Travelcard tankpas.nl review afbeelding

Tankpas.nl Review

Datum: 2021

Update: 18 april 2021

Hoogtepunten tankpas.nl review

 
 • Tankpas met hoge landelijke dekking +95%
 • Te gebruiken in het OV (via Tranzer)
 • Veel extra diensten
 • Kost €7,75 per maand 
 
Score
7,9
 • Landelijk dekking 97% 97%
 • Prijs per maand 45% 45%
 • Extra diensten 80% 80%
 • Pompprijs 85% 85%

 1. Travelcard tankpas.nl review (2021) – onze ervaringen met deze universele tankpas

De meeste tankpassen worden gebruikt door ondernemers, die ingeschreven staan in de KvK.

De reden is eenvoudig: brandstof- en overige reiskosten zijn als kosten aftrekbaar en door de (btw) gespecficeerd facturen is de btw eenvoudig terug te vragen.

Er zijn twee soorten tankpassen in de markt:

 • merken tankpas en een
 • universele tankpas.

Met de eerste kan je veelal tanken bij één brandstofmerk en met de universele tankpas kan je in principe bij alle merken tanken.

In dit artikel bespreken we een universele pas met een perfect naam: de Tankpas.nl van Travelcard. In deze review kijken we naar alle kenmerken van deze pas en de voor-en nadelen.

 

1.1 Fuel card innovation

Travelcard is al decennia lang een grote speler in wereld van universele tankpas. Ondanks dat ze paar jaar terug van concurrentie hebben gekregen van een andere groter speler MoveMove (van Multitankcard) zijn nog de grootste.

De aangeboden diensten zijn vergelijkbaar (zie de MoveMove tankpas review) al heeft de Travelcard wel een aantal extra’s.

Deze tankpas is een mobiliteitsoplossing en bij geschikt voor zakenreizigers (zzp en mkb) die veel onderweg zijn en gebruik willen maken – naast een auto – van het openbaar vervoer (OV).

In de backoffice kan je zelf de extra diensten aan- of uitzetten en bepaal je zelf je maandelijks limiet. En dat niet alleen voor zzp’er. Ook als je een mkb’er bent, bepaal je dit voor jou en je werknemers.

Deze pas is meer dan een tankpas, het lijkt meer op mobiliteitspas: vervoersvormen varieert van auto, trein, bus en tram.

 

1.2 Travelcard tankpas.nl review: in het kort

tankpas.nl review en samenwerking met Tranzer

Van elke tankpas beschrijven wij altijd eerst kort de voor- en nadelen. We starten met de

 

Voordelen

 • Alle reiskosten  op een factuur. Bonnen bewaren – voor de fiscus – is niet meer nodig.
 • Tanken en laden: met deze pas kan je tanken en (een PHEV/EV) opladen bij alle openbare laadpalen (195.000) in Nederland
 • Gebruiken in het OV: Via de Tranzer app kan je gebruiken maken van het OV (trein, bus, tram)
 • Parkeren: zowel de gebruiken in de parkeergarage, maar ook voor straatparkeren via Yellowbrick
 • Wasstraat: te gebruiken in de carwash en het gratis bijvullen van de autovloeistoffen
 • Verschillende vormen van pechhulp en onderhoud kan worden betaald bij +100 Vakgarages
 • De btw terugvragen over alle deze reiskosten is eenvoudig

 

 Nadelen

 • De mobiliteitspas is duur, de pas kost €7,75 per maand (ex btw)
 • Bij veel extra diensten moeten (transactie- of maand) kosten betaald worden

ik kies de Travelvard tankpas.nl

 

Landelijke tankpas voor brandstof, opladen, OV, carwash, parkeren, pechhulp en meer.

2. Met recht een universele tankpas

Zoals hierboven gezegd is de pas het meer dan een tankpas. Het aantal diensten wordt regelmatig uitgebreid. Het meest recent is de samenwerking met Tranzer.

Als ondernemer reis je misschien ook wel eens met het Openbaar Vervoer (OV). Bijvoorbeeld om files of hoge parkeerkosten te vermijden.

Als je incidenteel met het OV reist dan is Transzer nu ook een oplossing. Met de MoveMove-pas kan je ook al met het OV reizen, maar nu komt er concurrentie van een grote marktpartij. En dat is gunstig!

Je namelijk ook via de Transzer app tickets voor het openbaar vervoer aanschaffen. Zo is het niet nodig een OV-Chipkaart aan te schaffen.  De kosten voor je tickets komen aan het einde van de maand automatisch op de verzamelfactuur.

De app is gratis (android en apple) en de kosten voor het aanschaffen van de tickets kost je €0,75 inclusief BTW per transactie. 

Verder kan je met deze brandstofkaart tanken, elektrisch laden, OV gebruiken, (straat)parkeren, wasstraat (1100 locaties) en autovloeistoffen afrekenen. Dit allemaal zonder extra transactiekosten, behalve straatparkeren kost, waarvoor €0,25 transactiekosten wordt berekend. Andere extra diensten kosten ook extra geld. Zo kan je kiezen voor pechhulp (van €6,50 per maand extra) en een laadsleutelhanger die €2,50 extra per maand kost.

Kost alle extra’s geld? Nee, een gratis service is dat je bij alle 175 Kwik-fit garages in Nederland de ruitenwisservloeistof en motorolie gratis kan laten controleren en bijvullen.

 

3. Een overzichtelijke administratie

Van tankbeurten tot reizen met het OV, van parkeerkosten tot elektrisch laden. Met deze pas betaal je voor ál je zakelijke reiskosten.

De pashouder ontvangt aan het eind van de maand, of week (kan je voor kiezen), één factuur die je via automatische incasso achteraf wordt betaald. Nadat de factuur is ontvangen, kun je die aan je boekhoudsysteem toevoegen of doorsturen naar je boekhouder.

Ook de reiskosten van je medewerkers die gebruik maken van de diensten van deze pas staan op dezelfde factuur. De transacties kan je online altijd inzien. Je hoeft dus geen bonnetjes meer te bewaren en declaraties te verwerken. Dat scheelt tijd.

Gratis tankpas, hoge brandstofkorting, tanken bij +1000 stations (7 merken)

 4. Overal tanken in Europa

Binnen Nederland kan bijna overal getankt worden bij de 4100 pompstations. Maar ook binnen Europa kan je de pas gebruiken bij meer dan 55.000 DKV tankstations. Je betaalt wel transactiekosten (paar procent) als je buiten Nederland hier gebruik van maakt.

De locaties kan je vinden in de app van Travelcard. 

Dit is een veelzijdige app. Je kan de dichtbijzijnde en goedkoopste tankstation vinden, maar ook een wasstraat en een parkeergarage.

 

5. Een veelzijdige tankpas, met een prijskaartje

Tankpas.nl is niet goedkoop. Normaal zijn maandelijkse paskosten €7,75 per maand, al zijn er soms acties dat deze de eerste 3 maanden gratis is.  Om deze pas aan te vragen moet je een KvK nummer en een zakelijk bankrekening hebben.

Een borg betalen is in principe niet nodig. Je betaalt alleen de reiskosten (achteraf) die daadwerkelijk verbruikt wordt door jou.

Alle uitgaven staan overzichtelijk, per pas aangegeven op de digitale factuur die je maandelijks of wekelijks ontvangt.

Je kunt ook zelf de de passen beheren in het uitgebreide beheerportaal met onderstaande functionaliteiten

 • Gestolen of verloren passen blokkeren.
 • Transacties en voertuiginformatie bekijken
 • Brandstofverbruik te controleren.
 • Alle facturen overzichtelijk weer te geven.
 • Het brandstofverbruik analyseren, rapporteren en exporteren naar andere softwarepakketten.

 

5.1 Travelcard tankpas.nl review: extra diensten

Omdat maandelijk een (btw) factuur wordt aangemaakt van de gebruikte brandstof, is deze pas ook een prima betaalmiddel voor andere diensten.

De meeste universele tankpassen bieden extra diensten, zoals afrekenen bij de parkeergarage of de carwash. Zo ook tankpas.nl.

Qua extra diensten is deze kaart de meest veelzijdige brandstofpas. Maar die zijn niet goedkoop (zie boven). Met een paar extra diensten kom je totaal al snel boven de 10 euro per maand uit.

 

3. Conclusie Tankpas.nl review

De tankpas van Travelcard pas is veelzijdig. Je moet een maandbedrag betalen, maar daarvoor ontvang je ondersteuning van een aantal gratis extra diensten die bij die maandprijs van €7,75 zijn inbegrepen. Maar de handige extra diensten, zoals pechhulp (+€6,50 extra per maand), reizen met OV (+€0,75 per transactie) of tanken in het buitenland (+€3,50 extra per maand) zijn stevig aan de prijs. Dat maakt deze pas de duurste in de makrt van tankpassen. Maar de pas is wel degelijk geschikt voor ondernemers die veel op en onderweg zijn en graag verschillende reisvormen willen gebruiken.

De functionaliteit is de kracht van deze pas, maar omdat er een stevige prijskaart aan hangt, geeft de redactie  als eindcijfer een 7,9 voor deze veelzijdige mobiliteitspas.

Share This