3 minuten leestijd

Op de redactie horen we regelmatig terugkomen dat de backoffice op een laadpaal thuis niet noodzakelijk is.  Dit klopt gedeeltelijk. Het verrekenen van laadsessies, ofwel het ontvangen van geld voor de geladen kWh op de laadpaal thuis van uw zakelijke rekening, kan u eenvoudige regelen met zo’n laadabonnement.

Ook als in loondienst bent en uw heeft een (gedeeltelijke) elektrische auto dan wilt u graag de laadkosten die thuis maakt, vergoed willen krijgen van uw werkgever. Wat kan u allemaal met de laadpas backoffice, ook als u een laadpaal thuis heeft? Een overzicht.

e-flux laadpaal

Zoekt u de laadpas met de grootste dekking?

Bent u een EV-driver die een elektrische- of hybride auto rijdt? Dan kent u het probleem dat u niet overal uw auto kan opladen. Of dat meerdere pasjes of oplaad sleutels moeten hebben. Met de E-flux laadpas en laadsleutel kunt u terecht bij meer dan 40.000 laadpunten in Europa. Lees meer over de laadpunten, de kosten van opladen en hoe u aan zo’n pas kan komen.

Laadabonnement voor de laadpaal thuis

Ook in uw laadpaal thuis zit power elektronica wat zo nu en dan storing kan veroorzaken. Dit kan zelfs met de hoogste kwaliteit laadpalen gebeuren. Ook kan het zijn dat de kabel vast blijft zitten, omdat het veiligheidspalletje in de socket niet meewerkt. Als u geen backoffice software van bijvoorbeeld E-Flux heeft, dan moet een installateur in veel gevallen op locatie komen. Dit kost tijd, ergernis en geld. Als je laadkabel bijvoorbeeld vastzit duurt het even voordat je installateur deze weer heeft vrijgegeven. De backoffice  van E-Flux is geen losse software applicatie op uw laptop of PC, maar een cloud gebaseerde oplossing.

Diensten van E-flux backoffice

laadabonnement bij laadpaal thuis

Met de E-Flux backoffice kan u 24/7 de helpdesk bellen waarbij hun op afstand de eerste diagnose kunnen stellen. Door de laadkabel vrij te geven of de laadpaal te herstarten kan het probleem al snel verholpen zijn. Dit scheelt voor zowel de eigenaar van de laadpaal thuis als de installateur veel tijd en dus geld.

Verrekenen met andere gasten

Als de elektrische of hybride auto privé is gekocht dan kan u niet direct de geladen kWh-en niet declareren bij uw onderneming e/o werkgever in veel gevallen. Stel u krijgt een ondernemer op bezoek die ook elektrisch rijdt, dan biedt u graag uw stekker aan. Toch? Misschien rijden ook familie en vrienden in een elektrische of hybride auto.
U bent zelf elektrisch gaan rijden omdat het schoner en goedkoper is dan een brandstof auto. Niet laten opladen is een gemiste kans. Ook het weggeven van stroom is zonde, u betaalt immers ook niet voor de brandstof die je bezoeker heeft verstookt om bij uw op visite te komen.

Door de stroom gewoon tegen de kosten te verrekenen die u zelf hiervoor betaalt is uw gast geholpen met schone en goedkope kilometers, en u krijgt netjes je kWh-en vergoed.

Als u elke maand één keer bezoek krijgt die 10 kWh laadt, dan zijn de kosten op jaarbasis al snel € 24,00 (afhankelijk van je kWh tarief bij de energiemaatschappij).

Inzicht in je laadsessie

Middels het E-Flux backoffice systeem hebt u eenvoudig en snel inzicht in de laadsessies die plaatsvinden op uw laadpaal thuis. Hierdoor weet u ook exact wat er de afgelopen periode is gebeurd. De E-Flux laadpas, incl laadabonnement, is uniek in Nederland. Door roaming afspraken met allerlei laadpaal aanbieders zorgt E-Flux ervoor dat u meer dan 20.000 publieke laadpunten uw auto in Nederland kan opladen voor een vast tarief. Als u de laadpas hieronder aanvraagt, dan zijn de eerste drie maanden gratis, daarna, €2,44 per maand.

 

 • Paskosten €2,67 per maand, eenmalig aanschafkosten van €5,-
 • Dekking van 98% (+300.000) in de Benelux van publieke laadpalen,
 • +100.000 gebruikers (!)
 • Snelladen bij Allego en Fastned 
 • Geen (standaard) borg betaling
 • Geen opslag- of transactiekosten per oplaadbeurt
 • Maandelijks één btw-factuur met de laadkosten, geen gedoe met bonnetjes

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

trusttrusttrusttrust trustpilot  (8,5)

 

 • Opladen in Benelux, Frank, Duitsland, Zwitserland  en Italie  (totaal +300.000 laadpunten)
 • (Semi) publieke laadpalen in steden, dorpen, parkeergarages, bedrijventerreinen, vliegvelden
 • Géén lastige credit check die uw aanvraag in de weg staat
 • Maandelijks opzegbaar
 • Beheerders tool voor het wagenpark (mkb)
 • Geschikt voor Stichtingen (mits ingeschreven bij KvK)

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

 

 • Keuze uit een laadpas of sleutelhanger
 • e-Flux app voor navigatie naar dichtstbijzijnde oplaadpunt
 • 24/7 support voor laadproblemen
 • Te combineren met betaald parkeren app
 • Klanten beoordeling: 8,5
 • Geschikt voor elektrische (ev) of hybride (phev) auto’s

Direct je laadpas aanvragenin 3 minuten geregeld 

 

E-flux by Road voor tankpas-aanvragen

Share This