3 minuten leestijd

Dat wij onze telefoons vaker gebruiken is niks nieuws. Sinds 2021 besteedt de gemiddelde Nederlander meer dan 2.5 uur per dag aan zijn telefoon. En dat is sinds de COVID-19 pandemie alleen maar toegenomen. 

Zitten we dan de hele dag op het web? Integendeel, doordat bedrijven steeds vaker een app laten maken besteden besteden wij 87% van onze tijd aan mobiele apps en maar 13% aan het web!

Een app maakt ons leven makkelijker, efficiënter en leuker. We staan er al niet meer bij stil maar denk aan het moment wanneer jij je auto parkeert, je app erbij pakt en je ticket met een klik betaald.

Waar het allemaal begon voor mobiele apps

Voordat we kijken naar de nieuwste trends en ontwikkelingen gaan we even terug in de tijd, naar 1983, waar de eerste mobiele telefoon gelanceerd werd. Dit was de Motorola DynaTAC 8000x. Een onhandig toestel van (letterlijk) meer dan 1 kilogram!

Tussendoor kwamen er meerdere toestellen bij van onder andere Motorola, Nokia en Philips. Het was pas in 2002 voordat de eerste telefoons gelanceerd werden waar mensen gebruik konden maken van mobiele apps.

Deze stukjes software, die gelabeld werden als ‘Apps’ werden in die tijd voornamelijk als onhandig ervaren, mede omdat er nog geen centrale AppStore was.

Nu, 18 jaar verder, staat er op 99% van alle mobiele telefoons een app. En er zijn twee grote spelers die apps aanbieden: Google met zijn Play Store en natuurlijk de  Apple App Store. En ondertussen blijft de app markt steeds verder doorontwikkelen.

Een app is niet alleen leuk of makkelijk maar een app kan ons ook op andere manieren helpen. Ook kledingwinkels kunnen het leven van de eindgebruiker verbeteren met een app. Denk bijvoorbeeld aan Instant Apps waar je in de winkel de kleding past, scant en meteen thuis bezorgd krijgt.

Zo gebeurt dit met honderden andere branches. Een ander voorbeeld is de reisbranche. Het bedrijf BAGTAG heeft een reis-app laten maken. Met deze slimme reis-app kun je met een elektronisch bagagelabel je bagage inchecken. Hierdoor hoef jij je bagagelabel niet meer uit te printen en biedt dit gemak en comfort bij het vliegreizen.

Ondertussen zijn de Koninklijke KLM, Lufthansa, SWISS, China Southern en meer vliegtuigmaatschappijen aangesloten.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

Een gemakkelijker leven door mobiele apps

Wij maken steeds meer gebruik van mobiele apps omdat dit ons leven makkelijker maakt. Zo download je de bol.com app om sneller je producten aan te kopen of de YouTube app om altijd direct je video’s te bekijken.

Maar apps worden niet alleen gebruikt voor de consumentenmarkt. Steeds meer bedrijven gebruiken ook een app voor intern gebruik. Voorheen, als je als monteur een schademelding maakte, moest je allemaal omslachtige stappen nemen voordat je de melding verstuurd had, nu maak je een foto vanuit de app en plaats je een notitie. Met een klik heb je daarna je melding verzonden.

Eigenlijk draait de app-wereld om snelheid, gemak of vermaak (games). Wanneer bedrijven een app voor eigen gebruik maken draait het eigenlijk altijd om efficiëntie.

En dit gaat steeds verder omdat er ook steeds meer mogelijk is.

Toekomst van mobiele apps

Bedrijven denken er steeds vaker aan om een app te laten maken. Zeker voor online kledingwinkels kan een app van toegevoegde waarde zijn. Met de opkomende VR brillen van Google, Apple en Samsung kunnen mensen vanuit huis de kleding passen met Mixed Reality. Mixed Reality is een combinatie van Virtual en Augmented Reality.

Ook zullen grote bedrijven geen gebruik meer maken van een website maar van een Progressive Web App (PWA). Dit zijn apps die direct beschikbaar zijn via het web. Deze apps hoeven daarom ook niet geïnstalleerd te worden. Een aantal grote bedrijven die al gebruik maken van PWA’s zijn Alibaba, Uber en Twitter.

In de reisbranche verwachten wij ook meer apps te zien. Omdat het boeken van een reis een behoorlijke opgave kan zijn is het prettig als hier handige apps voor zijn. Voor bijvoorbeeld het huren van vakantiehuisjes waarbij je direct in en uit kan checken of het boeken van een vlucht bij een luchtvaartmaatschappij.

 

Voordelen:

 • Aftrekbare mobiele kosten en 21% btw teruggave
 • Gratis bellen tussen collega’s en onderling delen van bundels
 • Toegang tot zakelijke helpdesk en eigen accountmanager 
 • De uitgaven (bonnen, declaraties) op één factuur.

Meer Informatie  

 

waarom zakelijk abonnement

 

 • Maandelijks onbeperkt bellen, sms en data
 • Scherpe SIM only aanbiedingen van de top providers
 • Gebruik van nieuwste 4G/5G Netwerk
 • Zowel verlengen als een nieuw abonnement
 • Contract periode 1 of 2 jaar

Info & Bestel Nu

 

Artikelen zakelijk SIM only

 

 • Smartphone hoesjes, headsets,
 • Autohouders
 • Laptop tassen
 • Reistassen

Meer Info >

smartphone gebruik

 

Share This