4 minuten leestijd
 
Eén voordeel van een zakelijke tankpas is het significant minder tijd kwijt zijn aan administratie.
 
Want als je een auto op naam van je onderneming hebt staan, dan moeten alle tankbonnen worden bewaard. Het is een onderdeel van de autokosten administratie en heb je ook nodig voor de btw aangifte. En dat is best een opgave, zeker als je medewerkers voor jou aan het werk zijn.
 
Stel je zoekt een oplossing, dan is een zakelijke tankpas is in zo’n geval een uitkomst. Alle gemaakte transacties wordt maandelijkse op een overzichtsfactuur verstrekt door de tankpas aanbieder.
 
Bonnetjes bewaren of kwijtraken is niet meer nodig en is dus groot voordeel van een zakelijke tankpas. Maar er zijn meerdere voordelen.
 
MKB medewerkers zullen naar u opkijken
 

Tankpas voor medewerkers

Als ondernemer (zzp, vof, mkb) is het niet alleen praktisch voor jezelf, maar ook als je personeel in dienst hebt.
 
Als de werknemers – die ook zakelijk rijden natuurlijk – een zakelijk tankpas hebben, dan staan alle tankbeurten op een en dezelfde factuur.
 
Het voordeel werkt meerdere kanten op:
 1. De werknemers hoeven geen tankbonnen meer bij je in te leveren,
 2. Ze hoeven de brandstof niet meer voor te schieten, of jij geen voorschot meer te betalen
 3. Je hoeft geen declaraties meer uit te betalen.
 
Zeker in geval dat meerdere tankpassen binnen een onderneming gebruikt worden, bespaart het serieus veel tijd in de administratie!
 
Want er wordt een compleet overzicht gegeven van de getankte brandstofkosten van alle tankpassen gegeven op één factuur.
 
Daarnaast heb je ook in één keer een overzicht van de betaalde btw. En dit maakt de btw-aangifte weer een stukje eenvoudiger.
 

Vijf maal voordeel van een zakelijke tankpas

Naast de eenpitter heeft de ondernemer die personeel in dienst eveneens voordeel van een zakelijke tankpas. Het besparen van
administratie is het belangrijkste voordeel en die staat om die reden op de eerste plek. Maar er zijn nog vier andere te noemen;
 
 1. Besparen administratietijd van zowel de autokosten als bij de btw aangifte (zie boven)
 2. Extra diensten afrekenen met de tankpas, zoals een autowasstraat of een parkeergarage
 3. Keuze mogelijkheid tussen een universele tankpas (enkele euro’s per maand) of een merkgebonden tankpas (gratis)
 4. Brandstofkosten besparing. Want je kunt goedkoop tanken door apps
 5. Gemak dient de mens: geen omkijken meer naar het afhandelen van de gemaakt autokosten die met de tankpas betaald kunnen worden.
Deze vijf voordelen worden uitgebreid beschreven in een artikel over de ondernemer die een zakelijk tankpas zoekt. 
 
Samengevat is het grootste voordeel van een zakelijke tankpas dat het (administratie)tijd en geld bespaard en het levert een hoop gebruiksgemak op.
 
 
De grootste voordelen van een zakelijke tankpas: minder administratie tijd, het maximaliseert de btw teruggave en het levert een hoop gebruiksgemak op.
 
 

Tankpas aanbieders

Een zakelijke tankpas wordt door diverse aanbieders aangeboden.
Zo is de tankpas van MKB Brandstof een universele tankpas, die zich meest richt op het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) met een wagenpark.

Voor de zzp’er is de MoveMovepas van Multitankcard of de Tankpas.nl van Travelcard bijzonder geschikt, die ook buiten Nederland gebruikt kan worden. Daarnaast kan bijvoorbeeld een taxi betaald worden en auto onderhoud bij zo’n 270 vakgarages in geheel Nederland.

Tank je vaak bij hetzelfde tankstation, dan is een merkgebonden tankpassen een oplossing, zoals van Shell, BP of Q8 Liberty Card (Tango, Texaco, Sakko, OK).

Er is een aparte overzichtspagina op deze website van de tankpas aanbieders. Wil je alle eigenschappen van een tankpas bekijken, klik dan door naar de tankpas vergelijkings tabel en bepaal welke kenmerken voor jouw belangrijk zijn.
 
Desgewenst kun je onderin de tabel direct een tankpas aanvragen. Het aanvragen is volledig digitaal en kost je maar een paar minuten tijd.
 
 

Heeft een tankpas ook nadelen?

In principe niet. Als je een universele tankpas kiest dan is het enige nadeel van zo’n tankpas de maandelijkse abonnementskosten.
 
Je moet daarbij denken aan een bedrag tussen de €2,50 en €7,50 ex btw per maand. Dit zijn autokosten en natuurlijk fiscaal aftrekbaar.
 
In verhouding tot de kosten (tijd) die je maakt om een losse tankbonnetjes te verwerken in uw administratie en btw aangifte bij belasting, zijn deze kosten laag te noemen.
 

Kilometer registratie

Met het hebben van zakelijk tankpas bent je er nog niet.
Je moet als autogebruiker ook kunnen aantonen of uw privé kilometers maakt met uw zakelijk bolide. En zo ja, hoeveel.
 
 
Blijft je aantoonbaar onder de grens van 500 kilometer per jaar, dan hoef je geen bijtelling te verwachten. Voor het bijhouden van het soort kilometers (privé of zakelijk) zijn er regels voor de rittenregistratie opgesteld door de belastingdienst.
 
Maar ja, dat betekent weer administratie…
 
Maar de techniek kan hier ook een handje helpen.
 
kilometerregistratie apps
 

Kilometerregistratie apps

Elke ondernemer heeft wel een zakelijke mobiel, ofwel een smartphone waarop vele handige apps draaien. Uit onderzoek van SIDN blijk dat er gemiddeld op elke smartphone zo’n 25 apps zijn geïnstalleerd.  
 
 
In de app stores van zowel iOS als Android zijn vele apps te vinden die kilometers registeren. Het kwaliteitsverschil van deze apps zijn groot. Daarom helpen wij jou een handje en kun je op onze overzichtspagina de beste en meest handige kilometerregistratie apps vinden.
 

Inbouw oplossingen

Een nadeel van een kilometerregistratie app is dat je er aan moet denken de app aan te zetten als je de auto in stapt. Als je dit te omslachtig vindt, kun je kiezen uit een aantal andere rittenregistratie oplossingen.
 
Sommige oplossingen worden vast ingebouwd en sommige zijn portable. De aanschafspijs van rittenregistratie inbouw oplossing is hoger als die van apps, maar je hebt er geen omkijken naar.
 
Ga naar de speciale pagina over rittenregistratie inbouw oplossingen en vindt daar verschillende producten.
 

Nogmaals voordeel van een zakelijke tankpas.

Het hebben van een zakelijke tankpas biedt echt voordelen voor jouw als ondernemer. Je bent veel minder tijd kwijt aan administratie, je ontvangt gegarandeerd de btw retour en de mogelijkheid om meerdere diensten te gebruiken.
 
Voor de volledigheid geven we een korte samenvatting wat het voordeel is van een zakelijke tankpas:
 • Kostenbeheersing: Met een zakelijke tankpas kan je als bedrijf de brandstofkosten beter beheersen en voorspellen, omdat ze de mogelijkheid hebben om aankopen te beperken tot specifieke tankstations en om beperkingen op te leggen aan het type brandstof dat kan worden gekocht.
 • Gemak: Met een zakelijke tankpas is bonnetjes bewaren passe. Dit bespaart je tijd en administratieve kosten voor zowel je werknemers maar ook voor jouw als werkgever. Maandelijkse ontvang je een btw factuur en kan je gebruiken als bewijslast voor de btw aangifte
 • Monitoring: Bedrijven kunnen hun brandstofgebruik beter monitoren en rapporteren met behulp van een zakelijke tankpas, waardoor ze beter inzicht krijgen in de kosten en het verbruik van hun wagenpark
 
Bekijk onze tankpas vergelijkings tabel en vraag direct je tankpas aan. Het online invullen van de aanvraag is maar een paar minuten werk.
 
Samenvatting

 

 • Exclusief: de eerste 3 maanden(!) gratis.
  Daarna: €3 per maand, maandelijks opzegbaar
 • Tanken én laden bij 2000+ tankstations en 462.000+ oplaadpunten
 • Pompprijs is leidend
 • Aanvragen via deze site geen eenmalig kosten (t.w.v €12,-)
 • Geen (standaard) borg betaling, transactiekosten of service fee
 • Fijnmazig landelijke dekking door multi-merken netwerk
 • Geen gedoe met bonnetjes, al je facturen in één online portaal

Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld

 

FleetPass tankpas voor Nederland

 

 • Tanken in Benelux (3200+ tankstations) bij vele merken
 • Laden in Europa bij alle 462.000+ oplaadpunten
 • Merken: Esso, Texaco, Avia, Q8, Tango, Tamoil, TinQ, Firezone en meer
 • Geen transactie kosten of service fee per tankbeurt
 • Geen contract en opzegtermijn
 • Geschikt voor personenauto en bestelwagen
 • Géén minimum afname verplichting 

Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld

FleetPass tankpas voor Nederland

 

 • De kortingen gelden op de gemiddelde landelijke adviesprijzen. 
 • Bekijk waar je kan tanken met  de app (iOS en Android)
 • Je account, facturen en uitgave online beheren
 • Niet geschikt voor elektrische of hybride auto’s
 • De tankpas is beveiligd met PIN code en kan gekoppeld worden aan kenteken
 • Geen pechhulp mogelijkheden
 • Geen mogelijkheid om tol en parkeergarage te betalen

Voor de aanvraag is o.a. het BTW – en KvK nummer nodig. Jouw KvK nummer kun je hier vinden

Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld

FleetPass tankpas voor Nederland

 

Share This