Goedkoop tanken, wie wilt dat niet? Als je veel op de weg zit en veel kilometers maakt, is het aantrekkelijk om te letten op de brandstofprijzen.
Ook als je een zakelijke tankpas heeft is het verstandig gespitst te zijn op pompprijzen. De verschillen tussen goedkoopste en duurste pompprijs kan wel 30 eurocent zijn.
1. Goedkoop tanken
Als je googled op ‘goedkoop tanken‘ dan vind je vele websites die beweren de goedkoopste prijzen weer te geven.
Vaak zijn dit adviesprijzen en die vaak hoger liggen dan de pompprijzen. Het vinden van een tankstation voor goedkoop tanken kan eenvoudiger via een app (zie onder).
In de stores van Android en Apple zijn er tientallen te vinden. Ook zijn er webapps, die draaien ongeacht het operating system.
Zo’n webapp draait op alle merken en soorten smartphones of tablets, of smartphones inclusief die van van Blackberry of Windows.
2. Brandstof prijzen
De prijzen van brandstof verschillen aanzienlijk in de Europese landen, wat vooral veroorzaakt wordt door de grote verschillen in accijnsheffing.
Veel Nederlanders klagen over het feit dat de Nederlands overheid de auto zien als een melkkoe en daar lijkt een kern van waarheid in te zitten.
Want Nederland hoort wat de brandstofprijzen betreft bij de koplopers in Europa. Voor de verkeerboetes van het CJIB is het niet anders.
Toch is goedkoop tanken mogelijk. Want er zijn er grote verschillen in tankprijzen afhankelijk waar je tankt.
Langs de autosnelwegen ben je het duurst uit en betaal je veelal de hoofdprijs (adviesprijs). In Nederland zijn er ruim 4200 tankstations.
Circa 45% zijn daarvan onbemand waar goedkoop tanken veelal het geval is. De overige 55% zijn veelal bemande tankstations die geëxploiteerd worden door de grote merken als Shell, BP en Texaco.
3. Goedkoopste tankstation in de buurt zoeken
Wij onderzoeken en testen regelmatig brandstof apps om goedkoop tanken mogelijk te maken voor de ondernemer.
Met hulp van apps kun je dus altijd het goedkoopste tankstation in de buurt zoeken.
Sommige apps geven ook aan welke extra diensten tankstations aanbieden. Je moet daarbij denken aan carwash of in gewoon Nederlands een autowasstraat, maar ook de openingstijden, file informatie enz.
Op dit moment staat de ANWB app op de eerste plaats, direct gevolg door de app van DirectLease. De (huidige) top vijf:
- ANWB Onderweg
- DirectLease Tankservice
- Tanklocator (van tankpas.nl)
- Tanken met MKB brandstof
- FuelNode
De eigenschappen, de voor- en nadelen en waar je ze kan downloaden, is te vinden op deze brandstof app pagina. Met deze app’s wordt jouw speurtocht naar goedkoop tanken eenvoudiger gemaakt!

Gestart in 2014 als initiatiefnemer van deze website, naast een baan bij Philips waarin ik veel hebt gereisd. Als (toen) deeltijd zzp-er altijd op zoek naar minimalisatie van administratie en schrijf graag voor mijn doelgroep: De Zakelijke Reiziger. Veel praktische kennis deel ik o.a. over zakelijke tankpassen en zakelijk auto leasen.
Zeer goede informatie in deze blog, ik wou dat ik dit eerder had gezien.