2 minuten leestijd

Tijdens het tanken is het vast wel eens voorgekomen dat je morst. Meestal levert dat niet gelijk problemen op, maar soms resulteert het in benzine- en olievlekken op je kleding. Vaak is het erg lastig om dit soort vlekken te verwijderen. Dankzij de tips in dit artikel hoef je je nieuwe pak niet gelijk weg te gooien als je er benzine of olie op morst! 

1. Olievlekken kunnen gevaarlijk zijn

Wat je overigens ook niet moet vergeten, is dat benzine- en olievlekken gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Als je in je leaseauto een jerrycan benzine wil vervoeren en deze lekt, moet je oppassen. Benzine of diesel is natuurlijk licht ontvlambaar.

Ook de dampen van deze vloeistoffen kunnen bij een kleine vonk in de fik vliegen. Zorg dus voor genoeg ventilatie zodat de kans op statische elektriciteit zo klein mogelijk is. 

Benzine en olie blijft gevaarlijk

2. Hoe verwijder je de vlekken?

Als de olievlekken niet te groot en heftig zijn, kun je vlekverwijderingsproducten proberen. Het is wel belangrijk dat deze producten werken op basis van oplosmiddelen. Dat heeft te maken met het feit dat zowel benzine als diesel als basis petroleum hebben.

Deze olie kan oplossen in de vlekverwijderaar als de vlek niet te heftig is. Een beetje vloeibaar wasmiddel kan overigens ook helpen, maar dan wel als voorbehandeling, voordat je met de vlekverwijderaar gaat werken.

3. Hoe ga je te werk om de olievlekken te verwijderen?

Dan zullen we nu een duidelijk stappenplan voor het reinigen van je kledingstukken vol vlekken geven. Er is geen vlek die niet schoongemaakt kan worden.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3.1 Voorbehandelen

Met een beetje vloeibaar wasmiddel wrijf je lichtjes in een van de olievlekken. Laat dit een paar minuten intrekken.

Gebruik niet teveel wasmiddel, dat is niet nodig voor deze stap, aangezien het kledingstuk ook nog in de wasmachine gaat.

3.2 Vlekverwijderaar aanbrengen

Vervolgens breng je een beetje van de vlekverwijderaar aan op de vlek. Dit borstel je lichtjes in. Dit kan met de handen, maar een borsteltje kan ook.

Een klein beetje ruwheid is misschien gewenst. Laat dit niet te lang intrekken. Maximaal een kwartiertje, anders kan het zijn dat de kleur van het kledingstuk verdwijnt.

3.3 Wassen in de machine

Als laatste stap was je het kledingstuk met de olievlekken in de wasmachine, gewoon zoals je altijd doet. Als de vlekken nog niet zijn verdwenen, kun je ervoor kiezen om het nog een keer te proberen.

Het is aan te raden om het kledingstuk niet in de droger te plaatsen als de vlek nog niet volledig is verdwenen. Dit in verband met de brandveiligheid.

En als het allemaal echt niet lukt, kun je er altijd nog voor kiezen om naar de stomerij te gaan!

  • Tankbonnetjes bewaren niet meer nodig
  • Sluitende administratie van de autokosten
  • Eén verzamelfactuur van de kosten en de betaalde btw
  • Veelal goedkoper tanken dan adviesprijs
  • Gegarandeerde btw teruggave
  • Optioneel het betalen van parkeren, tol, autowasstraat enz.
 

zakelijke tankpassen vergelijken

Share This