fbpx
3 minuten leestijd

Regelmatig auto onderhoud is noodzakelijk. Zeker als ondernemer is dit van belang als de inkomsten daar direct van afhankelijk zijn. Travelcard heeft er voor gezorgd dat met hun tankpas het auto onderhoud betaald kan worden bij ruim 280 Vakgarages. De enige tankpas die dat kan in Nederland. Wat levert u dat op?

Auto onderhoud door nog meer service

Vakgarage en Travelcard hebben de handen ineengeslagen om zo hun klanten nog meer service te kunnen bieden. Gebruikers van Tankpas.nl kunnen de ROB (Reparatie, Onderhoud en Banden) betalen bij Vakgarage vestigingen. Om dit te realiseren zijn de betaalunits op de Vakgarage Professional locaties hiervoor geüpdatet of vervangen. 

Het gemak en de btw maximalisatie 

Naast bijvoorbeeld brandstof, de autowasstraat en parkeren kan de klant nu ook de kosten voor onderhoud en banden via Travelcard op één factuur krijgen. Want u als ondernemer wordt hierdoor administratief ontlast en kan de verzamelfactuur gebruiken voor de BTW aangifte. Hoe minder facturen verwerkt hoeven worden, hoe meer tijd er overblijft voor het echte werk.

Wie is Vakgarage

Vakgarage regelt uw auto onderhoud

De Vakgarage Professional vestigingen richten zich naast particulieren ook specifiek op de zakelijke markt. Dit zijn fleetowners, MKBers, en ZZPers welke zelf de voertuigen aanschaffen of financial leasen. Dit zijn partijen welke vaak ook gebruikmaken van de andere dienstverlening die Tankpas.nl aanbiedt. Door de samenwerking worden deze groep zakelijke klanten gezamenlijk een unieke service geboden. Vakgarage groeit snel. Het is een ervaren en merk onafhankelijke garageformule, wat betekent dat alle auto’s welkom zijn. Behalve auto onderhoud en reparatie levert deze keten betrouwbare APK-keuringen, aircoservice, accuservice en een grote of kleine beurt.  

Koel blijven

Een van hun specialisaties is airco service. We hebben dit jaar een onvergetelijk zomer en najaar met vele mooie zomerse dagen en hoge temperaturen. Voor de kilometer vretende zzp’er is het van belang de airco in optimale conditie te houden. Daarom sluiten we dit artikel af met acht tips om uw hoofd koel te houden en de auto kosten zo laag mogelijk te houden. Want achter het knopje op het dashboard zitten een wereld van ingenieuze techniek!.

Slim gebruiken

De meeste airco’s draaien automatisch en zal een hoger brandstofgebruik tot gevolg hebben. Door de airco slim te gebruiken kan u dit positief beïnvloeden:

 1. Het is heerlijk om onder een glazen dak te rijden. Het geeft een gevoel van vrijheid. Maar hoe meer glas, hoe warmer het wordt in de auto. Getinte ruiten reflecteren een beetje het zonlicht. Als u geen getint glas heeft, overweeg dan reflectie schermen aan te schaffen. Die zijn los prima verkrijgbaar en… de airco hoeft minder hard te werken.
 2. Als u auto in zon staat te bakken, dan kan de temperatuur zo oplopen tot 50 graden in de auto. Open in zo’n opgewarmde auto eerst de ramen en/of schuifdak, zodat de meeste warme lucht als eerste eruit kan waaien.
 3. Het gevaar van airco’s zijn schimmels. De aangroei van bacteriën en schimmels kunt u fors verminderen door een kwartiertje voor aankomst de airco uit te zetten.
 4. De bovenste uitstroom openingen zorgen voor de beste luchtcirculatie in de auto. Sluit deze daarom niet af.
 5. In geval van automatisch airco stel de temperatuur niet te laag in. Bijvoorbeeld 22 graden in plaats van 18 graden. Dat geeft ook minder forse koude luchtstroom in het begint, omdat de airco minder hard hoeft te werken

Onderhoud van de airco

De professionals van de Vakgarage adviseren om tweemaal per jaar uw airco te laten controleren. Omdat u zelf de kwaliteit van de airco kan beïnvloeden en het auto onderhoud beperkt te houden.

 1. Regelmatig onderhoud voorkomt dat de airco stuk gaat. Het maakt niet uit of de airco veel of weinig gebruikt wordt. De kosten van auto onderhoud wordt fors hoger als de airco gerepareerd of vervangen moet worden.
 2. Vervang in ieder geval tijdens een grote beurt de interieur- en pollenfilters.
 3. Gemiddeld moet om het jaar het koudemiddel aangevuld worden. Anders loopt de airco droog en zal het brandstofverbruik negatief beïnvloeden.

Met deze in totaal acht tips kunt u het hoofd koel houden als automobilist en blijven de auto onderhoud kosten binnen de perken. Vragen? Als u klant bent van Travelcard – Tankpas.nl kunt zo bij de Vakgarage langs gaan. Gebruik de Vakgarage locatiezoeker om er een in de buurt te vinden. De olie en ruitenwisser vloeistof wordt gratis bijgevuld. Heeft u nog geen tankpas? Vraag het hieronder aan, het is maar 3 minuten werk.

 • Paskosten €7,75 per maand,
 • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten bij tanken
 • Landelijke dekking van ruim 4000 tankstations
 • Pompprijs is leidend
 • Afrekenen van o.a. tanken, parkeren, wasstraat en opladen
 • Eén maandelijkse btw verzamelfactuur voor tanken in Benelux

Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld

Tankpas.nl van Travelcard

Tankpas.nl met hoge waardering (4,2/5), veel aangevraagd door zzp’ers

 • Laadsleutel/pas voor gebruik in Europa (+ €2,75 per maand) 
 • Afrekenen bij alle parkeergarage  van Q-Park en P+R terreinen
 • Mobiel parkeren met Yellowbrick  (+ €0,25 per transactie)
 • Afrekenen van het autowassen bij 1100 wasstraten
 • Openbaar Vervoer mogelijk via Tranzer (+ €0,75 per transactie)
 • Ruitenwisservloeistof en motorolie gratis bijvullen (Kwik-fit)
 • Tol afrekenen
 • Geschikt voor elektrische- en hybride auto’s (o.a bij FastNed) en 135.000 laadpunten in Nederland
 • Tanken in geheel Europa. (+ €3,50 per maand) 

Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld

Tankpas.nl van Travelcard

Door zijn veelzijdigheid is Tankpas.nl is geschikt voor de zzp’er veel op de weg

 • Géén lastige credit check die je aanvraag in de weg staat
 • Goedkoopste tankstation te vinden via TankLocator
 • Pechhulp mogelijke vanaf + €6,- per maand
 • Onderhoud afrekenen bij > 100 vakgarages
 • Contractduur 1 jaar met 1 maand opzegtermijn
 • Beheerderstool, met o.a. eigen app Tanklocator
 • UBL koppeling mogelijk met >25 pakketten
 • CO2 compensatie
 • Betalen bij alle vestigingen van KwikFit.
Voor de aanvraag is o.a. het BTW – en KvK nummer nodig. Je KvK nummer is hier te vinden
Direct Jouw Pas Aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

Tankpas.nl van TravelcardDoor zijn veelzijdigheid is deze tankpas is geschikt voor de zzp’er die veel reist naar verschillende locaties

Share This