2 minuten leestijd

Veel particulieren maken gebruik van een VPN om hun internetverkeer te beveiligen. Deze trend ziet zich nu ook voor naar de ondernemerswereld. Want ook zakelijke gebruikers kunnen veel profijt hebben van een beveiligde verbinding.

Zo houd je hackers buiten de deur en word je ook niet ongewild getrackt. In dit artikel vind je 5 van de beste VPN providers zodat je rustig zelf uit kunt kiezen welke jij gaat gebruiken!

Hoe kun je controleren of je bent gehackt?

Via de website Have I Been Pwned? kun je dit controleren. Je vult je prive- of zakelijk e-mailadres in en het programma gaat alle hacks na. Als je e-mailadres op een slecht beveiligde server staat, kan het zomaar zijn dat je al eens gehackt bent in het verleden.

En je hoeft er niet vanuit te gaan dat grote, gerenommeerde bedrijven hun zaken altijd goed op orde hebben: zo zijn mijn e-mailadres en wachtwoorden ooit buit gemaakt via Adobe, Dropbox en LinkedIn. Had ik niet verwacht!

1. Is CyberGhost de beste VPN provider?

We beginnen met CyberGhost. Dit is een van de beste VPN providers die er is. De beveiliging is dik in orde en kan eigenlijk niet beter. Ook de prijs is goed en begint al bij 2 euro per maand. Als je slechts een enkele maand een abonnement neemt, betaal je 12 euro.

Er zijn extra opties toe te voegen, zoals extra wachtwoordbeheer en een specifiek IP-adres. Hier betaal je uiteraard extra voor.

2. NordVPN

NordVPN is waarschijnlijk de bekendste VPN provider, en is wereldwijd actief. De dienst is iets duurder dan CyberGhost, maar hier krijg je ook het nodige voor terug.

Zo wordt al je dataverkeer gelijk verwijderd, en zijn er bijna 6000 servers te gebruiken. Hierdoor kun je handmatig een locatie kiezen voor je IP-adres.

Zo is het gehele internet te bereiken. Ook diensten als Netflix en andere streamingdiensten liggen dus volledig aan je voeten. Met recht een van de beste VPN providers.

Bezoek onze kennisbank voor de Zakelijke Reiziger

Speur door onze kennisbank waar je honderden artikelen en tips vind om het Zaken Reizen Met Gemak te vergroten.

De hoofdonderwerpen zijn tankpassen, alles rondom (uren/ritten) administratie, handige apps en mobiliteit.
Het thema mobiliteit varieert van lease wiki en smartphones tot zelfs het huren van een privé jet.

3. GooseVPN

GooseVPN is een Nederlands bedrijf dat veel heeft te bieden, maar niet de talrijke servers beschikbaar heeft zoals NordVPN dat doet.

Het feit dat de dienst Nederlands is betekent dat alles goed begrijpelijk voor je is neergezet. Het is allround misschien niet de beste VPN provider, maar als je soms wat internationale Netflix series wil kijken die niet in Nederland beschikbaar zijn, of een torrent wil downloaden, volstaat GooseVPN.

De dienst is al vanaf 3 euro per maand te gebruiken.

4. Ivacy

Op 4 vinden we Ivcay. Het is een van de beste VPN providers, maar is niet zo veilig als anderen. De snelheid, encryptie en het aantal servers is indrukwekkend, maar alle logs worden bijgehouden.

Hierdoor is te achterhalen wat jij allemaal hebt gedaan tijdens je verbinding met de VPN. Niet ideaalvoor iedereen dus, maar de provider levert voor de rest mooi werk.

Beschikbaar vanaf €1,33 per maand en zeer gebruiksvriendelijk.

NordVPN is waarschijnlijk de bekendste VPN provider, en is wereldwijd actief.

5. VPN Nederland als laatste van de beste VPN providers

We sluiten de lijst af met VPN Nederland. Eigenlijk is het internationaal gezien niet een van de beste VPN providers, maar voor veel Nederlanders is het een goede optie.

Vooral gericht op het bekijken van streamingdiensten en het downloaden van torrents. De beveiliging is goed, de prijs niet te hoog en de snelheid ook op orde. Niet heel veel servers beschikbaar, maar voor de beginner is dit een mooie provider.

Waarom is een VPN app zinvol:

  • Verhoogt de privacy, omdat IP adres verborgen wordt
  • Veilig gebruik van openbare (wifi) netwerken
  • Geen censuur en surveillance vanuit de overheid
  • Binnen- en buitenlandse streamingdiensten te bekijken
  • Veilig en anoniem torrents te downloaden
  • Anoniem op internet surfen

Naar De VergelijkerSelecteer jouw VPN app 

VPN app vergelijken

Share This