2 minuten leestijd

 

Een micro-, een nano-, een gewone SIM kaart of een eSIM. De verschillende simkaarten maken het misschien lastig om de juiste te maken. En als je een SIM only abonnement wilt afsluiten, moet je online vaak je keuze voor een type SIM kaart doorgeven.

 

 

Hieronder laten we zien welke SIM kaarten voor welke iPhone geschikt is, zodat jij de juiste voor jouw smartphone kan selecteren.

 

1. Ooit gewoon, nu achterhaalt

De allereerste SIM kaart was de gewone kaart. Deze is groter dan de andere types en met de technologische vooruitgang zijn de SIM kaarten ook steeds kleiner geworden. Deze gewone SIM kaart is inmiddels dan ook een beetje achterhaald.

De naam ‘gewone’ past dan ook niet meer helemaal bij de hoeveelheid gebruik van het product. Voor de iPhone geldt dat alleen degenen die een iPhone 3G gebruiken dit type nodig zullen hebben.

 

2. De micro SIM: de eerste update

De micro SIM is te gebruiken in alle versies van de vierde generatie iPhone. Deze is een stukje kleiner dan de gewone, maar net als deze kaart inmiddels ook niet meer gebruikelijk in de recentere iPhones.

 

3. De nano-SIM kaart: kleiner dan micro

De nano-SIM kaart wordt op dit moment het meest gebruikt. Deze kaart is kleiner dan het topje van je pink en past in alle iPhones. Dus of je nu een iPhone 5 gebruikt of een nieuwe iPhone XS aanschaft, de nano-SIM is degene die jij nodig hebt.

Mocht je nu over willen gaan van een iPhone 4 naar een nieuwere iPhone, dan heb je dus een kleinere SIM kaart nodig. Dit hoeft niet per se een nieuwe te zijn.

Vaak kun je bij telefoonwinkels het kaartje laten afknippen. Op die manier kun je je huidige kaart blijven gebruiken.

 

 

4. eSIM is ingebouwd

Sinds augustus van dit jaar biedt T-Mobile als eerste provider in Nederland de eSIM aan. De eSIM is een elektronische SIM kaart. Deze  doet precies hetzelfde als de bovenstaande SIM kaarten.

Het verschil is dat de eSIM niet een fysiek kaartje is, maar dat deze al is ingebouwd (embedded) in de techniek van de smartphone of tablet. Via een online account kun je contact maken met de SIM kaart en deze gewoon gebruiken.

Een ander voordeel van deze eSIM is dat het makkelijk is om van provider te wisselen. Je ontvangt geen nieuwe SIM kaart meer. 

 

4.1 Zakelijk en privé in één

Bijkomend voordeel van de eSIM is dat het op alle telefoons ook mogelijk wordt om twee nummers op één mobiele telefoon te gebruiken. Zo kun je zakelijk en privé gemakkelijk gescheiden houden.

De eSIM heeft ons land pas net bereikt. Voor de iPhones geldt dat de eSIM alleen op de allernieuwste modellen als SIM kaart te gebruiken is. Dat zijn de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR.

Heb je interesse in een nieuwe iPhone, bekijk dan onze toplijst van losse smartphones of bekijk de telefoons met abonnement.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This