>>Waar kan ik goedkoop tanken?

Waar kan ik goedkoop tanken?

1 minuten leestijd

Goedkoop tanken, wie wilt dat niet? Als u veel op de weg zit en veel kilometers maakt, is het aantrekkelijk om te letten op de brandstofprijzen. Ook als u een zakelijke tankpas heeft is het verstandig gespitst te zijn op pompprijzen, want dat is de prijs die u uiteindelijk betaald.

Goedkoop tanken

Als u googled op ‘goedkoop tanken‘ dan vindt u vele websites die beweren de goedkoopste prijzen weer te geven. Vaak zijn dit adviesprijzen en die vaak hoger liggen dan de pompprijzen. Het vinden van een tankstation voor goedkoop tanken kan eenvoudiger via een APP. In de stores van Android en Apple zijn er tientallen te vinden. Ook zijn er webapps, die draaien ongeacht het operating system. Zo’n webapp draait op alle merken en soorten smartphones of tablets, of smartphones inclusief die van van Blackberry of Windows.

Goedkoop tanken bij een Shell tankstation

 

Brandstof prijzen

De prijzen van brandstof verschillen aanzienlijk in de Europese landen, wat vooral veroorzaakt wordt door de grote verschillen in accijnsheffing. Veel Nederlanders klagen over het feit dat de Nederlands overheid de auto zien als een melkkoe en daar lijkt een kern van waarheid in te zitten. Want Nederland hoort wat de brandstofprijzen betreft bij de koplopers in Europa. Voor de verkeerboetes van het CJIB is het niet anders.
Toch is goedkoop tanken mogelijk. Want er zijn er grote verschillen in tankprijzen afhankelijk waar je tankt. Langs de autosnelwegen ben je het duurst uit en betaalt u veelal de hoofdprijs (adviesprijs). In Nederland zijn er ruim 4200 tankstations. Circa 45% zijn daarvan onbemand waar goedkoop tanken veelal het geval is. De overige 55% zijn veelal bemande tankstations die geëxploiteerd worden door de grote merken als Shell, BP en Texaco.

Wilt u goedkoop tanken

Goedkoopste tankstation in de buurt zoeken

Wij onderzoeken en testen regelmatig brandstof apps om goedkoop tanken mogelijk te maken voor de ondernemer, Met hulp van apps kunt u dus altijd het goedkoopste tankstation in de buurt zoeken. Sommige APPs geven ook aan welke extra diensten tankstations aanbieden. U moet daarbij denken aan carwash of in gewoon Nederlands een autowasstraat, maar ook de openingstijden, file informatie enz.
Op dit moment staat de ANWB app op de eerste plaats, direct gevolg door de app van DirectLease. De (huidige) top vijf:

 1. ANWB Onderweg
 2. DirectLease Tankservice
 3. Tanklocator (van tankpas.nl)
 4. Tanken met MKB brandstof
 5. FuelNode

De eigenschappen, de voor- en nadelen en waar u ze kan downloaden, is te vinden op deze test pagina. Met deze app’s wordt uw speurtocht naar goedkoop tanken eenvoudiger gemaakt!


Voordelen zakelijke tankpas
 • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
 • Sluitende administratie van de autokosten
 • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
 • Goedkoper tanken en gegarandeerde de btw teruggave
 • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.

Tankpas vergelijken en aanvragen

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
2.5 based on 47 votes
Software Name
App
Operating System
iOS, Android
Software Category
Automotive
Price
EUR 0
Landing Page
Door |2018-04-03T20:01:12+00:0028 apr 2017 |Tanken|

Eén reactie

 1. led panelen 16 augustus 2017 om 16:19

  Zeer goede informatie in deze blog, ik wou dat ik dit eerder had gezien.

Geef een reactie