< 1 minuut leestijd

Het feit dat er in Nederland vanaf maart thuis gewerkt moest worden heeft ook veel markten impact gehad, zo ook op de brandstoffen omzet. Die is namelijke fors gedaald.

Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) heeft cijfers van de maanden januari tot en met mei van dit jaar gepubliceerd. NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren vergeleek de cijfers met de eerste vijf maanden van 2019. In 2020 daalde de volledige brandstoffen omzet met 15%.

1. Brandstoffen omzet geeft weer positief beeld af

Toch laten de cijfers ook een positieve trend zien. April was namelijk een écht dieptepunt, waar met name de omzet van benzine ten op zichtte van een jaar eerder sterk daalde: 41,6 procent. In mei was dat ‘slechts 23,4%.

Bij de verkoop van diesel is iets soortgelijks te zien. In april was er een daling van 25,5% te zien, in mei 16,5%.

Aangezien de versoepelingen van de maatregelen nog steeds gelden en men steeds meer op pad gaat, zal de vraag naar brandstof verder blijven stijgen.

De cijfers van brandstoffen omzet voor juni, juli en augustus nog niet bekend zijn gemaakt door het CBS. Er wordt verwacht dat de vraag naar brandstof inderdaad omhoog zal gaan.

De brandstoffen omzet was in april ruim 40 procent lager!

2. De prijzen gaan weer rap stijgen

En met een hogere vraag zal de prijs van benzine en diesel ook weer hoger worden. De afgelopen maanden is de prijs zeer laag geweest, omdat er simpelweg een aanbodoverschot was. Dat was ongekend en lang geleden dat dit gebeurde.

De prijzen zijn echter alweer een tijdje aan het stijgen, en dat is te merken.

Door gebruik te maken van een van de apps die op deze pagina genoemd worden vind je in ieder geval altijd de goedkoopste brandstof bij jou in de buurt.

Share This