1 minuten leestijd

De brandstofprijzen swingen nu al een tijd de pan uit en niets laat voorzien dat aan deze voortdurende prijsstijgingen spoedig een einde zal aan komen, wel integendeel. In deze opmerkelijke prijsevolutie is nochtans het succes van de nationale brandstofpas van MKB Brandstof zonder meer opmerkelijk. Nu al bijna 64000 Nederlanders tanken hun brandstof via deze erg gebruiksvriendelijke brandstofpas en hun aantal neemt dagelijks sterk toe. Waar heeft deze brandstofpas z’n succes te danken en wat zijn dan de voordelen van deze populaire brandstofpas?

 

Voor wie is de brandstofpas aantrekkelijk?

BTW bonDeze nationale brandstofpas is in de eerste plaats vooral aantrekkelijk voor ondernemers en dat om verschillende redenen. Een van de belangrijkste is ongetwijfeld de vaststelling dat met de betaling van je brandstof met de nationale brandstofpas de BTW op brandstof gegarandeerd aftrekbaar is. Dat is ongetwijfeld het belangrijkste fiscale voordeel. Wanneer je gebruik maakt van losse tankbonnen biedt de fiscus je deze garantie immers niet.Volwaardige factuurmkb brandstof factuurOp een klassieke brandstofbon staat geen afnemer vermeld en dat is uiteraard de belangrijkste reden waarom de fiscus dergelijke brandstofbonnen niet als een volwaardige factuur erkend. De BTW op een tankbeurt is uitsluitend financieel aftrekbaar als die tankbeurt door de manier van betalen herleidbaar is tot een zakelijke transactie. Door steeds je brandstof te tanken met de nationale tankpas van MKB Brandstof worden deze fiscale nadelen vermeden. De maandelijkse factuur waar al je tankbeurten met de nationale MKB brandstofpas vermeld staan is voldoende voor je BTW- aangifte.

 

DE VOORDELEN VAN DE NATIONALE BRANDSTOFPAS VAN MKB Brandstof

Daarmee houden de fiscale voordelen van deze succesvolle brandstofpas zeker niet op. Ben je een zzp’er en maak je gebruik van je privéauto voor je zakelijke verplaatsingen? Ook dat biedt je een niet te onderschatten fiscaal voordeel. Met de nationale brandstofpas van MKB kan je immers een een deel van de BTW op kosten voor onderhoud en brandstof terugvragen, als de brandstofkosten op naam van je onderneming staan. In een uitgebreid artikel besteden wij uitgebreid aandacht aan de MKB Tankpas en wat voor u kan betekenen als mkb’er

Tankpas vergelijking

Op deze site worden verschillende brandstofpassen vergeleken. Zie het totaal overzicht tankpassen vergelijking waarbij u direct uw tankpas kan aanvragen!

 

 

Na aanmelding wordt uw kredietwaardigheid getoetst, zoals gebruikelijk is bij tankpassen.U hoeft hiervoor echter geen gegevens aan te leveren.