>>Ik zoek een zakelijke tankpas

Ik zoek een zakelijke tankpas

3 minuten leestijd

zakelijke tankpas

 

Ik zoek een zakelijke tankpas voor mijn bedrijf, maar wat heb je eraan? De zzp’ers die ik spreek denken bij een tankpas aan de tankkaart van United Consumers, maar die is er alleen voor particulieren. Andere denken bij een tankpas aan een lease-auto die je moet rijden of dat je een wagenpark moet bezitten zoals bij een mkb-bedrijf. Maar een tankpas is geschikt voor alle ondernemers, van de zzp’er naar vof’er en mkb!

Vijf voordelen zakelijke tankpas

Er zijn in Nederland circa 1 miljoen zzp’ers die heel wat kilometers afleggen. Voor een (zelfstandige) ondernemer is het zeker te overwegen  waard een zakelijke tankpas aan te schaffen omdat het hoop voordelen oplevert. Het gebruik van een tankpas is erg gemakkelijk en is bijna hetzelfde als betalen met een normale bankpas. Wij zetten vijf voordelen op een rij voor een zakelijke tankpas.

 

Voordeel 1: minder tijd nodig voor bedrijfsadministratie

minder tijd nodig voor bedrijfsadministratie
Veel ondernemers hebben een gepaste hekel aan het doen van hun administratie. Het verzamelen en verwerken van rekeningen en (brandstof)bonnetjes is een tijdrovende klus.  Een zakelijke tankpas neemt een deel van het werk uit handen. Veel administratiekantoren adviseren ook een tankpas om discussie met de belastingdienst te voorkomen.
 

Brandstofkosten zijn aftrekbare autokosten

Brandstofkosten vallen onder de autokosten en die zijn aftrekbaar van de belasting. Ook de btw is terug te vragen. Onder een voorwaarde: dat je het kan aantonen. Dat betekent bonnen bewaren, maar ook de kans dat je ze kwijtraak. Aangezien over een gemiddelde tankbeurt al €15,- btw geheven wordt, is het jammer als een ondernemer dit geld niet terug te ontvangt van de belastingdienst.  Een zakelijke tankpas is daar een oplossing voor: van alle zakelijk gemaakte reisuitgaven met de auto ontvangt u maandelijks op één factuur, met daarop de betaalde btw vermeld. Deze factuur kunt u gebruiken bij het doen van btw aangifte. 
 
 
Een zakelijke tankpas is de manier om de btw teruggave te maximaliseren.
 
 

Voordeel 2: Extra diensten betalen met een zakelijke tankpas.

De trend is dat steeds meer diensten met een zakelijke tankpas betaald kan worden. Zo heeft de brandstofpas van tankpas.nl als mogelijkheid om te betalen bij de autowasstraat (carwash), parkeerplaatsen en parkeergarages van o.a. Q-Park.  Het betalen van tol is eveneens mogelijk, wat met name in het buitenland handig is. In Nederland wordt weinig tol geheven. Door de maandfactuur komen alle zakelijk reisuitgaven op een factuur te staan en heb je nog minder losse facturen en bonnen te bewaren. Er zijn meer opties – zoals pechhulp of taxi – maar elke zzp’er, vof’er of mkb’er kan zelf een pakket samenstellen (voor zijn medewerkers) waarvoor u de tankpas wilt gebruiken.

 

Tankpas.nl populair bij de zzp’er

De brandstofpas van Travelcard (Tankpas.nl) gaat het ver in zijn dienstverlening. Naast de pechhulp en taxi, wordt ‘klein onderhoud’ gratis door Kwikfit uitgevoerd: ruitenwisser en motorolie bijvullen. Ook kan de ondernemer zijn onderhoud laten uitvoeren en afrekenen bij meer dan 270 vestigingen van de vakgarages.  De pas is speciaal voor de zzp’er ontwikkelt en wordt via deze site ook veel aangevraagd.

 

MoveMove pasMoveMove pas in opkomst

Begin 2018 heeft MTc een nieuwe zogenaamde mobiliteitspas gelanceerd die verder gaat dan een zakelijke tankpas. De gebruiker, veelal zzp en mkb, heeft de mogelijkheid de pas ook als OV kaart te gebruiken. Naast het afrekenen van de brandstof, wasstraat en de parkeergarage, kunt u met deze MoveMove pas inchecken bij trein of bus. Aan het eind van de maand ontvangt u netjes een factuur met daarop alle transacties die u kan gebruiken voor de administratie en de btw aangifte.

 

Voordeel 3: Kiezen tussen universele tankpas of merk tankpas

Er zijn twee soorten tankpassen: een universele tankpas of een merkgebonden tankpas. Beide soorten tankpassen worden op deze website vergeleken. Kenmerkend is dat een universele tankpas enkele euro’s per maand kost en de merk-tankpas veelal gratis is. Zo is de zakelijke Tango tankpas van bijvoorbeeld  Q8-Tango (de Q8 Liberty card) gratis, maar daar staat tegenover dat er geen extra diensten met de kaart betaald kan worden.
 
 
 
 

Voordeel 4: Goedkoop tanken met hulp van apps

Als u in bezit bent van zakelijke tankpas, dan betaald u altijd de pompprijs bij het afrekenen. Het is raadzaam op zoek te gaan waar je goedkoop kan tanken. Gelukkig zijn er apps die de brandstof prijzen vergelijken van de (ruim 4200) brandstof stations in Nederland. Wij vergelijken en testen regelmatig app’s om te controleren of de prijs die in de app staat overeenkomt met de dagelijkse pompprijs. De meeste apps bieden meer functionaliteiten zoals parkeer, en file informatie en die zijn in ons overzicht te vinden.
 

Voordeel 5: Gemak dient de mens met een zakelijke tankpas

 
Ondernemers willen zo min mogelijk gedoe. Zeker zzp’ers vinden administratief werk om bonnetjes te bewaren van het tanken of van de parkeergarage al gauw een verspilling van tijd. Toch is deze bewijslast nodig bij btw aangifte doen en het opvoeren van autokosten als aftrekpost. Het grote voordeel van een zakelijke tankpas is de maandelijkse verzamelfactuur.  Het geeft een overzicht van de gemaakte autokosten en de betaalde btw. Vele ondernemers kiezen dan ook een tankpas vanwege het gemak: met een pas – die op naam van de zaak staat – worden de zakelijke kosten afgerekend.

 

Zakelijke tankpas voor zzp’er, vof of het MKB

 
Wat vindt u belangrijk bij de aanschaf van een zakelijke tankpas? Op deze website zijn een aantal aanbieders van tankpassen en die bieden allerlei diensten aan. De een vind het kunnen betalen van parkeren en de autowasstraat belangrijk, de andere wil altijd de goedkoopste brandstofprijs. Bekijk onze zakelijke tankpas vergelijkings tabel en vraag direct een tankpas aan.
 

Voordelen zakelijke tankpas
  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

zakelijke tankpassen vergelijken

 

Door |2018-09-20T15:25:09+00:0021 jun 2017 |Tankpas|

Eén reactie

  1. Jeroen 5 oktober 2017 om 10:56

    Ik wist inderdaad niet dat het ook mogelijk is een tankpas te gebruiken zonder dat je gelijk een heel wagenpark moest hebben. Zelfs bij Tom de Ridder dacht ik dat je minstens een paar man personeel moest hebben.

Geef een reactie