3 minuten leestijd

Een SIM abonnement wordt gebruikt voor vele doeleinden. Want niet elke ondernemer is hetzelfde. Sommige ondernemers streamen dagelijks maar anderen zijn altijd aan het bellen voor hun zaak.

Het verschil ziet u heel duidelijk tussen een geluidstechnicus die zijn werk moeten laten horen en een taxichauffeur die constant met zijn klanten aan de telefoon hangt om ze naar de juiste plek te krijgen. 

Weer een andere heeft een koopt altijd de laatste iPhone  en heeft alleen behoefte aan SIM only abonnement.

1. Je gebruikspatroon kan veranderen

Stel nou bijvoorbeeld dat de manier waarop je je producten of diensten levert veranderd is. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat uw kledingwinkel van alleen een fysieke winkel naar een fysieke winkel en webshop is veranderd.

Of als je taxichauffeur bent dat dat een klant  een taxi die enkel nog via (Uber) app te boeken is. Dan gebruik je meer data dan ooit tevoren.

Op dat moment is het slim om je SIM abonnement eens kritisch te bekijken. Past je huidige SIM abonnement nog wel bij je? Een overzicht van de 6 belangrijkste ‘data vreters’.

2. E-mailen kan oplopen, ook bij een SIM abonnement

Ondanks de opkomst van WhatsApp, wordt er nog ontzettend veel gemaild. Het gaat ook zo eenvoudig: je kunt snel en simpel een email versturen vanaf je smartphone.

Bovendien kost dit weinig MB zolang er geen grote bestanden boven de 10MB bij zitten. Het gemiddelde mailtje is tussen de 20 en 75KB.

Pas wanneer je 100 mails per dag ontvangt dan kunnen de MB’s op gaan lopen. Wanneer je zo rekent kan dit u wel 150MB per maand gaan kosten.

Mailen kan zo oplopen tot 150 MB per maand

3. Navigeren vreet data

Wanneer je een taxi rijdt dan is het natuurlijk essentieel dat je weet waar je constant naartoe moet rijden. Google Maps, of welke andere navigatiesoftware dan ook, zal door jou dus een heleboel gebruikt worden.

Dat geldt niet alleen voor taxi’s maar voor alle soorten ‘kilometervreters in ZZP Nederland’ die afstanden afleggen.

Navigeren vreet data

Let wel op: Wanneer je veel op de snelweg rijdt dan zal je meer data kwijt zijn dan een taxichauffeur die vooral in het centrum van een stad rijdt.

Google Maps gebruikt dan ook ongeveer tussen de 150 KB en 200 KB per kaart. Op een snelweg haal je gemiddeld één kaart per minuut binnen, wat leidt tot een datagebruik van 12MB per uur.

Wel kun je kaarten offline opslaan, wat ze ‘mappen’ noemen wanneer je vaak dezelfde kaarten gebruikt. Dit kan je data schelen in je SIM abonnement.

Navigatie apps die kaarten hebben opgeslagen verbruiken dan ook veel minder data. Wanneer je met de auto naar het buitenland gaat met een kleine databundel dan kan dit veel geld schelen. 

4. Websites bekijken

Bezoek je regelmatig websites van je klanten of leveranciers? Of bezoek je vaak websites voor het vinden van informatie? Dan is het wel handig om te weten dat een gemiddeld bezoekje aan een website 1MB kost.  

Wanneer je elke dag 5 websites bezoekt dan zou dit jou 150MB per maand kosten. Wanneer je vaak dezelfde websites bezoekt dan is dit al veel minder.

Data van die websites wordt dan namelijk op je telefoon onthouden. Dit noemen we ‘cashing’, en deze hoeft niet steeds opnieuw opgevraagd te worden.

Download gratis 27 handige apps

Download gratis whitepaper: 27 handige apps voor ondernemers

Elke moderne ondernemer heeft onmisbare apps op zijn smartphone. Zeker omdat ondernemen geen nine-to-five job is en het zaken doen waar en wanneer hij (zij!) dat wilt. Gelukkig helpt een smartphone de ondernemer,met een handvol (gratis) apps om geen tijd te verliezen en (agenda) overzicht te houden in de hectiek van alledag.

5. Stream jij veel?

Wanneer je een freelance redacteur bent, dan moet je ook altijd op de hoogte zijn van het nieuws. Luister je hiervoor een heleboel radioprogramma’s? Dan kan dit u wel ongeveer 1MB per minuut kosten.

Stel dat je, de geluidstechnicus, elke dag een paar keer uw showreel afspeelt op Sound Cloud voor enkele klanten. Dit kan je zeker wat MB’s gaan kosten.

Wanneer dit showreel 3 minuten zou duren dan kost dit ongeveer 9MB elke dag. Wanneer je ook nog eens naar de concurrenten kijkt dan loopt dit verder op.

Staat jouw showreel op YouTube omdat je een video editor bent? Het laten zien van dit filmpje kost dan al tussen de 4 en 5MB per minuut. Wanneer je bijvoorbeeld een showreel van 3 minuten elke dag 1 keer laat zien, dan bentje in een maand dus al 450MB kwijt.

Stel je nou eens voor wat er gebeurt als u deze video elke dag 3 keer laat zien.

6. Bellen met Skype bij een groot SIM abonnement

Bellen met Skype heeft invloed op SIM abonnement

Contacteert je veel met buitenlandse klanten? Dan kan het kosten schelen om via Skype te bellen via je telefoon.

Wanneer je in een wifi-gebied bent, dan is dit wel voordelig, wanneer je data moet gebruiken kost het gebruiken van Skype videobellen ongeveer 180MB per uur.

Zonder video kost dit 50MB per uur. Wanneer je dus tweemaal per maand een uur lang met een klant videobelt via Skype dan kost dit al 360MB.

Ik zou me dus afvragen of video wel nodig is, bovendien kunt u zonder video ook gewoon in je pyjama zitten.

7. Wil je een ander SIM abonnement?

Zoals je ziet, kan het data verbruik zomaar oplopen. Nu krijg je tegenwoordige steeds meer MB’s bij jouw abonnement. Sommige providers geven zelf een onbeperkt data gebruik, al hangt daar wel  weer een prijskaartje aan. Maar het is helemaal afhankelijk van je eigen wensen.


Op onze speciale pagina kun je het beste zakelijk mobiel abonnement samenstellen. Door links op de pagina de voorkeuren aan te vinken, kun je klikken op Bekijken. Dan kom je op de verschillende websites van de providers met een voor jou het beste SIM abonnement.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This