Zakelijk tanken en btw teruggaaf

Home » Nieuws » Zakelijk tanken en btw teruggaaf

Zakelijk tanken en btw teruggaaf

Zakelijk tanken en btw teruggaaf

Zakelijk tanken en btw teruggaaf is belangrijk. Is brandstof contant betalen voor de BTW aangifte verstandig? Nee, niet doen! In een artikel op de website van SABbest accountants wordt uitgelegd dat het beste is om te betalen met pinpas of een zakelijke tankpas. Zakelijk tanken en btw teruggaaf komt door gebruik van zo’n tankpas en het garandeert een waterdichte (btw) administratie.

 

Waarom brandstof betalen met een pas

U staat zwak tegenover de belastingdienst in een discussie omdat bewijs ontbreekt. Natuurlijk kunt u een bon op (bedrijfs)naam vragen bij het contant betalen. Dat is omslachtig maar kan ook vaak niet. De medewerker van een tankstation ziet je aankomen. Zakelijk tanken en btw teruggaaf is onverstandig op deze manierHet alternatief is dat u betaald met uw pinpas en de kassabon bewaart. Maar het nadeel van een kassabon is dat uw bedrijfsnaam er niet op staat. Op de bankafschrift staat wel het afgeschreven bedrag en heeft u wel bewijslast. Als u dat allemaal administratief voor elkaar krijgt, dan kunt u de betaalde BTW dan terugvragen. Als u met een pinpas betaald, moet de pas op uw bedrijfsnaam staan, anders wordt de btw teruggaaf niet gehonoreerd. Wilt u zakelijk tanken en btw teruggaaf regelen, dan is een tankpas een reële en minst bewerkelijke optie.

 

 

 

Brandstof afreken bij tankstation met tankpas

SABbest bevestigd dat het handig is om gebruik te maken van een tankpas voor het zakelijk tanken en btw teruggaaf U hoeft geen bonnen te bewaren en ontvangt maandelijks een verzamel factuur. De kans op discussie met de belastingdienst is nihil. U tankt met BTW garantie en de administratie is waterdicht.

 

Welke brandstof passen zijn er voor de auto van de zaak?

Op deze website worden meerdere passen vergeleken. Elke tankpas heeft zijn specifieke voor-en nadelen en voor zijn een eigen zakelijke doelgroep (ZZP, VOF en MKB). Indien u een auto van de zaak heeft, u bent zzp’er, dan is een tankpas van Tankpas.nl  een voordelig oplossing. Indien u een wagenpark beheert tot 25 auto’s heeft, dan heeft MKB Brandstof een veelzijdig oplossing.
Wilt u altijd bij hetzelfde tankstation tanken als ondernemer, dan is een merkgebonden tankpas zoals van Q8-Tango (ook wel Tango Tankpas genoemd) een eenvoudige oplossing.


Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

2018-01-22T21:01:40+00:00 4 apr 2017 |Tankpas|

Geef een reactie