de autowasstraat (carwash).Tankpas.nl voor ZZP aanvragen via Tankpas-Aanvragen.nl
 • Het kosteloos bijvullen van vloeistoffen en het uit laten voeren van klein onderhoud bij alle Kwik-fit vestigingen
 • De tankpas wordt geaccepteerd bij Q-Park garages en P+R parkeerterreinen
 • Een CO2 compensatie programma
 • Door een laadsleutel kunt u hybride of elektrisch auto de oplaadpunten van FastNed

Alle autokosten op één factuur

Deze tankpas biedt een upgrade mogelijkheid om de tankpas in geheel – tegen meerprijs – Europa te gebruiken. Dat kunnen niet alle tankpas aanbieders! Daarnaast is het optioneel om pechhulp af te sluiten. U kiest zelf of dit voor Europa of Nederland is. Tenslotte is het afrekenen van kleine beurt, APK of nieuwe banden mogelijk door hun samenwerking met Kwikfit.  Hierdoor heeft nog meer autokosten op één factuur.

 

MKB Brandstof

MKB Wagenpark
MKB Brandstof is een van de grotere tankpas aanbieders voor het mkb. Het biedt het mkb een brandstofpas die bij alle tankstations (alleen) in Nederland geaccepteerd wordt. Naast brandstof betalen kunnen ook meerdere diensten MKB-Brandstof voor MKB aanvragen via Tankpas-Aanvragen.nl(autowasstraat, parkeren enz) betaald worden met deze tankpas. In hun app zijn alle diensten te vinden. Maandelijks wordt er een fiscusproof overzicht gegeven op één verzamelfactuur en alle transacties zijn duidelijk te herleiden. Zie onze mkb tankpas vergelijker voor een overzicht van de mogelijkheden.

MKB-Brandstof: Wagenpark tot tien auto’s

De pas is met name geschikt voor het mkb met professionele beheerders van wagenparken van één tot tien auto’s. Helaas is de pas niet beschikbaar voor transportbedrijven. De kosten per tankpas per maand zijn € 7,00. Een zzp of vof kan deze brandstofpas ook aanvragen, al ligt de nadruk in de dienstverlening op het mkb. Zo is er een helpdesk voor fiscale vragen en gratis advies rondom mobiliteit. Tenslotte: voor wagenparkbeheer is een gratis webportaal beschikbaar.

 

Q8 Liberty tankcard van Q8 Kuwait Petroleum

Liberty tankkaart van Q8 Kuwait Petroleum

Het het moederbedrijf van Q8 – Kuwait Petroleum Corporation,  is een van de grootste petroleumverwerkende bedrijven ter wereld. Ze staan bekend om hun verschillende olieproducten. Sinds 1986 worden de producten onder de merknaam Q8 Q8 Liberty Card tankpas-aanvragen.nlworden verkocht aan automobilisten, transportbedrijven, visserij, luchtvaart en industrie. Met Q8 Libery tankpas kunt in de Benelux tanken bij 1000 Tango en Q8 tankstations en specifieke in Nederland ook nog bij de OK stations. Tango is met name om bekend dat hun onbemande tankstations  goedkoper zijn dan de bemande tanksstations.

Liberty tankkaart: Op een vaste plek brandstof tanken

Als u geen moeite heeft om bij minder tankstations te kunnen tanken, dan is deze kaart een optie. De Q8 Liberty tankstations zijn te vinden op hun website, al hebben ze ook een eigen app die een overzicht biedt van de brandstof prijzen. De pas is gratis en zowel geschikt als mkb tankpas als zzp/vof tankpas. Voor het mkb bieden ze een goed bekend staande webapplicatie (Q8 Libertyweb) voor het wagenparkbeheer waarin de facturen beschikbaar zijn en het brandstof verbruik per kaart te controleren is.

 

Total Nederland

Total in Nederland

De Total Card tankpas is de tweede merkgebonden tankpas die wij onze site vergelijken. Total S.A. is een multinational met ruim 100.000 werknemers en bedrijven in meer dan 130 landen. Samen met haar dochter- en zusterondernemingen, is Total de vierde op de ranglijst van grootste internationale olie- en gasmaatschappijen ter wereld.

Total in Nederland

Total Card tankpasIn Nederland is Total actief over het gehele energiespectrum. Van de exploratie en productie van aardgas, tot de raffinage, marketing, levering en transport van olie en gas en de fabricage en marketing van chemicaliën. De activiteiten van Total in Nederland zijn gebaseerd op business principes en kernwaarden van professionaliteit, respect en voorbeeldig gedrag en een voortdurende zorg voor veiligheid en bescherming van het milieu.

De Total Card tankpas is geschikt voor breed publiek: naast zzp en mkb is geschikt voor transporteurs. De reden is dan met hun tankpas in geheel Europa bij Total en Elan getankt kan worden bij ruim 12000 tankstations.

 

MultiTankCard – MTC

MultiTankCard - MTC

De tweede tankpas aanbieder voor het zzp & mkb is MultiTankCard. Bovendien bieden ze een tankpas voor wagenparken van meer dan 10 voertuigen, die zowel nationaal als internationaal op de weg zijn. Tegen betaling zijn MTC-MKB voor MKB aanvragen via Tankpas-Aanvragen.nler verschillende opties mogelijk zoals pechhulp. Maar als er meerdere passen worden afgenomen, ontvangt u staffelkorting. Natuurlijk is de pas ook beschikbaar voor de zzp/vof, al heeft het specifieke voordelen voor het mkb zoals wagenpark beheer en koppelingen met boekhoud pakketten. Hun strategie is zowel de werkgever als de werknemer zo goed mogelijk te ontzorgen. MTC bedient

Vier zakelijke segmenten

 1. Het ZZP/MKB segment door het verzorgen van facturatie en BTW verrekening.
 2. Grote bedrijven. Grote bedrijven willen in principe de verschillende mobiliteitsbehoeften van alle medewerkers kunnen bedienen. Per medewerker kan eenvoudig worden ingesteld welke mobiliteitsdiensten aan- en uitstaan.
 3. Beheerders van een grijs kenteken wagenpark.
 4. Het leasebedrijf segment. Wij bieden een scala van mogelijkheden waarbij de leasemaatschappij per klant kan instellen welke diensten zij aanbiedt.

 

Welke tankpas aanbieders zijn er voor de ondernemers?

Welke tankpassen zijn er voor de ondernemersWat vindt u belangrijk bij de aanschaf van een tankpas? De hierboven genoemde tankpas aanbieders bieden allerlei diensten aan. De een vind het kunnen betalen van parkeren en de autowasstraat belangrijk, de andere wil altijd het goedkoopste brandstofprijs. Bekijk onze tankpas vergelijkings tabel en vraag direct een tankpas aan. We hebben ook twee aparte vergelijkers voor specifieke doelgroepen: tankpas zzp en tankpas mkb.

 

 

2 Comments

 1. Jeroen 10 oktober 2017 om 21:15

  Is een tankpas die niet overal te gebruiken is de moeite waard? Hoe zit dat wanneer een ander merk de benzine tegen een lagere literprijs aanbiedt?

 2. Redactie 10 oktober 2017 om 21:28

  Goede vraag! De universele tankpas is overal te gebruiken, de merkgebonden tankpas is alleen te gebruiken bij het desbetreffende merk tankstation.
  U betaald altijd de pompprijs, dus als u een universele tankpas heeft, dan profiteert u van de lagere literprijs.

Geef een reactie