< 1 minuut leestijd

Op weg met slim en schoon vervoer met Orange Gas helpt ondernemers van MKB Amsterdam

Tijdens het ondernemersevenement “Rijd jij al slim en schoon door de stad”, kondigen MKB Amsterdam en OrangeGas hun partnerschap aan. Gedurende een middagprogramma kunnen ondernemers zich laten voorlichten over verschillende manieren van slim en schoon vervoer, de subsidiemogelijkheden en hoe duurzaam vervoer positief bijdraagt aan je bedrijfsresultaat. Aansluitend is er de kick-off van de D-020, het platform voor duurzame koplopers voor slim en schoon vervoer in Amsterdam. Koplopende bedrijven op het gebied van slim en schoon vervoer leveren daarmee niet alleen een bijdrage aan de stad van vandaag, maar ook aan die van de toekomst. OrangeGas is een van deze 20 koplopers.

Verheugd

MKB Amsterdam is verheugd over het partnerschap met OrangeGas. „Duurzaam ondernemen is een voorwaarde om nu en in de toekomst als mkb-ondernemer een bestaansrecht te hebben. Schoon vervoer is een belangrijke voorwaarde. OrangeGas is met haar aanbod en vooral ook haar presence in Amsterdam de uitgelezen partner voor MKB Amsterdam en haar leden”, aldus Ellen Jacobs, directeur MKB Amsterdam.

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. Groengas is ‘well to wheel’ de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment. Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. De bron van het Groengas van OrangeGas in Amsterdam is de rioolzuivering van Waternet. Het slib van de rioolwaterzuivering zet Waternet om in biogas en het Afval Energie Bedrijf (AEB) waardeert het biogas op tot Groengas.
In Groot Amsterdam zijn er al 4 Groengas-tanklocaties van OrangeGas. Door een financiële impuls van het Amsterdams Energiefonds in januari dit jaar kan OrangeGas het bouwen van nieuwe Groengas-tankstations in en rondom Amsterdam flink versnellen naar totaal 11 Groengas-tankstations eind 2015.

Voordelen voor het milieu

“Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het rijden op Groengas zoals afvalinzameldiensten, transporteurs en taxi-ondernemers. De afvalwagens van Afval Service West rijden bijvoorbeeld al op Groengas, maar ook DPD Pakketservice en SLIGRO. Door steeds meer voertuigen in Amsterdam op Groengas te laten rijden, dragen we fors bij aan een schonere stad, door minder CO2, stikstof en fijnstof. Wij zijn overtuigd dat we door dit partnerschap de Amsterdamse ondernemers nog beter op weg kunnen helpen naar slim en schoon vervoer door de stad”, aldus Pelle Schlichting, directeur en mede-oprichter OrangeGas.

Taxi’s en bestelauto’s kunnen van de Gemeente Amsterdam subsidie krijgen voor de aanschaf van voertuigen op Groengas.

 

 U kunt hier uw tankpas aanvragen van MKB Brandstof voor de ZZP’er en Bedrijven

tankpas

 

Als beste getest: MKB brandstofpas

Na aanmelding wordt uw kredietwaardigheid getoetst, zoals gebruikelijk is bij tankpassen. U hoeft hiervoor echter geen gegevens aan te leveren.

Op weg met slim en schoon vervoer OrangeGas helpt ondernemers van MKB Amsterdam

Share This