2 minuten leestijd

Tankpas voor de starter

Is een zakelijk tankpas voor de starter mogelijk? Want het aantal startende zzp’ers groeit nog steeds. In 2017 zijn er volgens CBS bijna 80 duizend eenmanszaken gestart. Ik zie op internet in forums de gewoonlijke vragen over boekhouding, belasting, auto van de zaak en ICT enz.  Wat me verraste, zijn de regelmatig vragen over een tankpas voor de starter. We gaan in dit artikel duidelijkheid over geven!

Een tankpas alleen voor grootverbruikers?

Startende zzp’ers denken regelmatig dat de tankpas enkel voor “grootverbruikers” is. Hier gaan ze er dus ook vanuit dat enkel deze grootverbruikers voordeel kunnen behalen uit een zakelijke tankpas. Sommige startende zzp’ers denken bovendien dat een tankpas vooral voor leaserijders zin heeft. Hierbij wordt gedacht dat een tankpas veel kost en hen weinig oplevert. Ook vrezen ze nog dat hun tankpas niet geldt bij de dichtstbijzijnde tankstation en dat ze dus meer geld kwijt zullen zijn met het omrijden. Terecht?

 

Aantal eenpitters gegroeid in 2017

Er waren op 1 januari 2018 van dit jaar precies 1.665.795 ondernemingen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Per saldo is dat 5 procent ofwel zo’n 78.500 meer dan begin 2017. Het aantal bedrijven waar slechts één persoon werkzaam is, de bekende starters, nam met 79.500 toe. De cijfers over 2017 passen in het patroon van de afgelopen jaren. Toen nam het totaal aan bedrijven ook telkens toe. In de afgelopen tien jaar zijn er per saldo al bijna 600.000 bijgekomen, voornamelijk door de groei van het aantal eenpitters.

 

Een tankpas voor de starter kost jaarlijks toch geld?

Toch is dat allemaal niet waar. Om voor een tankpas voor starter in aanmerking te komen hoeft u echt niet de CEO van een waterpark of productiebedrijf te zijn. Al heeft u maar één auto, u kunt al verdienen aan de zakelijke tankpas. Dit is dan ook het voordeel van een tankpas: hij verdient zichzelf terug, zelfs met uw ene auto! Het is verstandig om tankpassen voor het aanvragen te vergelijken. Wilt u allemaal op gemaakt doorlezen, dan kunt ons informatie pakket Geen Btw Gedoe gratis downloaden. Het hoeft helemaal niet waar te zijn dat de tankpas die het meest reclame maakt met zijn lage prijs ook werkelijk de goedkoopste is. Het is belangrijk om een tankpas uit te kiezen die het hele jaar voordelig zal zijn, en niet enkel bij de aanschaf het goedkoopst is. Er bestaan ook gratis passen. Deze kosten ook niks bij de aanschaf. Ook andersom is het mogelijk, waarbij u soms wel eenmalig inschrijfkosten betaald, maar daarna niks. Voor uw situatie kunt u controleren wat de jaarlijkse kosten zouden zijn als u overweegt een tankpas voor de starter te gaan zoeken.

 

 

 

Korting bij tankstations

Wilt u vooral korting krijgen op brandstof? In dat geval is het verstandig om te controleren of u een standaardkorting krijgt op de landelijke adviesprijs bij alle tankstations. Als voorbeeld nemen we even Tankpas.nl van Travelcard. Deze tankpas biedt minimaal 9 cent korting en u kan bij 95% van de tankstations in Nederland gebruiken. Dit is voor de pomp bij u om de hoek, maar ook bij bijna 4400 andere tankstations in heel Nederland. Dan heb je ook nog de merkgebonden tankpas van bijvoorbeeld Q8, de Q8 Liberty Card. De korting ligt rond de 11 cent per liter. Hierbij kunt u ook in België en Luxemburg met korting tanken bij Texaco en Sakko, zij hebben dan ook het grootste netwerk van de Benelux. Zakelijk reizen over de landsgrenzen is dus hiermee ook geen enkel probleem! Deze tankpas is gratis en hier aan te vragen.

 

 

Gemakkelijk btw terugvorderen

Het is dus duidelijk dat u veel kunt besparen met het gebruiken van een tankpas, maar weet u waarmee u het meeste voordeel binnenhaalt? Op nummer 1 staat: de fiscusproof factuur die u maandelijks ontvangt. Al die bonnetjes en ingewikkelde btw terugvordering is niet langer nodig! Dit scheelt u veel tijd die u dan in iets wat nuttiger is kunt steken. Wanneer u een boekhouder hebt dan scheelt het hem veel tijd (dus geld). In onze kennisbank voor de zakelijke autorijder kunt u alle informatie over uw kosten en aftrekposten vinden. Bovendien ontvangt u een gespecificeerde factuur, deze is makkelijk via e-mail te versturen.

 

Prive auto zakelijke gebruiken

U hoort dus bij ‘de grote jongens’ met een tankpas voor de starter. U hoeft helemaal geen grootverbruiker te zijn. Met de tankpas is dit makkelijk en hij verdient zichzelf terug. Zo houdt u als starter met een tankpas geld over voor uw bedrijf. Dat is zeker een goede zaak! Want het is mooi dat een tankpas voor de starter duidelijke voordelen oplevert, maar geldt ook voor mij als een privé auto rijdt? Dit is een valide vraag die we regelmatig ontvangen. In een artikel ‘Uw prive auto zakelijke gebruiken als zzp’er’ wordt dit uitgebreid uitgelegd. De conclusie is dat u als starter een tankpas kan gebruiken. Zo zijn er veel mogelijkheden om starter een flitsend start te maken. U kunt zelfs overwegen (tweedehands) auto te leasen als starter. Daar zijn spelregels voor, maar dan kan u terugvinden op onze pagina zakelijk auto leasen voor de ondernemers.


 

Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

Share This