fbpx
2 minuten leestijd

De gebruikers van zakelijke tankpassen zijn een brede groep. In dit artikel worden de voordelen uitgelegd voor de meest snelgroeiende groep ondernemers in Nederland: de Zelfstandig Zonder Personeel (zzp).

Specifiek voor deze doelgroep zijn er voordelen om een zakelijke tankpas te hebben, vandaar dat er dan gesproken wordt over een zzp tankpas.

1 Ruim 1 miljoen zzp’ers

In Nederland zijn maar liefst ruim 1 miljoen zzp’ers werkzaam. Dit zijn full-time ondernemers, als de part-time ondernemers wordt meegeteld, dan is het aantal fors hoger. Ondanks de invloed van corona groeit het aantal zzp’ers weer volgens het onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK).

Daarnaast heeft het CBS onderzocht in welke sectoren deze ondernemers actief zijn. Ruim 266.000 zzp’ers zijn werkzaam in de specialistische zakelijke dienstverlening.

De bouw is ook een grote groep, deze sector staat op de tweede plaats met bijna 120.000 ondernemers.

Op de derde plaats staat de sector gezondheids- en welzijnszorg waarin 85.000 hardwerkende ondernemers actief zijn.

De ene ondernemer is de andere niet, maar ze maken allemaal kilometers voor hun bedrijf, omdat ze flexibel inzetbaar zijn.

2. Twee grootste voordelen voor de tankende zzp’er

Ben je een ondernemer die veel op de weg zit en daardoor regelmatig tankstations bezoekt?

Goedkoop tanken en veel eenvoudiger btw aangifte door de maandelijkse verzamelfactuur zijn de twee grootste voordelen van een zzp tankpas.

We laten dat zien aan de hand van twee tankpassen die veel door zzp’ers wordt aangevraagd.

Voordelen van een zzp tankpas: vaak goedkoop tanken en veel eenvoudiger btw aangifte doen

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je 500+ artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

Naar de kennisbank

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratiehandige apps emobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet..

2.1 Maar er zijn meer voordelen voor een zzp tankpas!

Met een zzp tankpas besteed je veel minder tijd aan de tankadministratie en kan je het verzamelen van tankbonnen per direct stoppen.
Tenslotte nog een voordeel: de extra diensten die met zzp tankpas betaald kan worden.

Zo kan bijvoorbeeld met de MoveMove pas afgerekend worden in de autowasstraat (carwash), de parkeergarages van Q-park en kan je reizen met het Openbaar Vervoer. Voor al deze diensten worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Het nadeel van deze universele zzp tankpas is dat ze enkele euro’s per maand kost.

Heb je die diensten allemaal niet nodig, dan is de Q8 Liberty tankpas een (gratis!) alternatief. Een merken zzp tankpas zonder poespas, maar wel een pas waar je kan tanken voor een van de laagste prijzen bij 1400+ stations in de brandstof markt.

3. Een zzp tankpas aanvragen levert geld op!

Goedkoop tanken door het vergelijken van zzp tankpassen en daarna direct zo’n tankpas aanvragen levert geld op. Want je hebt nog steeds ondernemers die de btw niet declareren bij de belastingdienst. Dit scheelt bij een tankbeurt bij een tankstation al snel zo’n €15.-

3.1 Een zzp tankpas is snel terugverdiend

In dit geval verdient een zo’n zzp tankpas op jaarbasis zichzelf al binnen vier tankbeurten terug. Daarnaast is de bedrijfsadministratie van het tanken zeer tijdrovend.

Je gaat van gemiddeld vijftig (snel zoekgeraakte) bonnetjes per jaar naar maandelijkse overzichtelijke facturen. Met deze factuur kan je eenvoudig de btw terugvorderen bij de btw aangifte.

  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Veeal goedkoper tanken dan adviesprijs
  • Gegarandeerde btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
 

zakelijke tankpassen vergelijken

Share This