3 minuten leestijd

Als ondernemer ben je erg afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding. Niet alleen de snelheid, maar ook de beveiliging speelt een rol. Een goede VPN provider gebruiken is daarom zeer aan te raden. Op deze pagina vertellen we je precies waarom je een VPN moet gebruiken. We noemen in ieder geval de 9 grootse VPN voordelen.

1. Online bescherming als grootste voordeel

Bij het opnoemen van VPN voordelen moeten we het uiteraard hebben over de online bescherming. De encryptie van je dataverkeer is namelijk de belangrijkste feature van een VPN.

Doordat al jouw data wordt vertaald naar code die voor je provider en derden niet leesbaar is, blijf je volledig anoniem. Naast dit belangrijke onderdeel zijn er natuurlijk nog meer VPN voordelen.

2. Niemand ziet jouw IP-adres meer

Een van de andere VPN voordelen is dat je je IP-adres kunt afschermen. Een IP-adres is een unieke code die aan jouw computer hangt. Aan de hand van dit adres kan je dus getraceerd worden.

Bij het gebruik van een goede VPN kan niemand je online vinden – doordat je gebruik maakt van het IP-adres van je VPN provider. 

3. Er zijn ook VPN voordelen voor downloaders

De voordelen van VPN zijn niet uitsluitend weggelegd voor de ondernemer, want je kan ook lekker films en andere dingen downloaden.

Diensten als The Piratebay zijn de laatste jaren in de ban gedaan door internetproviders. Door gebruik te maken van een VPN kun je gewoon lekker downloaden via torrents of andere P2P diensten. 

4. Nooit meer censuur!

Hoewel we hier in Nederland niet echt last van hebben, is een van de VPN voordelen dat je alle websites ter wereld kunt bezoeken.

Vooral voor ondernemers die soms in China, Rusland, maar ook Turkije zijn is een VPN dus een uitkomst. Je kunt zelf het land kiezen waar je de server wilt gebruiken, dus als je in Turkije bent kun je gewoon doen alsof je in Nederland bent. 

Een van de VPN voordelen is namelijk dat Al je dataverkeer eerst wordt versleuteld

5. Een van de voordelen van VPN ook te gebruiken voor Netflix

Als je een fervent gebruiker van Netflix of andere streamingdiensten bent, kun je ook een van de VPN voordelen aanspreken.

Het aanbod van deze diensten verschilt namelijk per regio. Zo zijn er in de VS heel veel dingen te zien, die bij ons niet beschikbaar te zijn.

Door je locatie te verplaatsen naar een ander land, kan je dus een ander aanbod aanspreken. Ideaal! 

6. Openbare netwerken veilig te gebruiken met VPN

Er zijn tegenwoordig op heel veel plekken openbare wifi netwerken te gebruiken. Dat deze niet beveiligd zijn betekent dat ze makkelijk te kraken zijn. Dit probleem haal je echter weg als je een VPN gebruikt.

Een van de VPN voordelen is namelijk dat Al je dataverkeer eerst wordt versleuteld, voordat het je computer verlaat. Zo wordt het voor hackers een stuk moeilijker om je gevoelige data te onderscheppen. 

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

7. VPN Voordelen voor thuiswerkende ondernemers 

Als je een speciaal netwerk hebt op kantoor, is het mogelijk om deze aan te spreken als je een VPN gebruikt. Veel bedrijven hebben al een eigen netwerk die net zo werkt als een VPN.

Met de momenteel beschikbare providers worden deze VPN voordelen ook voor kleinere bedrijven bereikbaar. Overigens werkt het ook andersom en kun je veilig verbinden met je thuisnetwerk. Handig om je beveiligingscamera te checken bijvoorbeeld. 

8. Mijd advertenties en trackers

Sommigen kunnen het erg vervelende vinden als ze constant herinnerd worden aan dat ze getrackt worden. Een van de VPN voordelen is dat je dit kunt vermijden.

Als jij op zoek bent naar een nieuwe bank, zal je nog dagenlang worden achtervolgd met advertenties. Als je shopt met een VPN zal dit niet gebeuren, en dat is natuurlijk erg fijn!

9. Betaal minder voor reizen!

Voor vliegtickets en andere reizen betaal je soms een stuk meer als je deze koopt vanuit Nederland. Gebruik dus een van de VPN voordelen en pas je locatie aan.

Er is wel eens onderzocht dat eenzelfde ticket meer dan 100 euro duurder is als je deze in Nederland koopt, ten opzichte van Roemenië. Lekker besparen dus!

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This