1 minuten leestijd

Administratie wordt met een tankpas makkelijker

Bent u het ook zat om hoge rekeningen te betalen aan het tankstation? Als u ZZP’er bent of een bedrijf heeft dan is een tankpas misschien wel iets voor u.

 

Goedkoop tanken met de brandstofpas

Zonder tankpas is een brandstofadministratie tijdrovend en kostbaar. Denk aan administreren van een losse tankbon vanaf de boeking tot aan het opstellen van uw jaarcijfers. Met een brandstofpas hoeft u voortaan nog maar 1 verzamelfactuur te verwerken. Zelfs als u maar 1 auto heeft verdient de brandstofpas zich dus al in vier tankbeurten per maand terug. En nog eerder als u meer auto’s heeft! Dus goedkoop tanken met de brandstofpas bespaart u veel in uw portemonnee.

 

Tanken met BTW-garantie

Goedkoop tanken met de brandstofpasBijkomend voordeel is dat met de brandstofpas ook de BTW-teruggave over al uw tankbeurten van 75% zeker wordt gesteld. Veel ondernemers vorderen de BTW nu nog ten onrechte terug, met het risico van een fiscale naheffing.

 

Met de tankpas kun je overal goedkoop tanken zonder dat je geld op zak hoeft te hebben.

Zelfs voordeliger dan een gratis brandstofpas. Sommige oliemaatschappijen en tankstations bieden u als kleine zelfstandige een ‘gratis’ brandstofpas aan. Het nadeel is echter dat u met dergelijke merk gebonden passen vanzelfsprekend alleen terecht kunt bij tankstations van hetzelfde merk. Dat is niet alleen lastig, maar raakt u ook in uw portemonnee. U kunt immers niet langer profiteren van de grote prijsverschillen tussen de verschillende oliemaatschappijen, inclusief de prijsvechters en witte pompen. Een merk gebonden tankpas levert misschien wel een paar cent korting op, maar die wordt verleend op de adviesprijs niet op de pompprijs! Hierdoor tankt u minder voordelig dan u denkt.

 

De tankpas daarentegen wordt ook bij witte pompen, de Makro, en onbemande pompen geaccepteerd.

Ons overzicht van actuele pompprijzen kunt u vinden in de door ons geteste brandstof APPs. Die maakt duidelijk waarom u juist met onze tankpas goedkoop kunt tanken. Dus kies voor tanken zonder omrijden, kies voor een universele tankpas!

U kunt zelf een tankpas vergelijking voor de ZZP’er en MKB Bedrijven en direct aanvragen!

 

 

Na aanmelding wordt uw kredietwaardigheid getoetst, zoals gebruikelijk is bij tankpassen. U hoeft hiervoor echter geen gegevens aan te leveren.