2 minuten leestijd

VPN staat voor Virtual Private Network. Het is een manier die je kunt gebruiken om via een versleutelde verbinding het net op te gaan. Er zijn meerdere VPN providers waaruit je kunt kiezen. Op deze pagina vind je waar je op moet letten bij je zoektocht naar de beste. Onder andere de prijs, het aantal MB’s en de snelheid zijn belangrijk. 

1. Wat zijn eisen voor goede VPN providers?

Aangezien men vooral gebruik wil maken van de diensten van VPN providers voor de beveiliging van hun internetverkeer, gaat de bescherming van data boven alle andere eisen.

Zowel de online activiteiten als de privégegevens moeten worden versleuteld. Kies daarom een VPN provider die geen logs bijhoudt.

Bescherming van data gaat boven alles

1.1 Streamen en downloaden

Rondkijken op Netflix of andere streamingdiensten kan soms frustrerend zijn. Het aanbod verschilt namelijk per land.

Ook dat is een reden waarom je een VPN zou kunnen gebruiken. Je kan het namelijk doen lijken alsof je je in Amerika bevindt. Daarom moeten VPN providers deze optie aanbieden en snel genoeg zijn om daadwerkelijk een film af te spelen.

Ook het downloaden van Torrents of andere Peer to Peer bestanden is meestal een van de criteria op het gebied van VPN providers. Sommige blokkeren dit namelijk, en dat wil je natuurlik niet hebben.

2. NordVPN als beste VPN provider

Als we bovengenoemde eisen op een rijtje zetten komen we uit bij NordVPN. Er zijn een groot aantal andere providers onderzocht, maar geen van hen is zo snel of veilig als NordVPN.

Er is zelfs een eigen beveiligingsprotocol bedacht op basis van Wireguard. Wanneer je liever de openVPN beveiliging gebruikt kan dat ook. De broncode van de dienst is voor iedereen in te zien en dat is een van de redenen waarom je ervan uit kunt gaan dat je gegevens daadwerkelijk veilig zijn.

Deze provider is daarnaast uitstekend geschikt voor het verbergen of aanpassen van je locatie. Hierdoor is elke website wereldwijd voor jou te bereiken. Ook het downloaden van Torrents is gewoon mogelijk. 

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This